به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، مادورو در مصاحبهای با روزنامهنگار فرانسوی شبکه «تلهسور» که برنامههای آن از تلویزیون دولتی این کشور پخش میشود، گفت: «ونزوئلا کاملاً آماده است تا روند عادیسازی روابط دیپلماتیک، کنسولی و سیاسی را با دولت فعلی آمریکا و افرادی که ممکن است در آینده هدایت این دولت را در دست بگیرند، در پیش بگیرد.»
روابط دیپلماتیک کاراکاس با واشنگتن از سال ۲۰۱۹ میلادی به این سو، پس از آنکه واشنگتن در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور به رسمیت شناخت، قطع شده است.
خوان گوایدو، چهره نوظهور اپوزیسسیون ونزوئلا پیشتر ضمن متهم کردن دولت نیکلاس مادورو به تقلب و دستکاری در نتیجه انتخابات خود را رئیس جمهوری کشورش خواند و توانست حمایت برخی کشورها از جمله ایالات متحده را کسب کند.
واشنگتن همچنین در تلاش برای برکناری مادورو از قدرت، مجموعه ای از تحریم ها از جمله تحریمهای سنگین نفتی را علیه ونزوئلا اعمال کرد.
به گزارش فرانس پرس، با آنکه دولت جو بایدن نیز همچنان مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد و انتخاب مجدد وی در سال ۲۰۱۸ را جعلی و تقلبی میداند اما بحران نفت و انرژی ناشی از جنگ اوکراین سبب شده تا کاراکاس و واشنگتن نسبت به گرم شدن مجدد روابط فی مابین، از خود تمایل نشان دادهاند.
کاخ سفید سال ۲۰۲۲ در پی پیشرفت گفتگوها میان دولت ونزوئلا و مخالفان، نمایندگانی را برای انجام مذاکرات به کاراکاس فرستاد و تحریمهای وضع شده علیه این کشور را کاهش داد.
کاهش تحریمها سبب شد تا شرکت نفتی «شورون» آمریکا مجوز فعالیت شش ماهه در این کشور نفتخیز آمریکای لاتین را بدست بیاورد.
در همین راستا، نیکلاس مادورو در تازهترین سخنان خود تاکید کرد: «ما برای گفتگو در بالاترین سطح و برقراری روابطی توام با احترام آماده هستیم؛ امیدوارم پرتویی از این نور به ایالات متحده برسد تا آنها ورق را برگردانند، رویکرد افراطی را کنار بگذارند و سیاستهای عمل گرایانه تری را در قبال ونزوئلا در پیش گیرند.»
رئیس جمهوری ونزوئلا همچنین تاکید کرد که «کارها با اتحادیه اروپا به خوبی پیش می رود» و «گفتگوها» به صورت پیوسته با جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه جریان دارد.
- 15
- 1
یه مسلمان خیلی ...
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۱۷:۰۵
Permalink