ایسنا نوشت: استیو بانون، مشاور ارشد و جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار است یک کرسی دائمی در نشستهای شورای امنیت ملی کاخ سفید به دست آورد که موجب تقویت جایگاه او به عنوان یکی از قدرتمندترین اعضای حلقه نزدیک به رئیس جمهور آمریکا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ در یک دستور اجرایی که روز شنبه صادر کرد جایگاه استیو بانون را که پیش از این صاحب سایت خبری "بریتبارت نیوز" بوده و به عنوان مشاور ترامپ فعالیت داشت، ارتقا داد در حالی که جایگاه مدیر اطلاعات ملی و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را در کمیته اعضای اصلی شورای امنیت ملی تنزل داد.
رئیس جمهوری آمریکا در حالی استیون بانون، مشاور و استراتژیست جنجالی خود را به عنوان یکی از اعضای ثابت شورای امنیت ملی در کاخ سفید منصوب کرده که بانون اخیرا صراحتا رسانههای آمریکا را "بی آبرو" و "حزب مخالف" توصیف کرده و گفته بود که "دهان خود را ببندند." بنا بر دستور رئیس جمهور آمریکا که روز یکشنبه صادر شد، استیو بانون در کنار مقامات ارشد دیگر از جمله وزیران امور خارجه و دفاع در تعیین سیاستهای کلان آمریکا نقش خواهد داشت.
ترامپ در حکمی که برای این منظور امضا کرد تصریح کرده که مدیر اطلاعات ملی آمریکا که هماهنگ کننده فعالیتها و ناظر بر تمام سازمان های امنیتی آمریکاست و رئیس ستاد مشترک ارتش باید تنها در نشستهایی که "در آنها مسائل مربوط به مسئولیتها و دانش کارشناسی آنها قرار است مورد بحث قرار بگیرند" حضور یابند.
بانون ۶۳ ساله بعد از سازماندهی پیروزی انتخاباتی دونالد ترامپ اعتبار ویژهای به دست آورده است. بانون پیشتر مدیر سایت خبری به شدت محافظه کار «بریت بارت» بوده که از سوی مخالفانش به بیان اظهارات نژادپرستانه، ضد زن و یهودستیزانه متهم است اما خودش این سایت را "پناهگاه آلترناتیو راست و جنبش مخالف با جریان اصلی" توصیف کرده است.
شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید، درباره این انتصاب گفته که او یک افسر سابق نیروی دریایی است و درباره عرصه ژئوپلیتیک فعلی جهان درک بالایی دارد.
رابرت کوستا، خبرنگار واشنگتن پست، در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته بود، حضور بانون در تیم ترامپ به معنای بازگشت نوعی نگرش "بزنبهادری" و جنبش پوپولیستی به حزب جمهوریخواه است.
یکی از مقالهنویسهای بلومبرگ نیز اکتبر سال گذشته میلادی نوشته بود استیو بانون "خطرناکترین آدم سیاسی آمریکا" است.
سناتور دموکرات تیم کین - که در زمان انتخابات کاندیدای معاونت هیلاری کلینتون، نامزد ریاست جمهوری دموکرات ها بود- از انتصاب افراد "سوال برانگیز" در شورای امنیت ملی آمریکا انتقاد کرده است.
همچنین جان مککین، سناتور جمهوریخواه نیز انتصاب بانون را فاصله گرفتن رادیکال از رویه شورای امنیت ملی خواند.
جورج بوش، رئیس جمهوری اسبق آمریکا نیز این رویه را دنبال می کرد که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما عوض شد.
سوزان رایس، مشار امنیت ملی باراک اوباما، در واکنش به این تصمیم در حساب توییتر خود آن را "دیوانگی" خوانده و به تمسخر نوشته: دیگر چه کسی برای سیاستگذاری در قبال گروه داعش، سوریه، افغانستان و کره شمالی به مشاور نظامی و امنیتی نیاز دارد؟
- 13
- 4