به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کریستین هافمن سخنگوی دولت آلمان گفت: ما اعلان کرملین را مورد توجه قرار دادیم و خواهان آن هستیم که توافق غلات تمدید شود.
وزارت خارجه اتریش نیز در توئیتی نوشت: ما از روسیه میخواهیم که فورا با تمدید توافق غلات موافقت کند. این توافق برای امنیت غذایی و انتقال غلات و دانههای روغنی به میلیون ها نفری که به آن احتیاج دارند، حیاتی است.
ووپکه هوکسترا وزیر خارجه هلند نیز اظهار کرد: این ناامید کننده است که روسیه در تمدید توافق غلات کارشکنی میکند. تمدید این توافق برای جلوگیری از افزایش بهای مواد غذایی و بیثباتی در بازار مهم است.
وی افزود: هلند از روسیه میخواهد که اجرای این توافق را بدون وقفه از سربگیرد.
در همین حال، وزارت خارجه فرانسه هم در بیانیهای گفت: فرانسه تعلیق مشارکت روسیه در این توافق را محکوم میکند. این کشور باید باجخواهی در مورد امنیت غذایی جهانی را متوقف کرده و تصمیم خود را تغییر دهد.
از سوی دیگر، آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به اینکه لغو این توافق بر کشورهای آفریقایی تاثیر میگذارد، گفت: کمبود مواد غذایی در آفریقا بر همه تاثیر میگذارد. ما بسیار نگران هستیم که روسیه این توافق را فسخ کرد.
در همین حال، انگوزی اوکونجو ایویالا مدیرکل سازمان تجارت جهانی تاکید کرد که نباید امید به احیای این توافق را از دست داد.
انگلیس: خروج روسیه از صادرات غلات موجب رنجش جهانی می شود
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس گفت که جنگ (میان روسیه و اوکراین) برای جریان آزاد غلات و سایر مواد غذایی از طریق دریای سیاه مانع ایجاد کرده است و این امر باعث رنج جهانی شده است.
وی افزود: ما از روسیه میخواهیم به این طرح که توسط سازمان ملل در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد بازگردد و اجازه صادرات بلامانع غلات را بدهد.
کلورلی توضیح داد: این طرح از زمان آغاز به کار خود، نقش مهمی در کاهش و تثبیت قیمتهای جهانی مواد غذایی داشته و بیش از ۳۲ میلیون تن محصولات غذایی را به بازارهای جهانی ارائه کرده است.
وزیر خارجه انگلیس ادعا کرد: روسیه چندین ماه است که مانع از اجرای صحیح این طرح شده است. روسیه به منافع خود توجه میکند و نیازهای افراد در سراسر جهان، از جمله در فقیرترین کشورها را نادیده میگیرد.
وی مدعی شد در حالی که صادرات غلات از اوکراین محدود شده است، صادرات مواد غذایی روسیه در "سطح بالاتری" نسبت به قبل از جنگ قرار دارد.
کلورلی ادعا کرد: ما همیشه به صراحت گفتهایم که هدف تحریمهای ما ماشین جنگی روسیه است و نه بخش غذا و کود این کشور. برخلاف ادعای روسیه، سازمان ملل و سایر شرکا گامهای مهمی برای اطمینان از ارائه مواد غذایی روسیه به بازارهای جهانی برداشتهاند. بهترین راه برای رسیدگی به نگرانیها در مورد امنیت غذایی جهانی این است که روسیه نیروهای خود را از اوکراین خارج کند و به جنگ پایان دهد.
کمیسیون اتحادیه اروپا: تعلیق توافق غلات را محکوم می کنیم
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا دوشنبه در واکنش به تصمیم روسیه در توئیتی نوشت: اقدام بدبینانه روسیه برای فسخ «ابتکار غلات دریای سیاه» را قویا محکوم میکنم.
وی افزود: اتحادیه اروپا برای تضمین امنیت غذایی کشورهای آسیبپذیر تلاش میکند و به انتقال محصولات کشاورزی اوکراین به بازارهای جهانی ادامه میدهد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تصمیم مسکو را غیرقابل توجیه خواند و گفت که روسیه از غذا به عنوان سلاحی در مناقشه اوکراین استفاده میکند.
وی افزود: این یک مساله بسیار جدی است که مشکلات زیادی را برای بسیاری از مردم دنیا ایجاد میکند.
بورل گفت: من روسیه را به خاطر این تصمیم سرزنش میکنم. این اقدام کاملا غیرقابل توجیه و استفاده تسلیحاتی از گرسنگی علیه مردم است.
از سوی دیگر، روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا هم اظهار کرد: از نظر ما این مساله بسیار نگرانکننده است.
وی افزود: امیدواریم راهی برای حل این موضوع پیدا کنیم زیرا کشورها به غلات اوکراین وابسته هستند.
بلینکن: تصمیم روسیه برای خروج از طرح غلات دریای سیاه " بی رحمانه" است
آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن افزود که تصمیم روسیه برای توقف مشارکت در توافق یک ساله که به اوکراین امکان صادرات غلات از طریق دریای سیاه را می دهد، "بی رحمانه" است و خواستار احیای این طرح در سریع ترین زمان ممکن شد.
بلینکن همچنین گفت که پس از یک حمله شبانه به پل کریمه، واشنگتن وضعیت را زیر نظر دارد و افزود که تصمیم گیری برای چگونگی انجام این جنگ به اوکراین بستگی دارد.
به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین با اعلام به تعلیق درآوردن طرح توافق صدور غلات اوکراین از سوی روسیه اعلام کرد که روسیه زمانی به توافقنامه بازمیگردد که پایبندی به بخش دوم توافق اجرا شود؛ این قسمت غرب را ملزم میکند تا محدودیتها بر صادرات کشاورزی و کود را رفع کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.
زلنسکی خواستار ادامه طرح صادرات غلات دریای سیاه شد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور خواهان ادامه طرح غلات دریای سیاه بدون حضور روسیه است.
زلنسکی گفت: پس از دریافت پیام رسمی روسیه در مورد تعلیق توافق غلات، به وزارت امور خارجه دستور دادم تا پیام رسمی دولت اوکراین را به سازمان ملل و ترکیه ارائه کند تا بدانیم که آیا آنها آماده ادامه همکاری هستند یا خیر
رئیس جمهور اوکراین ادامه داد: ما دو توافق داشتیم: یکی از آنها میان اوکراین، ترکیه و سازمان ملل و دیگری میان روسیه، ترکیه و سازمان ملل بود. بنابراین، وقتی روسیه میگوید این طرح متوقف میشود، در واقع توافق با (آنتونیو) گوترش دبیر کل سازمان ملل و ر (رجب طیب) اردوغان ئیس جمهور (ترکیه) را زیر پا میگذارد. ما هیچ توافقی با روسیه نداشتیم. "
او گفت: برای استفاده از کریدور صادرات غلات، همه اقدامات باید انجام شود.
توافق کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای واردکننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین دوشنبه اعلام کرد تا زمانی دولتهای غربی محدودیتهای صادرات محصولات کشاورزی و کود را رفع نکنند روسیه اجرای توافقنامه کریدور غلات را به حالت تعلیق در میآورد.
- 12
- 5