
به گزارش مهر به نقل از واشنگتن پست، ظاهرا دولت اوباما یک سال پیش از آغاز کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا از طرح دخالت روسیه به سود دونالد ترامپ در انتخابات باخبر بود، ولی تصمیم گرفت مقابله با مسکو را به پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات موکول کند.
بر اساس این گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) یک سال پیش از آغاز انتخابات ریاستجمهوری در این کشور اطلاع یافته بود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شخصا دستور داده است، از طریق اجرای حملات سایبری به پست الکترونیکی شهروندان و نهادهای سیاسی آمریکا به سود دونالد ترامپ در جریان انتخابات اختلال ایجاد کنند تا او بتواند بر هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود پیروز شود.
به نوشته روزنامه یادشده، این اطلاعات در اوت ۲۰۱۶ از سوی مقامات ارشد سیا در اختیار باراک اوباما، رئیس جمهور وقت قرار گرفت. با این حال اوباما و مشاوران او تصمیم گرفتند، علیه اعمال نفوذ سایبری روسیه پس از برگزاری انتخابات در ۸ نوامبر دست به مقابله بزنند. یکی از مقامات ارشد دولت اوباما در این رابطه گفته است: «در آن صورت ممکن بود، خود ما به دستکاری در انتخابات متهم شویم.»
توقف حملات سایبری
در گزارش واشنگتن پست به نقل از مقامات دولت پیشین آمریکا آمده است که در آن برهه اوباما و مشاوران او تصور میکردند، هیلاری کلینتون در انتخابات پیروز خواهد شد. با این حال گفته میشود که واشنگتن در آن زمان روسیه را به شدت تحت فشار قرار داد تا به حملات سایبری خود پایان دهد.
واشنگتن پست مینویسد که مقامات رسمی در این رابطه دستکم ۴ بار به مسکو هشدار دادهاند و باراک اوباما، خود نیز در دیدار سران کشورهای صنعتی جهان در گروه جی ۲۰ در چین، شخصا از ولادیمیر پوتین خواست، عملیات دستکاری در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را متوقف سازد.
بنا بر ارزیابی کارشناسان امور جاسوسی سیا، ظاهرا این هشدارها نتیجهبخش بوده است، زیرا روسیه پس از آن به حملات سایبری خود ادامه نداد.
ارزیابی نادرست از شرایط
واشنگتن پست مینویسد که یکی از مقامات ارشد دولت اوباما از این که مسئولان امر در آن زمان بهموقع واکنش نشان ندادهاند، عمیقا ابراز تاسف کرده و گفته است: ما پس از پیروزی ترامپ دریافتیم که اشتباه عمل کردیم و اوضاع را درست نسنجیدیم.
به گفته این مقام، موضوع محوری برای ماموران امنیتی در آن برهه، مقابله با حملاتی بود که میتوانست فهرست افراد حائز شرایط انتخاب کردن و دستگاههای مربوط به آن را هدف قرار دهد.
واکنش ترامپ و تردید درباره بیطرفی بازرس ویژه
دونالد ترامپ پس از انتشار این گزارش بلافاصله در حساب توییتری خود نوشت: «دولت اوباما مدتها پیش از انتخابات از دخالت روسیه خبر داشته و کاری نکرده، چرا؟»
رئیسجمهور آمریکا همچنین اعلام کرده که از بیطرفی و بیغرضی رابرت مولر، بازرس ویژه تحقیقات مربوط به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا مطمئن نیست.
او در یک مصاحبه تلویزیونی با فاکس نیوز در پاسخ به این پرسش که آیا باید مولر را از تحقیقات کنار گذاشت گفته است: «باید ببینیم!». ترامپ تاکید کرده که مولر با جیمز کومی، رئیس برکنار شده پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) بسیار بسیار دوست است و این امر به نظر ترامپ نگرانکننده است.
رابرت مولر در حال حاضر بر جریان تحقیقات اف. بی. آی درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نظارت میکند.
دونالد ترامپ در ماه می، جیمز کومی را از مقام خود برکنار کرد.
- 15
- 5