چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۰:۰۴ - ۱۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۱۳۳۶
بین الملل

روزی پرماجرا در کنگره آمریکا؛ ناکامی کوین مک‌کارتی رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان تاریخ‌ساز شد

شروع کار کنگره جدید آمریکا,حواشی کنگره
در روزی پرماجرا در کنگره آمریکا، کوین مک‌کارتی، رهبر جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان، در رای‌گیری‌های متوالی برای انتخاب رئیس مجلس شکست خورد. اگر جمهوری‌خواهان نتوانند اداره مجلس نمایندگان را به شکل موثری به دست بگیرند، توانایی آنها برای پیش بردن سیاست‌هایشان در رای‌گیری‌های اصلی مانند لایحه بودجه یا افزایش سقف بدهی‌ها با مشکل جدی روبرو می‌شود.

بی بی سی: در روزی پرماجرا در کنگره آمریکا، کوین مک‌کارتی، رهبر جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان، در رای‌گیری‌های متوالی برای انتخاب رئیس مجلس شکست خورد.

جلسه روز سه‌شنبه مجلس نمایندگان آمریکا برای اولین بار از سال ۱۹۲۳ میلادی بدون انتخاب رئیس در اولین دور رای‌گیری به روز بعد موکول شد.

شروع کار کنگره جدید آمریکا قرار بود دور افتخاری برای حزب جمهوری‌خواه باشد که توانست در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نوامبر اکثریت را از دموکرات‌ها بگیرد.

اما کوین مک‌کارتی در جلسه رای‌گیری برای انتخاب ریاست مجلس با شورشی از درون حزب خود روبرو شد که در صد سال اخیر بی‌سابقه بود.

نماینده کالیفرنیا در سه رای‌گیری متوالی در یک روز شکست خورد و معلوم هم نیست که بعد از تشکیل جلسه برای رای‌گیری مجدد چه راهی برای پیروز شدن پیش رو دارد. رای‌گیری تا زمانی که یکی از نامزدهای ریاست اکثریت را به دست آورد ادامه خواهد داشت.

حتی اگر آقای مک‌کارتی راهی هم برای رسیدن به کرسی ریاست پیدا کند، تحلیلگران هشدار می‌دهند که جنجال و هیاهویی که در صحن مجلس به راه افتاده، حکایت از دو سال پرتلاطم از دعوای جمهوری‌خواهان میانه‌رو و راستگرا دارد.

اگر جمهوری‌خواهان نتوانند اداره مجلس نمایندگان را به شکل موثری به دست بگیرند، توانایی آنها برای پیش بردن سیاست‌هایشان در رای‌گیری‌های اصلی مانند لایحه بودجه یا افزایش سقف بدهی‌ها با مشکل جدی روبرو می‌شود.

مذاکراتی که به نقطه ضعف تبدیل شد

جمهوری‌خواهان با اختلاف اندکی در انتخابات ماه نوامبر کنترل مجلس نمایندگان را در دست گرفتند و به همین دلیل راه رسیدن آقای مک‌کارتی با تنها چند رای مخالف از داخل حزب خودش بسته شده است.

ناظران سیاسی که عملکرد حزب جمهوری‌خواه آمریکا را دنبال می‌کنند، می‌گویند مقدمات این وضعیت از مدت‌ها پیش شروع شده بود.

یکی از لابی‌گرهای جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان که نخواست نامش فاش شود، به بی‌بی‌سی گفت «کوین مک‌کارتی مدتی است که در میان بخش‌های مختلف حزب دوست تازه‌ای پیدا نکرده و در عوض دشمنان زیادی برای خود تراشیده. کسانی هستند که به دلایل سیاسی و شخصی از او خوششان نمی‌آید.»

مک‌کارتی برای رسیدن به ریاست مجلس نمایندگان با مخالفانش در داخل حزب جمهوری‌مخواه وارد مذاکره شد؛ کسانی که او را بیش از حد وابسته به سیستم و تشنه قدرت می‌دانند.

به گفته لابی‌گر جمهوری‌خواه «این واقعیت که او اصلا مجبور شد با هم‌حزبی‌های خودش مذاکره کند، موقعیتش را به شدت و تا نقطه استیصال تضعیف کرد.»

مخالفانی که جسور شده‌اند

بی‌حاصل بودن این رویکرد آقای مک‌کارتی در جلسه رای‌گیری روز سه‌شنبه مشخص شد.

او در سه رای‌گیری متوالی از کسب اکثریت لازم (۲۱۸ رای) برای رسیدن به ریاست مجلس نمایندگان باز ماند. با این که جمهوری‌خواهان ۲۲۲ کرسی مجلس نمایندگان را در دست دارند، گروهی ۱۹ نفره از جمهوری‌خواهان راستگرای افراطی بر سر مخالفت با او متحد شده‌اند.

آنها بر سر مسائل ایدئولوژیک و شخصی با کوین مک‌کارتی اختلاف دارند و هم‌زمان از اختلاف اندک کرسی‌های حزبشان با دموکرات‌ها برای فشار بیشتر به آقای مک‌کارتی برای عقب‌نشینی در برابر خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند.

روز سه‌شنبه باب گود، نمایندگان جمهوری‌خواه ویرجینیا به خبرنگاران گفت که این افراد «هرگز کوتاه نمی‌آیند».

در یکی از نقاط اوج ماجراهای روز رای‌گیری آنها حتی جیم جردن را برای رقابت با کوین مک‌کارتی معرفی کردند در حالی که لحظاتی بعد آقای جردن خود آقای مک‌کارتی را به عنوان نامزد ریاست مجلس پیشنهاد داد.

حتی بعد از آن که جیم جردن -که خود از جمله راستگرایان افراطی حزب جمهوری‌خواه محسوب می‌شود- از هم‌حزبی‌هایش خواست که در سومین دور رای‌گیری پشت آقای مک‌کارتی جمع شوند، ۲۰ نفر از آنها به خود آقای جردن رای دادند تا کوین مک‌کارتی رای نیاورد.

اما نمایندگان حزب دموکرات در مجلس نمایندگان در هر سه دور رای‌گیری به اتفاق به حکیم جفریس، نماینده نیویورک و رهبر دموکرات‌ها در مجلس رای دادند.

بعضی از آنها نتوانستند در برابر وسوسه دست انداختن همکاران جمهوری‌خواهشان به خاطر وضعیتی که دچارش شده بودند، مقاومت کنند. روبن گالگو، نماینده آریزونا در توییتی نوشت که دموکرات‌ها «مشغول پاپ کورن خوردن» بودند تا جمهوری‌خواهان بین خودشان به نتیجه‌ای برسند.

گزینه های مک کارتی چیست؟

ناظران سیاسی در واشنگتن شروع به بررسی و پیش‌بینی راهکارهایی کرده‌اند که بتواند این بن‌بست سیاسی را پایان دهد. در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی راه حل‌های مختلفی مطرح شد: راه حل محتمل (این که آقای مک‌کارتی بماند تا بالاخره پیروز شود، اما در حالتی که به موقعیتش به شدت تضعیف شده)، راه حل کاملا ممکن (این که عقب‌نشینی کند واز استیو اسکالیس، نفر دوم حزب در مجلس برای ریاست حمایت کند)، و راه حل تا حدی تخیلی (پنج جمهوری‌خواهتصمیم بگیرند به آقای جفریس، نامزد دموکرات‌ها رای بدهند و ریاست مجلس نمایندگان را تقدیم او کنند).

روث بلاک روبین، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو می‌گوید در شرایط فعلی کوین مک‌کارتی «در واقع گروگان بخشی از حزب خودش شده است».

آقای مک‌کارتی وعده داده بود که بیش از این عقب‌نشینی نکند، اما با این وضعیت ممکن است گزینه دیگری نداشته باشد. او می‌تواند تلاش کند تا رضایت هم‌حزبی‌های مخالفش را با وعده کرسی‌هایی در کمیته‌های مختلف یا پست‌های ریاستی جلب کند.

آرون کاتلر، لابی‌گر کنگره می‌گوید «او باید چیزی برای عرضه به مخالفانش داشته باشد که بتوانند به او اعتماد کنند.» یک لابی‌گر دیگر اما معتقد است برای آقای مک‌کارتی «هیچ راهی برای پیروزی وجود ندارد، مطلقا هیچ راهی».

اعضای مجلس نمایندگان روز چهارشنبه دوباره به صحن برمی‌گردند تا برای چهارمین بار رای بدهند، هر چند که با شرایط فعلی تضمینی برای انتخاب رئیس مجلس نمایندگان در جلسه امروز وجود ندارد.

لورن بوبرت، نماینده راستگرای منتخب از حزب جمهوری‌‎خواه می‌گوید «ما هنوز هیچ حرف تازه‌ای از مک‌کارتی نشنیده‌ایم. به نظر می‌آید همان آش است و همان کاسه.»

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش