پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۲۳۳۴
بین الملل

واکنش‌ها به خروج روسیه از توافق انتقال غلات با اوکراین

خارج شدن روسیه از توافق غلات با اوکراین,واکنش‌ها به خروج روسیه از توافق انتقال غلات با اوکراین
کشورهای اروپایی از روسیه خواستند تا توافق انتقال غلات اوکراین از طریق دریای سیاه را که به حالت تعلیق درآورده است، تمدید کند.

به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کریستین هافمن سخنگوی دولت آلمان گفت: ما اعلان کرملین را مورد توجه قرار دادیم و خواهان آن هستیم که توافق غلات تمدید شود.

وزارت خارجه اتریش نیز در توئیتی نوشت: ما از روسیه می‌خواهیم که فورا با تمدید توافق غلات موافقت کند. این توافق برای امنیت غذایی و انتقال غلات و دانه‌های روغنی به میلیون ها نفری که به آن احتیاج دارند، حیاتی است.

ووپکه هوکسترا وزیر خارجه هلند نیز اظهار کرد: این ناامید کننده است که روسیه در تمدید توافق غلات کارشکنی می‌کند. تمدید این توافق برای جلوگیری از افزایش بهای مواد غذایی و بی‌ثباتی در بازار مهم است.

وی افزود: هلند از روسیه می‌خواهد که اجرای این توافق را بدون وقفه از سربگیرد.

در همین حال، وزارت خارجه فرانسه هم در بیانیه‌ای گفت: فرانسه تعلیق مشارکت روسیه در این توافق را محکوم می‌کند. این کشور باید باج‌خواهی در مورد امنیت غذایی جهانی را متوقف کرده و تصمیم خود را تغییر دهد.

از سوی دیگر، آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به اینکه لغو این توافق بر کشورهای آفریقایی تاثیر می‌گذارد، گفت: کمبود مواد غذایی در آفریقا بر همه تاثیر می‌گذارد. ما بسیار نگران هستیم که روسیه این توافق را فسخ کرد.

در همین حال، انگوزی اوکونجو ایویالا مدیرکل سازمان تجارت جهانی تاکید کرد که نباید امید به احیای این توافق را از دست داد.

انگلیس: خروج روسیه از صادرات غلات موجب رنجش جهانی می شود

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس گفت که جنگ (میان روسیه و اوکراین) برای جریان آزاد غلات و سایر مواد غذایی از طریق دریای سیاه مانع ایجاد کرده است و این امر باعث رنج جهانی شده است.

وی افزود: ما از روسیه می‌خواهیم به این طرح که توسط سازمان ملل در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد بازگردد و اجازه صادرات بلامانع غلات را بدهد.

کلورلی توضیح داد: این طرح از زمان آغاز به کار خود، نقش مهمی در کاهش و تثبیت قیمت‌های جهانی مواد غذایی داشته و بیش از ۳۲ میلیون تن محصولات غذایی را به بازارهای جهانی ارائه کرده است.

وزیر خارجه انگلیس ادعا کرد: روسیه چندین ماه است که مانع از اجرای صحیح این طرح شده است. روسیه به منافع خود توجه می‌کند و نیازهای افراد در سراسر جهان، از جمله در فقیرترین کشورها را نادیده می‌گیرد.

وی مدعی شد در حالی که صادرات غلات از اوکراین محدود شده است، صادرات مواد غذایی روسیه در "سطح بالاتری" نسبت به قبل از جنگ قرار دارد.

کلورلی ادعا کرد: ما همیشه به صراحت گفته‌ایم که هدف تحریم‌های ما ماشین جنگی روسیه است و نه بخش غذا و کود این کشور. برخلاف ادعای روسیه، سازمان ملل و سایر شرکا گام‌های مهمی برای اطمینان از ارائه مواد غذایی روسیه به بازارهای جهانی برداشته‌اند. بهترین راه برای رسیدگی به نگرانی‌ها در مورد امنیت غذایی جهانی این است که روسیه نیروهای خود را از اوکراین خارج کند و به جنگ پایان دهد.

کمیسیون اتحادیه اروپا: تعلیق توافق غلات را محکوم می کنیم

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا دوشنبه در واکنش به تصمیم روسیه در توئیتی نوشت: اقدام بدبینانه روسیه برای فسخ «ابتکار غلات دریای سیاه» را قویا محکوم می‌کنم.

وی افزود: اتحادیه اروپا برای تضمین امنیت غذایی کشورهای آسیب‌پذیر تلاش می‌کند و به انتقال محصولات کشاورزی اوکراین به بازارهای جهانی ادامه می‌دهد.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تصمیم مسکو را غیرقابل توجیه خواند و گفت که روسیه از غذا به عنوان سلاحی در مناقشه اوکراین استفاده می‌کند.

وی افزود: این یک مساله بسیار جدی است که مشکلات زیادی را برای بسیاری از مردم دنیا ایجاد می‌کند.

بورل گفت: من روسیه را به خاطر این تصمیم سرزنش می‌کنم. این اقدام کاملا غیرقابل توجیه و استفاده تسلیحاتی از گرسنگی علیه مردم است.

از سوی دیگر، روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا هم اظهار کرد: از نظر ما این مساله بسیار نگران‌کننده است.

وی افزود: امیدواریم راهی برای حل این موضوع پیدا کنیم زیرا کشورها به غلات اوکراین وابسته هستند.

بلینکن: تصمیم روسیه برای خروج از طرح غلات دریای سیاه " بی رحمانه" است

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن افزود که تصمیم روسیه برای توقف مشارکت در توافق یک ساله که به اوکراین امکان صادرات غلات از طریق دریای سیاه را می دهد، "بی رحمانه" است و خواستار احیای این طرح در سریع ترین زمان ممکن شد.

بلینکن همچنین گفت که پس از یک حمله شبانه به پل کریمه، واشنگتن وضعیت را زیر نظر دارد و افزود که تصمیم گیری برای چگونگی انجام این جنگ به اوکراین بستگی دارد.

به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین با اعلام به تعلیق درآوردن طرح توافق صدور غلات اوکراین از سوی روسیه اعلام کرد که روسیه زمانی به توافقنامه بازمی‌گردد که پایبندی به بخش دوم توافق اجرا شود؛ این قسمت غرب را ملزم می‌کند تا محدودیت‌ها بر صادرات کشاورزی و کود را رفع کند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه  (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.

زلنسکی خواستار ادامه طرح صادرات غلات دریای سیاه شد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور خواهان ادامه طرح غلات دریای سیاه بدون حضور روسیه است.

زلنسکی گفت: پس از دریافت پیام رسمی روسیه در مورد تعلیق توافق غلات، به وزارت امور خارجه دستور دادم تا پیام رسمی دولت اوکراین را به سازمان ملل و ترکیه ارائه کند تا بدانیم که آیا آن‌ها آماده ادامه همکاری هستند یا خیر

رئیس جمهور اوکراین ادامه داد: ما دو توافق داشتیم: یکی از آن‌ها میان اوکراین، ترکیه و سازمان ملل و دیگری میان روسیه، ترکیه و سازمان ملل بود. بنابراین، وقتی روسیه می‌گوید این طرح متوقف می‌شود، در واقع توافق با (آنتونیو) گوترش دبیر کل سازمان ملل و ر (رجب طیب) اردوغان ئیس جمهور (ترکیه) را زیر پا می‌گذارد. ما هیچ توافقی با روسیه نداشتیم. "

او گفت: برای استفاده از کریدور صادرات غلات، همه اقدامات باید انجام شود.

توافق کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای واردکننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین دوشنبه اعلام کرد تا زمانی دولت‌های غربی محدودیت‌های صادرات محصولات کشاورزی و کود را رفع نکنند روسیه اجرای توافقنامه کریدور غلات را به حالت تعلیق در می‌آورد.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش