به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در اولین کنفرانس خبری خود پس از بازگشت از آمریکا که برای اجلاس سران ناتو رفته بود، گفت: «اگر دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر پیروز شود، حاضرم با او همکاری کنم و ترسی از این چشمانداز ندارم.»
روزنامه لس آنجلس تایمز به نقل از رئیسجمهور اوکراین نوشت: «من میدانم که اکثر جمهوریخواهان از اوکراین در جنگ با روسیه حمایت میکنند.»
زلنسکی همچنین گفت که از ماجرای ترور نافرجام ترامپ «وحشتزده» شده و آرزو میکند هر چه زودتر بهبود یابد.
***
نگرانی اروپا از پیروزی احتمالی دونالد ترامپ؛ داستان زیان ۱۵۰ میلیارد یورویی چیست؟
احتمال انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا تهدیدی جدی برای اقتصاد منطقه یورو محسوب میشود و اقتصاددانان هشدار میدهند که ممکن است این امر به ضرر ۱۵۰ میلیارد یورویی معادل حدود ۱ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه منجر شود.
این تاثیر ناشی از پیامدهای منفی تجاری پیشبینی شده و افزایش هزینههای دفاعی است.
حمله اخیر در باتلر، پنسیلوانیا، که در آن رئیس جمهوری سابق، دونالد ترامپ دچار آسیب دیدگی گوش شد، شانس او را برای انتخاب مجدد، افزایش داده است. پیشبینیها اکنون شانس پیروزی ترامپ را ۷۱ درصد تخمین میزنند که افزایش قابل توجهی نسبت به آمارهای قبلی است، در حالی که رقیب او، جو بایدن، با کاهش شدید شانس خود از ۴۵ درصد به ۱۸ درصد در دو ماه گذشته مواجه شده است.
تبعات تجاریِ پیروزی آقای ترامپ، اقتصاددانان را نگران کرده است.
جیمز موبری و سوان جری استن از بانک سرمایهگذاری گلدمن سکس این وضعیت را با نوسانات تجربه شده در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ مقایسه میکنند. آنها استدلال میکنند که موضع تهاجمی ترامپ در تجارت میتواند شرایط نگران کنندهای برای تجارت جهانی پدید آورد.
گلدمن سکس در بخشی از گزارش اخیر خود مینویسد: «ترامپ متعهد شده که یک تعرفه ۱۰ درصدی بر همه واردات آمریکا از جمله از اروپا اعمال کند.»
اقتصاددانان پیش بینی میکنند که افزایش عدم قطعیت در سیاست های تجاری که قبلاً تولید صنعتی منطقه یورو را در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به میزان ۲ درصد کاهش داده بود، اکنون میتواند منجر به کاهش ۱ درصدی تولید ناخالص داخلی منطقه یورو شود.
آلمان و ایتالیا بیشترین آسیب دیدگان از پیروزی احتمالی ترامپ
آلمان بیشترین آسیب را خواهد دید، پس از آن ایتالیا به عنوان دیگر قدرت صنعتی اروپا انتظار میرود بیشترین آسیب را از این تاثیر ببیند.
گلدمن سکس در ادامه مینویسد: «ما برآورد میکنیم که اثرات منفی عدم قطعیت سیاستهای تجاری در آلمان نسبت به سایر نقاط منطقه یورو بیشتر باشد که نشان دهنده گشودگی بیشتر و وابستگی آن به فعالیتهای صنعتی است.»
این گزارش تاکید دارد که بخش صنعتی آلمان در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ منطقه یورو مانند فرانسه، در برابر اختلالات تجاری آسیب پذیرتر است.
پس از آلمان، ایتالیا و فنلاند به ترتیب دومین و سومین کشورهایی هستند که به دلیل وزن نسبی بالای فعالیتهای تولیدی-صنعتی در اقتصادهای خود، تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
بر اساس مطالعه یورواستات که در فوریه ۲۰۲۴ منتشر شد، آلمان (۱۵۷.۷ میلیارد یورو)، ایتالیا (۶۷.۳ میلیارد یورو) و ایرلند (۵۱.۶ میلیارد یورو) سه صادرکننده بزرگ اتحادیه اروپا به ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ بودند.
آلمان همچنین بزرگترین مازاد تجاری با آمریکا (۸۵.۸ میلیارد یورو) را پس از ایتالیا (۴۲.۱ میلیارد یورو) دارد.
هزینههای دفاعی
پیروزی آقای ترامپ همچنین احتمالاً فشارهای دفاعی و امنیتی جدیدی را بر اروپا وارد خواهد کرد. ترامپ به طور مداوم از اعضای ناتو خواسته تا تعهدات هزینههای دفاعی ۲ درصدی تولید ناخالص داخلی خود را برآورده کنند. در حال حاضر، اعضای اتحادیه اروپا حدود ۱.۷۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را برای دفاع هزینه میکنند که برای رسیدن به این هدف به افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی نیاز است.
علاوه بر این، ترامپ اعلام کرده که ممکن است کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین را قطع کند و کشورهای اروپایی را مجبور کند که خود وارد عمل شوند. آمریکا در حال حاضر سالانه حدود ۴۰ میلیارد یورو (یا ۰.۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا) برای حمایت از اوکراین اختصاص میدهد. در نتیجه، برآورده کردن نیاز به هزینههای دفاعی ۲ درصدی تولید ناخالص داخلی ناتو و جبران کاهش احتمالی کمکهای نظامی آمریکا میتواند سالانه معادل ۰.۵ درصد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا هزینه داشته باشد.
شوکهای اقتصادی اضافی ناشی از انتخاب مجدد احتمالی آقای ترامپ شامل افزایش تقاضای خارجی آمریکا به دلیل کاهش مالیاتها و خطر تشدید شرایط مالی ناشی از تقویت دلار است.
با این حال، گلدمن سکس معتقد است که مزایای یک سیاست مالی آزادتر آمریکا برای اقتصاد اروپا اندک خواهد بود و تنها میتواند به افزایش ۰.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا منجر شود.
در نتیجه، انتخاب مجدد احتمالی ترامپ میتواند پیامدهای اقتصادی منفی بیشتری برای اروپا به همراه داشته باشد، عدم قطعیتهای تجاری را تشدید و بارهای مالی و دفاعی جدیدی بر این قاره تحمیل کند.
***
ایلان ماسک ماهی ۴۵ میلیون دلار به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک میکند
روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیر ۱۴۰۳) گزارش داد که ایلان ماسک قصد دارد ماهانه حدود ۴۵ میلیون دلار به گروه حمایتی کارزار ریاست جمهوری دونالد ترامپ اهدا کند، در حالی که دیگر شخصیتهای برجسته حوزه فناوری نیز به این گروه کمک میکنند.
اگر گزارش «وال استریت ژورنال» درست باشد، این یکی از بزرگترین کمکهای مالی است که تاکنون توسط یک شخص حقیقی در کارزار انتخاباتی آمریکا هزینه شده است.
بنابر گزارش دیده بان ایران, یورونیوز نوشت: طبق اسناد منتشر شده توسط کمیسیون فدرال انتخابات (FEC)، گروه حمایتی مذکور «کمیته اقدام سیاسی آمریکا» یا PAC نام دارد که اواخر ماه مه تاسیس شده است.
این گروه یک «ابر کمیته اقدام سیاسی» یا به اختصار «سوپر پک» خوانده میشود که مستقل از سایر تیمهای مبارزاتی عمل میکند.
در حالی که این «سوپر پک» نمیتواند مستقیماً یک نامزد را تأمین مالی کند، اما از نظر قانونی مجاز به انجام فعالیتهای حمایتی مانند راه انداختن کارزارهای تبلیغاتی یا فعالیتهای میدانی است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، «آمریکا پک» قصد دارد در ایالتهای چرخشی، یعنی ایالتهایی که هیچکدام از نامزدهای دو حزب اصلی در آن از پشتیبانی قاطع برخوردار نیستند، منابع خود را به تشویق حامیان جمهوریخواه اختصاص دهد تا برای رأی دادن ثبتنام کنند. این گروه، کسانی را که از قبل ثبتنام کردهاند نیز تشویق میکند که از طریق پست رای دهند یا از فرصت رایدهی زودهنگام استفاده کنند.
طبق اسناد منتشر شده توسط «کمیسیون فدرال انتخابات»، در میان اهداکنندگان به «پک آمریکا» نام برادران وینکلواس یعنی کامرون و تایلر نیز به چشم میخورند که بیشتر به دلیل درگیری با مارک زاکربرگ در ایجاد فیسبوک و اخیرا به دلیل سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال شناخته شده هستند.
این فهرست همچنین شامل شخصیتهایی همچون داگلاس لئونه، از شرکای شرکت سهامی خصوصی سکویا کپیتال میشود که در نوع خود یکی از مشهورترین شرکتها در «سیلیکون ولی» است. علاوه بر این، نام آنتونیو گراسیاس که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۱ مدیر شرکت خودروسازی تسلا بود نیز در بین کمککنندهها دیده میشود.
دارایی ۲۵۲ میلیارد دلاری
بر اساس یک بیانیه مالی که روز دوشنبه منتشر شد، نام ایلان ماسک در فهرست مشارکتکنندگان در این سوپرپَک که تا پایان ماه ژوئن ۸.۷۵ میلیون دلار جمع آوری کرده بود، دیده نمیشود.
به گزارش وال استریت ژورنال، ایلان ماسک که لقب ثروتمندترین مرد جهان را یدک میکشد، قصد دارد از این ماه کمکهای مالی خود را به این سوپرپک سرازیر کند.
اگر نیات ایلان ماسک همانطور که این روزنامه اقتصادی گزارش داده، محقق شود، این یکی از بزرگترین کمکهای یک شخص حقیقی خواهد بود که تاکنون در یک کارزار انتخاباتی ایالات متحده خرج شده است.
برای انتخابات سال ۲۰۲۴، بزرگترین کمک مالی شناخته شده علنی تا به امروز از سوی «تیم ملون»، وارث بانک ملون بوده که ۵۰ میلیون دلار به یکی دیگر از سوپرپکهای حامی دونالد ترامپ سپرده است.
تیم ملون ۸۱ ساله، از آغاز مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، در مجموع بیش از ۱۰۰ میلیون دلار کمک مالی کرده که عمدتاً به نفع جمهوریخواهان و همچنین بخشی برای حمایت از نامزد مستقل «رابرت اف کندی» بوده است.
ایلان ماسک که دارایی او توسط مجله فوربس ۲۵۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است، در ماه مارس گفت که از هیچ نامزدی حمایت مالی نخواهد کرد. تا این که در روز شنبه، اندکی پس از ترور ناموفق دونالد ترامپ، به طور علنی حمایت خود را از رئیس جمهور سابق اعلام کرد.
- 17
- 5