یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۶۴۵
بین الملل

بانوی آهنین آلمان

آنگلا مركل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

از هم‌اكنون مي‌توان گفت كه آنگلا مركل ۴سال ديگر صدراعظم آلمان خواهد بود. بانويي كه توانسته براي چهارمين بار پياپي در انتخابات سراسري اين كشور پيروز شود و حكومت خود را نيز ۱۶ساله كند.

 

طبق نتايج اوليه آراي ائتلاف دموكرات مسيحي به رهبري آنگلا مركل توانسته حدود ۷/۳۴ درصد آرا را كسب كند كه اين به معني تشكيل يك دولت ائتلافي در آلمان است كه براي اين كشور موضوع عجيبي نيست.

 

اما اتفاقي كه در اين بين رخ داده اين است كه آراي حزب آنگلا مركل با ريزش شديدي مواجه بوده است، چرا كه اين حزب در انتخابات سال ۲۰۱۳ حدود ۵/۴۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد. از همين رو آمار جديد سقوط راي حدود ۷ درصدي را نمايان كرد. 

 

از سوي ديگر حزب سوسيال‌دموكرات آلمان به رهبري مارتين شولتز، رييس سابق پارلمان اروپا بدترين نتيجه خود را پس از جنگ جهاني دوم رقم زد. اين حزب كه در سال ۲۰۱۳ توانسته بود حدود ۲۵ درصد آرا را به خود اختصاص دهد و با اميد زيادي پا به عرصه رقابت در انتخابات سال جاري گذاشته بود، اما روز گذشته تنها توانست ۲۰درصد آرا را به خود اختصاص دهد، هرچند كه گفته مي‌شود مركل مي‌تواند دست به يك ائتلاف بزرگ با سوسيال‌دموكرات‌ها بزند اما بلافاصله پس از اعلام نتايج اوليه معاون حزب سوسيال‌دموكرات هرگونه ائتلاف بزرگ با دموكرات مسيحيان را رد كرده است. 

 

مارتين شولتز، رهبر حزب سوسياليست نيز با پذيرش شكست در انتخابات اعلام كرد با توجه به نتيجه به دست آمده همكاري ميان دموكرات‌مسيحي و سوسيال‌دموكرات به پايان مي‌رسد و همه ما توافق داريم كه تبديل به بزرگ‌ترين حزب مخالف دولت شويم. وظيفه بعدي ما اين است كه كارهايي در شأن يك حزب انجام دهيم. وي افزود: اين ساعتي تلخ در تاريخ ما است اما سوسيال دموكراسي باقي مي‌ماند و همواره توانسته قدرت خود را حتي زماني كه با يك حزب راست افراطي روبه‌رو مي‌شود نشان دهد. 

 

اما حزب سوم اين رقابت‌ها هيچ يك از احزاب سنتي در آلمان نبودند، بلكه اين حزب «نوپاي آلترناتيوي براي آلمان» بود كه توانست با كسب حدود ۱۴درصد آراي خود را به عنوان سومين حزب قدرتمند آلمان در نخستين حضور خود در انتخابات سراسري آلمان نشان دهد. حزبي كه مي‌تواند با ادامه اين روند خود حتي تبديل به رقيبي سرسخت براي احزاب بزرگ‌تر آلمان در دوره‌هاي بعدي انتخابات شود. در جايگاه چهارم نيز حزب دموكراتيك آزاد با ۹/۱۰ درصد قرار گرفت و به ترتيب احزاب سبز با ۸/۹درصد و چپ‌ها با ۴/۹ درصد در جايگاه‌هاي پنجم و ششم قرار گرفتند. 

 

در حال حاضر طبق نتايج اوليه آرا ائتلاف دموكرات مسيحي مي‌تواند ۲۱۹ كرسي بوندستاگ (مجلس ملي آلمان) را كسب كند. حزب سوسيال‌دموكرات نيز ۳۱۵ كرسي را خواهد داشت. همچنين حزب آلترناتيوي براي آلمان با ۸۷ كرسي تعداد قابل توجهي از صندلي‌هاي بوندستاگ را اشغال مي‌كند. احزاب دموكراتيك آزاد، سبزها و چپ‌ها نيز به ترتيب ۶۹، ۶۲ و ۵۹ كرسي از بوندستاگ را به دست آوردند. 

 

در حال حاضر با توجه به اينكه سوسيال‌دموكرات‌ها از ائتلاف با مركل سرباز زده‌اند، مركل براي تشكيل دولت نيازمند آن است كه با دو حزب وارد ائتلاف شود. نخستين حزب دموكرات‌هاي آزاد هستند كه تفكرات ليبرالي را دنبال مي‌كنند و سبزها دومين حزبي است كه مركل نيازمند ائتلاف با آنها براي تشكيل دولت است.

 

از آنجايي كه اين دو حزب در حدود ۱۲سال است كه چندان جايگاهي در قدرت نداشته‌اند علاقه بسيار زيادي خواهند داشت كه وارد ائتلاف با مركل شوند تا سهمي از قدرت را داشته باشند. در چنين شرايطي سوسيال‌دموكرات‌ها كه چاره‌اي براي خود نمي‌بينند مجبور هستند به عنوان يك اپوزيسيون قدرتمند در بوندستاگ كار خود را ادامه دهند. 

 

گفتني است در انتخابات روز گذشته آلمان حدود ۶۱ميليون نفر از جمعيت اين كشور واجد شرايط راي دادن بودند كه برآورد مي‌شود كه به مانند انتخابات سال ۲۰۱۳ حدود ۷۱ درصد واجدين شرايط در انتخابات شركت كرده باشند. 

آنگلا مركل در نخستين واكنش به چهارمين پيروزي خود گفت: ما براي كسب يك نتيجه بهتر اميدوار بوديم، اما نبايد فراموش كنيم كه ما در يك چالش فوق‌العاده به اهداف استراتژيك خود در انتخابات دست يافتيم.

 

ما اكنون قوي‌ترين حزب هستيم و ما داراي مجوز تشكيل دولت جديد هستيم و دولت جديد را نيز تشكيل خواهيم داد. وي در ادامه افزود: ما ۱۲سال مسووليت دولتي داشته‌ايم و نتيجه‌اي پيش بيني نشده بود كه ما دوباره بزرگ‌ترين حزب را داشته باشيم. اما اين انتخاباتي بود كه شاهد ورود حزب AFD (آلترناتيوي براي آلمان) بوديم. (گفتني است پس از جنگ جهاني دوم اين براي نخستين‌بار است كه يك حزب راست افراطي در آلمان وارد بوندستاگ مي‌شود.) 

 

مركل در ادامه تاكيد كرد كه ما يك تحليل كامل انجام خواهيم داد، كساني كه به AFD راي داده‌اند چرا اين كار را انجام دادند، بايد نگراني‌هاي آنها را كشف كنيم و راي آنها را باز گردانيم. ما مي‌خواهيم خواسته‌هاي هواداران AFD را از طريق سياست‌هاي خوب برآورده كنيم. 

 

ما اكنون نياز داريم كه براي يك كشور آزاد كار كنيم. اما اين بدان معنا نيست كه ما بايد همه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا را براي مبارزه با علل مهاجرت و مبارزه با مهاجرت غيرقانوني با خود همراه كنيم. واضح است كه موضوع امنيت نيز به مانند رفاه به عنوان يك نگراني براي مردم است. با اين وجود ما توان مسووليت‌پذيري داريم و اكنون هم با همراهي همكاران‌مان اين كار را انجام خواهيم داد. 

 

لازم به ذكر است نتايج اعلامي تا لحظه نگارش اين گزارش است. 

 

ميثم سليماني

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش