سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۰۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۰۹۴
بین الملل

در اولین مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی چه گذشت؟/ از ترامپ حمایت شد

مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی,انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024
اولین مناظره انتخاباتی جمهوری‌خواهان آمریکایی در غیاب ترامپ برگزار شد. با این حال شش تن از هشت نامزد جمهوی‌خواه که در مناظره برای انتخابات ۲۰۲۴ شرکت داشتند، گفتند که در صورت محکومیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده از او حمایت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هشت نامزد حاضر در صحنه اولین مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ شامل «ران دی‌سانتیس» فرماندار فلوریدا، «ویوک راماسوامی» تاجر هندی‌تبار، «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، «تیم اسکات» سناتور آمریکایی، «نیکی هیلی» سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد، «کریس کریستی» فرماندار سابق نیوجرسی، «ایسا هاچینسون» فرماندار آرکانزاس و «داگ بورگوم» فرماندار داکوتای شمالی بودند.

راماسوامی در رابطه با صدور کیفرخواست علیه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و اینکه قرار است این رهبر جمهوری‌خواه پیشین کاخ سفید امروز (پنج‌شنبه) خودش را به زندان جورجیا معرفی کند، گفت: «اینها کیفرخواست‌های سیاسی هستند، ما باید حقیقت را بخوانیم. بیایید فقط حقیقت را بگوییم. بسیار خب، من معتقدم رئیس جمهور ترامپ بهترین رئیس جمهوری قرن بیست و یکم بود.»

به نظر می‌رسد که همه نامزدها به جز هاچینسون دست خود را برای حمایت از ترامپ بالا بردند و در ابتدا احساس شد که کریستی هم دست خود را بالا برده، اما او گفت توضیح می‌دهد که چرا از ترامپ حمایت نمی‌کند.

کریستی گفت: «کسی باید عادی‌سازی این رفتار را متوقف کند. فرقی نمی‌کند که شما باور داشته باشید اتهامات جنایی درست یا غلط است. این رفتار تحت نفوذ دفتر رئیس‌جمهوری ایالات متحده است.»

هاچینسون هم گفت که ترامپ به دلیل حوادث ۶ ژانویه که هواداران او به سمت کنگره آمریکا یورش بردند، «از نظر اخلاقی از ریاست جمهوری محروم شد.»

هشت نامزد حزب جمهوری‌خواه آمریکا شامگاه چهارشنبه به وقت آمریکا در اولین مناظره مقدماتی چرخه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ روی صحنه رفتند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده از حضور در این مناظره صرف‌نظر کرد و در عوض با تاکر کارلسون مصاحبه کرد.

در این مناظره ۸ رقیب تلاش کردند از این فرصت برای اثبات برتری خود استفاده کرده و مواضع خود را درباره انتخابات پیشین این کشور، شورش علیه کنگره، تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات، اقتصاد جو بایدن، رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا، انرژی و اوکراین مطرح کنند.

گرچه دونالد ترامپ از شرکت در این مناظره خودداری کرد، اما نام او بارها در جریان مناظره به میان آمد. مجری از شرکت‌کنندگان پرسید در صورت محکوم شدن ترامپ از او حمایت خواهند کرد یا نه و زمانی که کریس کریستی، فرماندار سابق نیوجرسی گفت اقدامات ترامپ کسر شان رئیس جمهوری آمریکا بوده، از سوی تماشاچیان هو شد.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، سیاست اقتصادی جو بایدن هدف انتقاد قرار گرفت، موضوع ممنوعیت فدرال احتمالی برای سقط جنین مطرح شد و بحث از حمایت یا عدم حمایت از اوکراین هم به میان آمد.

یک رویارویی که بیش از همه در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت، مواجهه نیکی هیلی و ویوک راماسوامی بر سر سیاست خارجی بود. نیکی هیلی خطاب به راماسوامی گفت «تو یک قاتل (پوتین) را به یک کشور حامی آمریکا (اوکراین) ترجیح می‌دهی. تو هیچ تجربه‌ای در سیاست خارجی نداری و این موضوع کاملا مشخص است.»

شرکت‌کنندگان در این مناظره درباره عملکرد مایک پنس در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در تایید نتیجه انتخابات آمریکا هم اظهارنظر کردند.

تیم اسکات از عملکرد پنس در تایید نتیجه انتخابات و پشت کردن به دونالد ترامپ و خواسته‌هایش حمایت کرد، ران دی‌سانتیس از پاسخ به این پرسش طفره رفت و گفت باید به انتخابات آینده توجه کرد و گذشته را برای گذشته گذاشت.

ایسا هاچینسون که پیشتر در حمایت از دونالد ترامپ اعلام آمادگی نکرده بود، یک‌بار دیگر گفت اقدامات ترامپ در روز شش ژانویه باعث عدم صلاحیت او برای ریاست جمهوری دوباره آمریکا شده است.

کریس کریستی گفت مایک پنس به دلیل عملکردش در این روز شایسته سپاس همه آمریکایی‌هاست. نیکی هیلی هم از عملکرد مایک پنس حمایت کرد، اما گفت اغلب آمریکایی‌ها به دنبال رهبر جمهوری‌خواه تازه‌ای هستند و این حزب نمی‌تواند در انتخابت با «ترامپ» پیروز شود.

حمله به سیاست‌های اقتصادی جو بایدن هم از چشم حاضران جمهوری‌خواه دور نماند. موضوعات مشابهی از جمله تورم و مخالفت با طرح‌های هزینه‌کرد دولت بایدن از سوی رقبا مطرح شد.

تیم اسکات، سناتور کارولینای جنوبی گفت که سیاست‌های اقتصادی بایدن منجر به کاهش ۱۰ هزار دلاری قدرت خرید خانواده‌های آمریکایی شده است. ویوک راماسوامی گفت از نظر او نسل جدید باید پا پیش بگذارند و درعین حال از این فرصت استفاده کرد تا خود را به عنوان کسی خارج از حلقه سیاست‌بازان در آمریکا معرفی کند. او گفت آمریکا باید منابع انرژی خود را آزاد کند و سیاست اقتصادی خود را اصلاح کند.

مایک پنس، معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا هم از مدیریت اقتصادی دولت ترامپ دفاع کرد و مدعی شد که تجربه او در دولت «ترامپ-پنس» او را باصلاحیت‌ترین فرد برای ریاست جمهوری خواهد کرد.

به جز ترامپ که در میان نامزدهای حزب جمهوری‌خواه با ۶۲ درصد مقام اول را در نظرسنجی‌ها دارد، سه نامزد از جمله ران دی‌سانتیس با اختلاف زیاد و با کسب تنها ۱۶ درصد در رتبه دوم، ویوک راماسوامی، کارآفرین حوزه بیوتکنولوژی با ۷ درصد و مایک پنس با ۵ درصد در رتبه سوم و چهارم نظرسنجی‌ها هستند. باقی نامزدهای این حزب، همگی بدون حمایت قابل توجهی به رقابت ادامه می‌دهند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش