بانوهای اول برجسته و شاخص همواره از جذابیت، هوش، سبک زندگی و شخصیت بسیار قوی برخوردار بوده اند و توانسته اند از سایه شوهران سیاستمدار و البته مشهور و شناخته شده خود خارج شوند به نحوی که بدون سود بردن از نام و منصب شوهرانشان نیز دستکم در کشور خود شناخته شده و الگویی دست نیافتنی به شمار می آیند.
بانوهای اول دنیا همواره در دید رسانه ها و مردم قرار دارند. آن ها باید همیشه شاد و سرزنده و البته فوق العاده به نظر برسند و نقش یک الگو را برای زنان کشور خود ایفا کنند؛ از فعالیت های اجتماعی گرفته تا خانواده و دنیای مد و لباس. بانوهای اول برجسته و شاخص همواره از جذابیت، هوش، سبک زندگی و شخصیت بسیار قوی برخوردار بوده اند و توانسته اند از سایه شوهران سیاستمدار و البته مشهور و شناخته شده خود خارج شوند به نحوی که بدون سود بردن از نام و منصب شوهرانشان نیز دستکم در کشور خود شناخته شده و الگویی دست نیافتنی به شمار می آیند.
در ادامه متن به معرفی تعدادی از همسران رهبران دنیا می پردازیم که میلیون ها نفر به خاطر جذبه و شخصیتشان به آن ها عشق می ورزند.
ژاکلین کندی (Jacqueline Kennedy)، ایالات متحده آمریکا
ژاکلین کندی، همسر رییس جمهور جان اف کندی می گفت: ” وظیفه من این است که به دنیا نشان بدهم که آمریکا کشور بدی نیست” و البته او در انجام این وظیفه نیز موفق بود و به عنوان یک الگو و سوژه جذاب هنوز هم مورد توجه طراحان و فیلمسازان قرار دارد. ژاکلین در جای دیگری گفته بود: "لباس بانوی اول باید آن قدر تنگ باشد که زن بودن شما را به همه نشان دهد و آن قدر گشاد باشد که نشان دهد شما یک بانوی محترم هستید”. علاوه بر همه این ها، مهربانی، شوخ طبعی، هوش و ذکاوت مثال زدنی و علاقه و دلبستگی شدید او به همسرش بسیاری از مردم آمریکا را شیفته او کرده بود.
میشل اوباما (Michelle Obama)، ایالات متحده آمریکا
میشل اوباما به خاطر رفتارهای طبیعی و به دور از نمایش خود و سر زنده بودنش مورد احترام مردم آمریکا و دنیا قرار گرفت. در جامعه آمریکا که معضل چاقی گریبانگیر مردم شده است وی طرحی را با عنوان "بیایید تکانی به خود بدهیم” (Let’s Move) ارائه داد و یک باغچه زیبا و کوچک را نیز در کاخ سفید راه اندازی کرد که نمادی بود برای استفاده از غذاهای سالم و طبیعی. شیوه لباس پوشیدن او نیز کاملا زنانه و بر طبق مد بود و نظر بسیاری را به خود جلب می کرد. حتی در سخنرانی های عمومی بهتر از شوهر خود، باراک اوباما عمل کرده و طرفداران بیشتری داشت.
گریس کلی (Grace Kelly)، موناکو
این ستاره زیبا و موفق هالیوود شغل خود به عنوان بازیگر را رها کرد تا به ملکه موناکو تبدیل شود. گریس کلی بعد از حضور موفق در چندین فیلم هالیوودی و بردن جایزه اسکار با راینیه سوم (Rainier III) شاهزاده موناکو ازدواج کرد. در اولین سالگرد ازدواج خود بچه های بسیاری را از تمام نقاط شاهزاده نشین موناکو دعوت کرد. وی در سال ۱۹۸۲ و در طی یک تصادف اتومبیل جان خود را از دست داد.
کارلا برونی (Carla Bruni)، فرانسه
همه قبل از ازدواج با نیکلاس سارکوزی، رییس جمهور سابق فرانسه، نیز کارلا را به عنوان یک مدل موفق، خواننده و البته شاعر می شناختند که از هوش و زیبایی فوق العاده ای برخوردار بود. وی اگر چه پیشینه زیاد خوبی نداشت اما به سرعت به الگوی زنان فرانسوی تبدیل شد بخصوص به خاطر علاقه فراوانش به آزادی زنان.
ملانیا ترامپ (Melania Trump)، ایالات متحده آمریکا
خانواده ترامپ احساسات متفاوتی را در بین مردم آمریکا و جهان برانگیخته اند. با این وجود یک چیز مسلم خواهد بود و آن این که ملانیا بدون شک نگاه ها را به سمت خود جلب کرده است. او کار خود در زمینه مد را در سن ۱۶ سالگی در میلان و پاریس آغاز کرد. ملانیا در سال ۱۹۹۹ با دونالد ترامپ آشنا شد. از آن زمان تاکنون ملانیا تاثیر زیادی بر روی همسر خود داشته است
چانتل بییا (Chantal Biya)، کامرون
نمی توان بانوی اول کامرون را نادیده گرفت. وی در کارهای خیریه فعالیت زیادی دارد و اولین مرکز تحقیق، پیشگیری و مدیریت بیماری ایدز در قاره آفریقا به نام وی نام گذاری شده است. مهربانی و فریبندگی این بانوی برجسته حتی در خارج از کامرون نیز شناخته شده بوده و همه او را بیشتر و بهتر از همسرش، رییس جمهور پل بییا (Paul Biya) می شناسند.
شیخه معزه بنت ناصر آل مسند (Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned)، قطر
ملکه شیخه معزه بنت ناصر آل مسند، همسر امیر سابق امارات یکی از برجسته ترین زنان آسیا به شمار می آید. برخلاف بسیاری از زنان روسای جمهور و پادشاهان منطقه، وی بدون روبند و پوشش های مشابه دیگر در انظار عمومی ظاهر می شود، مدرک دکترا دارد و سفیر ویژه سازمان ملل نیز هست. همه او را "کاردینال خاکستری” قطر می دانند. برای نشان دادن نفوذ این زن برجسته همین کافی است که بگوییم امیر کنونی قطر، تمیم بن حمد آل ثانی، بزرگ ترین فرزند و وارث اصلی تاج و تخت نبوده و بر خلاف رسم معمول جانشینی بر اساس ارشدیت سنی، مسند پادشاهی را به دست آورده است. خیلی ها بر این باورند که توسعه و مدرن سازی کشور و برقراری روابط حسنه با دنیای غرب از ایده های شیخه معزه بوده اند.
لتیزیا، همسر شاه فیلیپ ششم، یک شخصیت برجسته اجتماعی، الگوی مد و مادر دو دختر پادشاه است. وی در خارج از اسپانیا و دستکم در میان زنان بسیار بیشتر از همسرش طرفدار دارد و مجله های مد همواره درباره او مطالبی می نویسند. علاوه بر این لتیزیا خود یک روزنامه نگار فوق العاده بوده و بعد از ازدواج با شاه فیلیپ ششم به خطر تلاش هایش برای حمایت از کودکان و توسعه فرهنگ و آموزش جوایز متعددی را دریافت کرده است.
ملکه رانیه (Queen Rania)، اردن
این بانوی بی نظیر همسر شاه اردن، شاه عبدالله و مادر ۴ فرزند است. روایت زندگی رانیه به داستان سیندرلا شباهت بسیاری دارد. وی یک کارمند ساده بود که در سیتی بانک (Citibank) امان (Amman) کار می کرد و در همان جا با همسر آینده اش آشنا شد. رانیه می گوید که یک زن کاملا عرب است و بیشتر وقت خود را صرف خانواده و فرزندانش می کند. علاوه بر رسیدگی به امور خانوادگی، رانیه به سختی برای دفاع از حقوق زنان تلاش کرده و مخالفت صریح خود با سو استفاده از کودکان را اعلام کرده است. همچنین وی در زمینه برنامه های واکسیناسیون همگانی و اهدای عضو و تجهیز کردن تمام مدارس اردن به کامپیوتر تلاش گسترده ای دارد. رانیه در حوزه سیاست بین المللی بسیار فعال بوده و به هنر نیز علاقه فراوانی نشان می دهد.
پنگ لیووان (Peng Liyuan)، جمهوری خلق چین
وی همسر رییس جمهور چین و یک خواننده معروف است. پنگ لیووان در سال ۱۹۸۶ با شوهر آینده خود ملاقات کرد و قبل از آن نیز در میان مردم شناخته شده و محبوب بود. او بسار باهوش است و شخصیت قدرتمندی دارد. لیووان در سیاست کشور نقش بسزایی داشته و درجه سرلشکری ارتش ملی چین را نیز به دست آورده است. مردم چین او را "ساحره پیونی (The Peony Fairy)” می نامند. پیونی اسم یک گیاه در چین است که نماد امپراطوری و نشانگر زیبایی به شمار می آید.
- 15
- 3