به گزارش ایرنا، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای که از سوی «هیتر نوئرت» سخنگوی آن منتشر شد، اعلام کرد که واشنگتن در مذاکرات مربوط به پیمان منع سلاح هسته ای که در پی سه هفته نشست و گفت و گو امروز به تصویب رسید شرکت نکرده و از آن حمایت نخواهد کرد.
در این بیانیه با یادآوری اینکه مشکلات امنیتی امروز دنیا که بازدارندگی هسته ای را ضروری می کند در این پیمان مغفول مانده، تاکید شده است که این پیمان حتی یک سلاح هسته ای را نیز از بین نبرده و امنیت هیچ دولتی را تضمین نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یادآورشد که هیچ کشور دارای سلاح هسته ای در این مذاکرات حضور نداشته و هیچ یک از متحدان آمریکا از بیانیه پایانی حمایت نکرد.
این بیانیه از همه دولت ها دعوت کرد که برای غلبه به مشکلات امنیتی واقعی به آمریکا بپیوندند و این کار را با تهدیدهایی که از سوی کره شمالی متوجه صلح و امنیت بین المللی است آغاز کنند.
وزارت خارجه آمریکا پیمان منع سلاح هسته ای را در بهترین حالت انحراف از تلاش در جهت رسیدن به امنیت جهانی و در بدترین حالت عامل تعمیق اختلاف ها و مانع همکاری های بین المللی برای رویارویی با مسائل امنیتی دانست.
به گزارش ایرنا، نمایندگان کشورهای مخالف سلاح هسته ای از جمله ایران در پی سه هفته نشست و گفت و گو، روز جمعه معاهده ای را در مقر سازمان ملل به تصویب رساندند که ساخت، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده و تهدید به استفاده از سلاح هسته ای تحت هر شرایطی را ممنوع می شمارد.
طبق این معاهده کشوری که دارنده سلاح هسته ای است و به عضویت این معاهده در می آید، باید زرادخانه هسته ای و تمامی تاسیسات مرتبط با آن را طی یک مهلت زمانی مشخص منهدم کند.
مذاکره و تدوین این معاهده بیانگر نارضایتی عمیق و گسترده کشورهای غیر هسته ای عضو «ان.پی.تی» از وضعیت تبعیض آمیز حاکم در آن به ویژه اجرا نکردن تعهدات خلع سلاح هسته ای است.
کشورهای دارنده سلاح هسته ای عضو ان پی تی که داشتن سلاح هسته ای و استفاده یا تهدید به استفاده از آن را حق قانونی خود می دانند، با هر گونه تلاش و حرکتی برای ممنوعیت عام و غیر تبعیض آمیز سلاح هسته ای یا خلع سلاح هسته ای مخالفند و به همین دلیل این دسته از کشورها حضور در این مذاکرات را تحریم کردند.
اکثر دولت های عضو ناتو و دیگر کشورهایی که تحت چتر هسته ای آمریکا هستند به خاطر فشار و دستور واشنگتن، در این مذاکرات غایب بودند.
این در حالی است که بر اساس پیمان منع گسترش سلاح هسته ای ۱۹۶۸ که تقریبا تمام کشورهای هسته ای آن را امضا کرده اند، همه کشورها موظفند 'پیگیر مذاکرات' برای پیشبرد خلع سلاح هسته ای باشند.
- 11
- 1