جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۱۶۱
بین الملل

روسیه برای سال ۲۰۲۰ باز می‌گردد

روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
مگر اینکه شما باور داشته باشید که هر سه سازمان اطلاعاتی اصلی ما درگیر یک برنامه ریزی دقیق هستند تا بگویند که روسیه در انتخابات آمریکا طرف ترامپ را گرفته است در غیر این صورت اتهام رئیس جمهور برای فریبکاری اخبار کاملا نادرست است.

بسیاری از مردم ایالات متحده صبح درحالی از خواب بیدار می شوند که رئیس جمهور کشورشان درباره روسیه یا هیلاری کلینتون یا اخبار رسانه ها توییت کرده است. ترامپ توییت کرده است: «فریبکاری روسیه ادامه دارد و در حال حاضر تبلیغات آن در فیسبوک قرار دارد.»

 

او باز توییت می کند: «درباره پوشش رسانه ای کاملا غیرمنصفانه و ناسازگار از هیلاری کلینتون چه می گویید؟» سپس مدتی کوتاه بعد او باز به توییتر برمی گردد و این بار می گوید: «بیشترین نفوذ بر انتخابات ما اخبار جعلی رسانه ها بود که برای هیلاری کلینتون فریاد می زنند. او یک نامزد بد بود.»

 

در اولیت توییت، ترامپ مستقیما اخبار روز پنج شنبه را که به طور گسترده در فیسبوک تبلیغ شده است، هدف قرار داد. این اخبار به طور ویژه به مشاور ویژه، رابرت مولر برمی گشت و بیش از ۳ هزار آگهی بود که به تحقیقات او درباره روس ها می پرداخت. توییت دوم بر اساس استانداردهای ترامپ انجام شده بود.

 

تلاشی برای اینکه مطالب رسانه ها درباره روسیه را تحت تاثیر قرار دهد و مهارت های کاندیدای رقیب اش در انتخابات را بار دیگر زیر سوال ببرد. ضررهای ادامه چنین مسیری از سوی ترامپ اما این است که اول این کار غلطی است و دوم راه نفوذ قدرت های خارجی در انتخابات ما را در آینده باز می گذارد.

 

اما اشتباه این مسیر در چیست؟ به این علت که تمامی آژانس های اطلاعاتی در موقعیت های مختلف گفته اند که دلایلی قطعی وجود دارد که روسیه قصد دخالت در انتخابات سال ۲۰۱۶ را به منظور کمک به ترامپ و صدمه زدن به کلینتون داشت. سازمان سیا، اف بی آی و ان اس ای روی این نکته دست گذاشته بودند. بر اساس اسناد، ارزیابی جامعه اطلاعاتی که در ماه ژانویه منتشر شد این طور بود:

 

«ما بر این عقیده هستیم که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور داده بود که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با نفوذ صورت پذیرد. هدف روسیه این بود که اعتماد عمومی به روند دموکراتیک انتخابات در ایالات متحده تضعیف شود، دوران حضور کلینتون در وزارت امور خارجه تحت الشعاع قرار گیرد و به صورت بالقوه بر روند انتخابات آسیب وارد شود. علاوه بر این ما دریافتیم که پوتین و دولت روسیه یک ترفند واضح برای انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کرده اند و ترجیح آنها پیروزی ترامپ است. ما اعتماد بالایی به این قضاوت خود داریم.»

 

مگر اینکه شما باور داشته باشید که هر سه سازمان اطلاعاتی اصلی ما درگیر یک برنامه ریزی دقیق هستند تا بگویند که روسیه در انتخابات آمریکا طرف ترامپ را گرفته در غیر این صورت اتهام رئیس جمهور برای فریبکاری اخبار کاملا نادرست است.

 

مشاور امنیتی ترامپ، ژنرال مک مستر روز پنج شنبه در برنامه «روز جدید» ترامپ به صورت جدی علیه اتهامات روسیه ایستاد: «سوال درباره چیزی که انجام شده است و آنها انجام داده اند، چه کسی به آنها کمک کرده اند و چگونه باید آن را متوقف کرد، مدام صورت می پذیرد. آیا از نظر شما اینها سوالاتی مشروع است و ما به آنها توجه می کنیم؟» مک مستر خود جواب می دهد: «البته که اینطور نیست. رئیس جمهور هم چنین کاری نمی کند.»

 

اما توییت های او داستان دیگری می گوید. چرا ترامپ آگاهانه از ارزیابی یکجانبه سازمان های اطلاعاتی خودش درباره نفوذ روسیه شکایت می کند؟ چرا که در ذهن خودش به این قضیه اعتبار بخشیده است و البته که روس ها در به پیروزی رسیدن او نقشی را ایفا کرده اند. واقعیت این است که روسیه به طور فعال در تلاش بود و در فعالیت های انتخاباتی ترامپ درگیر شد.

 

اما آیا به این معنی است که ترامپ به تنهایی برنده کامل نبود و منصفانه به پیروزی نرسید؟ به شکلی بدیهی این درست نیست. درحالی که که تمام آژانس های اطلاعاتی موافقت می کنند که روسیه به دنبال دخالت در انتخابات به نفع ترامپ بود اما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه دخالتی واقعی در رای گیری رخ داده باشد به دست نیامده است. تلاش روسیه در کمک به ترامپ واضح نیست حداقل وقتی که درباره رای گیری حرف می زنیم اما در هر حال این تلاش به موفقیت ختم شد. ترامپ کورکورانه در برابر این مجموعه از حقایق مقاومت می کند.

 

اصرار ترامپ در نقش رسانه های خبری در مبارزات انتخاباتی به نحوی تهدیدآمیزتر از اخبار درباره تلاش های خارجی برای نفوذ بر انتخابات آمریکا است. تمام مقامات اطلاعاتی از جمله جیمز کامی، مدیر سابق اف بی آی معتقد بودند که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ موفق بود و این موفقیت نشانه ای از این است که آنها برای سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ بازخواهندگشت.

 

کامی گفت: «من فکر می کنم که یکی از درس هایی که باید از ماجرای روسیه بگیریم این است که آنها چطور کار می کنند. باید انتظار داشته باشیم که آنها در سال ۲۰۱۸ و به ویژه برای سال ۲۰۲۰ بازگردند.» با تلاش برای تخفیف دادن تهدید روسیه برای تاثیر در انتخابات ایالات متحده، ترامپ می خواهد اطمینان حاصل کند آنچه مولر پیدا می کند باید از لنز کاملا خصوصی پیروان او بگذرد. اگر چنین چیزی انجام شود ارزشی وجود ندارد یا چیزی نزدیک به واقعیت پیدا نخواهد شد.

 

اما این بزرگ ترین مشکل نیست. بزرگ ترین مشکل این است که رئیس جمهوری ایالات متحده بارها و بارها، این عقیده مبنی بر اینکه روسیه در انتخاب او دست داشته را رد کرده است. این بدان معنی است که آن چه مولر توصیه می کند به وسیله ترامپ نادیده گرفته می شود یا به حداقل رسانده می شود. این مساله ای است که به احتمال زیاد دوباره به وقوع می پیوندد و این برای دموکراسی ما خطرناک است.

 

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش