به گزارش ایرنا، تیلرسون و متیس در این مقاله مشترک با بیان اینکه آمریکا و هم پیمانانش در دنیا برای خلع سلاح هسته ای در شبه جزیره کره متحد شده اند، افزودند: در ماه های اخیر، چند مورد از آزمایش های موشک های بالستیک وموشک های شبیه سازی شده بالستیک فراقاره ای (ICBM) به دست کره شمالی در کنار لحن ستیزه جویانه پیونگ یانگ علیه آمریکا، گوام، متحدان و منافع ما در منطقه آسیا-اقیانوسیه، تنش ها میان واشنگتن و پیونگ یانگ را تا حد بی سابقه ای از زمان جنگ کره تاکنون افزایش داده است.
وزیران خارجه و دفاع آمریکا تصریح کردند: در واکنش به این تهدید ها، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با کمک جامعه بین الملل با اعمال فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر پیونگ یانگ بر آن است تا شبه جزیره کره را به طور کامل و غیرقابل بازگشتی خلع سلاح هسته ای کرده و برنامه های موشکی کره شمالی را متوقف سازد. ما در پی جایگزینی سیاست شکست خورده 'مماشات راهبردی' با تهدید کره شمالی با 'سیاست مسئولیت پذیری راهبردی ' هستیم.
تیلرسون و متیس اظهار داشتند: هدف فشارهای مسالمت آمیز ما بر کره شمالی، خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره است. واشنگتن هیچ قصدی برای براندازی نظام کره شمالی و یا اتحاد دوباره دو کره ندارد. ما به دنبال بهانه ای برای استقرار سربازان خود در مناطق غیرنظامی نیستیم و نمی خواهیم مردم رنج دیده کره شمالی را که حسابشان از حکومت مرکزی در این کشور جداست،به سختی بیندازیم.
کشورهایی چون چین که از نفوذ اقتصادی بالایی در پیونگ یانگ برخوردارند نیز اهداف مشترکی با ما داشته و از رویکرد دیپلماتیک واشنگتن در قبال کره شمالی حمایت می کنند. چین به نوعی در ۹۰ درصد از معاملات تجاری کره شمالی نقش داشته و این امر نفوذ و قدرت این کشور در رژیم پیونگ یانگ را افزایش داده است.
وزیران خارجه و دفاع آمریکا ادامه دادند: اظهارات اخیر اعضای انجمن ملل آسیای جنوب شرقی و دیگر چهره های منطقه ای و جهانی روشن کرده است که جامعه جهانی متفق القول معتقد است که کره شمالی باید به اقدامات تحریک آمیز و خطرناک خود پایان دهد.چین انگیزه بالایی برای دنبال کردن اهداف واشنگتن در رابطه با پیونگ یانگ دارد؛ اقدامات کره شمالی و چشم انداز برنامه هسته ای این کشور، امنیت اقتصادی، سیاسی و نظامی ای که چین دهه ها برای برقراری آن تلاش کرده است و منافع دراز مدت این کشور را در صلح و ثبات در منطقه تهدید می کند.
نقش فعال چین در حفظ صلح و ثبات در منطقه برای همه ما و از همه بیشتر برای خود پکن منافع بیشماری فراهم کرده است؛ این کشور برای استمرار چنین نقش موثری باید اکنون نفوذ دیپلماتیک و اقتصادی خود در کره شمالی را به کار بگیرد.
تیلرسون و متیس اظهار داشتند: رویکرد دیپلماتیک ما در قبال پیونگ یانگ در سازمان ملل نیز اتخاذ شده است. اخیرا با رأی اکثریت کمیته امنیت سازمان ملل، تحریم های جدیدی علیه کره شمالی اعمال شده و بیش از پیش بر انزوای خودخواسته این کشور از جامعه بین المللی افزوده است. این مصوبه که ازحمایت روسیه نیز برخوردار است، از تمایل جامعه جهانی برای مقابله با تهدید پیوسته کره شمالی علیه امنیت و ثبات جهانی خبر می دهد.
وزیران خارجه و دفاع آمریکا تصریح کردند: از تمام ملت ها می خواهیم تا بر تعهدات خود به سازمان ملل پایبند بوده، تحریم های شورای امنیت علیه کره شمالی را بی چون و چرا اجرا، فشارهای دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی علیه این کشور اعمال و به ویژه از تجارت با پیونگ یانگ اجتناب کنند تا راهی برای تامین مالی گسترش برنامه های موشکی و هسته ای این کشور باقی نماند.آمریکا با تداوم حضور در سازمان ملل، انجمن های دیپلماتیک منطقه ای و پایتخت کشورها، اتحاد جهانی علیه کره شمالی را ارتقا خواهد داد.
تیلرسون و متیس اظهار داشتند: اگرچه مذاکره و دیپلماسی را به گزینه های دیگر ترجیح می دهیم، اما گزینه نظامی همچنان روی میز است. واشنگتن اتحادی قوی با کشورهایی چون ژاپن و کره جنوبی دارد. کره شمالی بارها تلاش های کره جنوبی را برای فراهم کردن فضای مناسب برای گفت و گوهای صلح آمیز رد کرده و به تهدید ها و اقدامات تحریک آمیز خود ادامه داده است. در نتیجه دولت جدید کره جنوبی با سامانه ضد موشکی تاد برای مقابله با این تهدیدات همراه شده است.
برافراشتن سامانه ضد موشکی تاد و انجام رزمایش های مشترک از جمله آماده سازی های دفاعی در برابر تهدید های نظامی علیه آمریکا، متحدان ما و دیگر ملت هاست. مخالفت چین با برافراشتن سامانه موشکی تاد واقع بینانه نیست. آن دسته از افسران زبردست ارتش چین می دانند که این سامانه موشکی تهدیدی برای سرزمین آن ها نیست.
این دو مقام ارشد دولت ترامپ اضافه کردند: چین که در معرض تهدید نیست می کوشد تا به جهان نشان دهد، یک قدرت بزرگ در این شرایط چگونه باید رفتار کند اما دیگر طرفین درگیر باید تدابیر دفاعی لازم را بیندیشند تا بتوانند از مردمانشان دفاع کنند. رای چین در شورای امنیت گامی در جهت درست بود اما منطقه آسیا-اقیانوسیه و جهان از چین انتظار بیشتری دارد.
تیلرسون و متیس تاکید کردند: واشنگتن خواهان مذاکره با پیونگ یانگ است اما با توجه به سابقه طولانی کره شمالی در بدعهدی و نقض مکرر قراردادهای بین المللی به دست این کشور، این بار پیونگ یانگ باید با خلوص نیت برای این مذاکرات پیشقدم شود. توقف تهدیدهای تحریک آمیز، آزمایش های هسته ای، موشک پرانی ها و دیگر آزمایش های نظامی می تواند شروع خوبی باشد و خبر از حسن نیت کره شمالی خواهد داد.
وزیران خارجه و دفاع آمریکا افزودند: آمریکا به همکاری های دیپلماتیک و نظامی با هم پیمانانش ادامه خواهد داد و این کشورها مسئول خواهند بود به تعهدات خود برای منزوی کردن کره شمالی عمل کنند. این تعهدات شامل، اجرای بی چون و چرای تحریم های ضدکره (شمالی) است. آمریکا به طور خاص از چین و روسیه تعهد خواهد گرفت تا راهی برای حیات اقتصادی رژیم پیونگ یانگ باقی نگذارند.
این دو مقام ارشد آمریکایی ادامه دادند: مثل همیشه از لحاظ نظامی برای دفاع از سرزمین خود، شهروندانمان و هم پیمانانمان آماده خواهیم بود و در حفظ ثبات و امنیت در شمال شرق آسیا خواهیم کوشید. بار دیگر تاکید می کنیم هر حمله ای به منافع ما با شکست روبه رو خواهد شد و هرگونه استفاده ای از سلاح های هسته ای با پاسخی قاطع و موثر روبه رو خواهد شد. انتخاب با کره شمالی است؛ می تواند در راه صلح، آبادی و تایید جهانی گام بردارد یا به حرکت خود در مسیر ستیزه جویی، انزوا و فقر ادامه دهد. آمریکا می کوشد تا کره (شمالی) تصمیم اول را اتخاذ کند اما در صورت گزینش راه دوم توسط پیونگ یانگ، واشنگتن هوشیارانه عمل خواهد کرد.
- 12
- 4