دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۱ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۰۹۶
بین الملل

تقويت ديپلماسي اقدام براي ميانجي‌گري

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,مولود چاووش‌اوغلو

چهارمين كنفرانس ميانجي‌گري استانبول از روز ٣٠ ژوئن ٢٠١٧ (٩ تير ١٣٩٦) با شعار «تقويت ديپلماسي، اقدام براي ميانجي‌گري» آغاز شد. متخصصان، ديپلمات‌ها، كارشناسان و محققاني از سراسر جهان در اين كنفرانس به بررسي روش‌ها و ابزارهاي موجود براي ترويج ميانجي‌گري به عنوان يكي از روش‌هاي مهم پيشگيري و حل اختلاف پرداختند.

 

از زماني كه تركيه و فنلاند در سازمان ملل آغازگر ابتكار «ميانجي‌گري براي صلح» شدند، اهميت ميانجي‌گري شاهد روند فزاينده‌اي در جهان بوده است. اين ابتكار به شكل‌گيري «گروه دوستداران ميانجي‌گري» انجاميد. اين گروه اكنون ٥٣ عضو، شامل ٤٨ كشور و ٥ سازمان بين‌المللي دارد. ظرفيت بين‌المللي براي ديپلماسي پيشگيرانه و ميانجي‌گري درون سازمان ملل، سازمان‌هاي منطقه‌اي و جامعه مدني نيز پيشرفت قابل‌توجهي داشته است. اين گروه به بستر اصلي سازمان ملل براي ترويج ميانجي‌گري تبديل شده است.

 

اين گروه مبتكر تصويب چهار قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل بوده كه پايه‌گذار ايجاد چارچوب اصولي و مفهومي ميانجي‌گري شده‌اند. اين گروه همچنين در سال ٢٠١٢ در تدوين «رهنمود سازمان ملل براي ميانجي‌گيري موثر» ايفاي نقش كرد؛ سندي بنيادي براي آنان كه در سراسر جهان به اقدام براي ميانجي‌گري يا مطالعه آن مي‌پردازند. دبيركل سازمان ملل، آنتونيو گوترش، جهت افزايش ظرفيت اين سازمان در حمايت از ميانجي‌گري ابراز تمايل كرده است. تلاش‌هاي او قابل ستايش است.

 

ما از تمام كشورهاي عضو سازمان ملل مي‌خواهيم از هدف والا و تلاش‌هاي دبيركل سازمان ملل، آقاي گوترش، در جهت پيشگيري و حل اختلافات كنوني حمايت كنند. تركيه به ايفاي نقش خود مشغول بوده است. تركيه كنار منطقه وسيعي قرار دارد كه در آن درگيري‌هاي حاد جاري يا مسكوت ادامه دارند. پيشگيري و حل مسالمت‌آميز اختلاف‌ها يكي از مشخصه‌هاي اصلي سياست خارجي مبتكرانه و انسان‌دوستانه تركيه است. در يك جغرافياي گسترده از آفريقا گرفته تا خاورميانه، بالكان و قفقاز، تركيه متعهد به تلاش‌هاي متنوعي است.

 

اين كشور صلح‌سازي را در پيوند مسائل انساني و توسعه مي‌بيند. در سال جاري، تركيه دوباره به سخاوتمندترين كشور جهان از نظر سرانه كمك‌هاي انسان‌دوستانه بدل شده است. تركيه از سال ٢٠١٢ ميزبان كنفرانس ميانجي‌گري استانبول بوده است. اين كنفرانس‌هاي تاريخي جهت گرد هم آوردن شمار زيادي از كارشناسان و محققان حوزه فعاليت‌هاي پيشگيري از اختلاف و ميانجي‌گري طراحي شده‌اند. هدف اين كنفرانس‌ها ترويج هم‌افزايي بين نظريه و عمل و كمك به افزايش مقياس، گستره و اثرگذاري تلاش‌هاي ميانجي‌گري جامعه بين‌الملل است.

 

بايد از تلاش‌هاي ميانجي‌گراني كه روزانه در حل اختلافات سراسر جهان مشاركت دارند تقدير و تشكر كنم. كنفرانس امسال به بررسي اين موضوع مي‌پردازد كه روش‌شناسي و اقدامات عملي ميانجي‌گري چگونه مي‌توانند نيازهاي امروز را بيشتر مد نظر قرار دهند. در اين راستا، دو مساله مشخص مورد بررسي قرار خواهد گرفت؛ مساله اول پتانسيل ميانجي‌گري در كليه مراحل زنجيره اختلاف، يعني از پيشگيري تا راهكار و تمام مسير اجراي توافق صلح است. دومين مساله كليدي مدل‌هاي به‌كارگيري موثرتر ميانجي‌گري به عنوان ابزاري پيشگيرانه در زمينه‌هايي است كه تعصب‌هاي سياسي، قومي و مذهبي به ايجاد فضاي خصومت منجر مي‌شوند.

 

مساله دوم به‌خصوص از اين جهت اهميت دارد كه ما امروز شاهد گرايش‌هاي افراطي در اشكال مختلف خصومت‌هاي سياسي، اجتماعي و مذهبي هستيم. افزايش تعداد حملات به مسلمانان و مهاجران در اروپا يكي از همين موارد است. كليد حل اين معضل پيشگيري است. با اين حال، پيشگيري تنها زماني ميسر خواهد بود كه جوامع تفاوت‌ها را به رسميت شناخته و ياد بگيرند به آنها احترام بگذارند و وارد گفت‌وگو و تعاملي حقيقي شوند. معتقدم ميانجي‌گراني كه در يك اختلاف مفروض مجهز به مرامنامه‌اي فرهنگي باشند مي‌توانند به موفقيت چشمگيري دست يابند. در اين راستا، ما نيازمند تربيت ميانجي‌گران بيشتري به‌خصوص در ميان جوانان هستيم و در عين حال بايد زنان ميانجي‌گر بيشتري را تشويق كرده، آنان را به ابزارهاي مناسب مجهز كنيم.

 

در تبديل صلح به حقيقت غالب در سطح جهان، چالش‌هاي بزرگي پيش روي ما است. اما بايد بتوانيم در ميان اين چالش‌ها فرصت‌ها را هم ببينيم. آمادگي و اراده جامعه بين‌المللي براي ايجاد ظرفيت در جهت حل صلح‌آميز اختلافات و از جمله ميانجي‌گري بايد در اولويت باشد. در حالي كه آماده ميزباني از شركت‌كنندگان چهارمين كنفرانس ميانجي‌گري استانبول مي‌شويم، از جامعه بين‌الملل مي‌خواهم براي ميانجي‌گري وارد عمل شود.  

توضيح: نسخه فارسي اين مقاله به مناسبت چهارمين كنفرانس ميانجي‌گري استانبول اختصاصا در اختيار روزنامه «اعتماد» قرار گرفته است.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش