جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۵ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۰۸۸
بین الملل

پیش دستی 'ترزا می' درکسب حمایت ایرلندی ها در آستانه مذاکرات برگزیت

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,ترزا می و آرلین فوستر
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس درحالی درصدد ائتلاف با حزب دمکراتیک وحدت طلب ایرلند شمالی است که اتحادیه اروپا درنظر دارد تا ضمن تحریک احساسات استقلال طلبانه ایرلندی ها، از این مساله برای چانه زنی در مذاکرات برگزیت با انگلیس بهره ببرد.

به گزارش ایرنا، 'آرلین فوستر' رهبر حزب دمکراتیک وحدت طلب روز سه شنبه گذشته برای گفت وگو با «ترزا می» نخست وزیر انگلیس درباره حمایت رسمی حزبش از محافظه کاران در مجلس عوام، وارد داونینگ استریت (دفتر نخست وزیری) شد.

 

هرچند جزئیات این نشست که به گفته منابع انگلیسی یک ساعت به طول انجامید منتشر نشده است اما گفته می شود که پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

 

'آرلین فوستر' رهبر حزب دمکراتیک وحدت طلب متعاقب این نشست به خبرنگاران گفت که مذاکرات، خوب پیش می رود و امیدوار است هرچه سریعتر با دولت اقلیت «ترزا می» به توافق برسد.

 

به گفته منابع انگلیسی انتظار می رود که چهارشنبه توافق نهایی میان احزاب محافظه کار وحزب دمکراتیک وحدت طلب به سرانجام برسد.

 

در همین حال شبکه خبری اسکای نیوز در گزارشی عنوان کرد: 'آرلین فوستر' هنوز انتظاراتش را به صورت شفاف و روشن در ازاء حمایت از دولت محافظه کار مطرح نکرده، چراکه او اساسا در انجام مذاکرات بسیار زیرک است.

 

این شبکه خبری اصلی ترین تقاضای ایرلندی ها را در حوزه اقتصادی خلاصه کرد و افزود: احتمالا آنها خواهان روانه شدن سرمایه به ایرلند شمالی برای تقویت زیر ساخت کشورشان خواهند بود.

 

اسکای نیوز افزود: در بحث برگزیت نیز احتمالا آنها می خواهند که «ترزا می» مواضع نرم تری را نسبت به مرزبندی دو ایرلند پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اتخاذ کند.

 

این شبکه خبری افزود: هرچند آنها مخالف ازدواج افراد همجنس هستند اما بعید به نظر می رسد که این مساله یکی از موارد مورد مذاکره با نخست وزیر انگلیس باشد.

 

اسکای نیوز نوشت: در کل به نظر می رسد 'آرلین فوستر' که خود را یک زن سختکوش توصیف می کند، زوج خود را در داونینگ استریت پیدا کرده است.

 

در همین حال «جان میجر» نخست وزیر پیشین انگلیس از حزب محافظه کار در گفت وگو با شبکه رادیویی ۴ 'بی.بی.سی' نسبت به توافق محافظه کاران با حزب دمکراتیک وحدت طلب ایرلند هشدار داد.

 

وی گفت: من نگران این توافق هستم، نسبت به آن محتاط و تردید دارم. ایرلندی ها برای حمایت از دولت محافظه کار پول طلب می کنند و لذا این طور به نظر می رسد که دولت برای خرید رای در پارلمان رشوه می دهد و بازتاب این مساله برای محافظه کاران بسیار بد خواهد بود.

 

جان میجر همچنین نسبت به تبعات منفی توافق یاد شده بر توافق صلح ایرلند هشدار داد وگفت: نبایستی صلح میان دو ایرلند را همیشگی تلقی کنیم. این صلح قطعی نیست، بلکه به شدت تحت فشار است و ممکن است بشکند.

وی بیان داشت: ما بایستی مراقب باشیم که همکاری سیاسی ما با ایرلندی ها سبب تشدید اختلافاتی که هنوز در جامعه ایرلند جاری است نشود.

 

میجر با بیان اینکه «بخش مهمی از روند صلح میان دو ایرلند و بی طرف بودن دولت انگلیس است» افزود: به هر اندازه که انگلیس بی طرف باشد، پس از ائتلاف با حزب دمکراتیک وحدت طلب ایرلند، دیگر بی طرف نخواهد بود. کسی چه می داند اگر در مقطعی آنها به مشکل برخوردند، بی طرفی ما [به دلیل ائتلاف با حزب دمکراتیک وحدت طلب] نقشی در برقراری صلح ایفا نخواهد کرد.

 

به طور کلی افکار عمومی انگلیس به ویژه هم حزبی های «ترزا می» با ائتلاف میان محافظه کاران و حزب دمکراتیک وحدت طلب مخالف است.

 

رسانه های انگلیسی گزارش می کنند که نمایندگان ارشد حزب محافظه کار طرفدار ادامه رهبری «ترزا می» نیستند اما برای جلوگیری از بحران درون حزبی، سکوت کرده اند.

 

در همین حال صدها تن از مردم انگلیس روز شنبه گذشته در اعتراض به روی کار آمدن محافظه کاران و اعلام مخالفت با ائتلاف احزاب محافظه کار و حزب دمکراتیک وحدت طلب، در مقابل پارلمان تجمع کردند.    

 

با این حال ائتلاف محافظه کاران با ایرلندی ها، به رغم مخالفت های عمومی حاوی این نکته است که دولت انگلیس دست کم یکی از سه پیش شرط مذاکرات برگزیت را که از سوی اروپایی ها مطرح شده است، پشت سر گذاشته و اهرم فشار اروپایی ها را یک درجه کاهش داده است.

 

پیش از این دونالد توسک رئیس شورای اروپا، به دنبال اعلام رسمی آمادگی انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا گفته بود که پیش از شروع مذاکرات با لندن در مورد مناسبات آتی‌اش با این اتحادیه، بایستی وضعیت حقوق شهروندان اروپایی ساکن انگلیس، بحث مرزهای دو ایرلند پس از برگزیت و مساله پرداخت غرامت‌های مالی از سوی انگلیس بابت برگزیت، روشن و حل‌وفصل شود. 

 

توسک به ایرلندی ها اطمینان داده بود که از حقوقشان در مذاکرات برگزیت حمایت کرده و اجازه نخواهد داد که انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، شرایط دشواری را برای تعامل دو ایرلند فراهم آورد.

 

اکنون، پیش دستی انگلیسی ها در آستانه مذاکرات برگزیت و کسب حمایت از سوی یکی از احزاب بانفوذ ایرلند شمالی ، می تواند قدرت چانه زنی انگلیسی ها را در مذاکرات برگزیت به طور بالقوه افزایش دهد.

 

حزب دمکراتیک وحدت طلب (DUP ) به رهبری'آرلین فوستر' حزبی بشدت محافظه کار و وحدت طلب بوده و در سال ۱۹۷۱ میلادی توسط 'ایان ریچارد کیل پیزلی' و 'دزموند بوآل' و دیگر اعضای حزب وحدت پروتستان تاسیس شده است.

حزب دمکراتیک وحدت طلب از سال ۲۰۰۰ به بعد به یکی از اصلی ترین احزاب وحدت طلبان در ایرلند شمالی تبدیل‌ شده است.

 

برخلاف شین فین و شاخه نظامی‌اش ارتش جمهوریخواه ایرلند که برای سال ها به منظور جدایی این سرزمین از انگلستان و الحاق آن به جمهوری ایرلند (جنوبی) مبارزه کرده اند، حزب دمکراتیک وحدت طلب به شدت از ادامه اتحاد ایرلند شمالی و بریتانیا حمایت می‌کند.

 

حزب دمکراتیک وحدت طلب، در حال حاضر بزرگترین حزب ایرلند شمالی بوده و دارای ده کرسی در مجلس عوام، ۲۸ کرسی در مجلس محلی ایرلند شمالی و یک کرسی در پارلمان اروپا است.

 

حزب محافظه کار انگلیس پس از ناکامی در انتخابات هفته گذشته ، ۱۲ کرسی خود را از دست داد و اکنون نیازمند ۷ کرسی برای تشکیل دولت است.

 

«ترزا می» برخلاف انتظار عمومی اعلام کرد که به جای ائتلاف، حمایت اصولی حزب دمکراتیک وحدت طلب ایرلند شمالی را کسب کرده و دولت اقلیت تشکیل خواهد داد.

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش