سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۰۶۰
بین الملل

وعده‌های ماکرون در بورکینافاسو

ماکرون در بورکینافاسو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که در جریان اولین تور سفرهایش به کشورهای قاره آفریقا به بورکینافاسو رفته، وعده داد اسناد محرمانه کشورش درباره حادثه ترور "توماس سانکارا"، رهبر محبوب سابق این کشور را منتشر کرده و همچنین تشکیل یک صندوق یک میلیارد یورویی برای کمک به تجارت در آفریقا را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ‌این در حالی است که تهدید تروریستی این سفر ماکرون به غرب آفریقا را تحت الشعاع قرار داده و اواخر روز دوشنبه کمی پیش از ورود ماکرون به بورکینافاسو در حمله‌ای با نارنجک به سربازان فرانسوی در پایتخت این کشور دست‌کم سه غیرنظامی زخمی شدند.

 

هدف از این سفر سه روزه ماکرون، تقویت نفوذ فرانسه در غرب آفریقا است و او در جریان این سفر ابتدا به بورکینافاسو رفته و سپس برای شرکت در یک اجلاس اروپایی – آفریقایی به ساحل عاج می‌رود و در آخرین ایستگاه سفرش وارد غنا خواهد شد.

 

ماکرون بعد از دیدار با روچ مارک کریستین کابوره، رئیس‌جمهور بورکینافاسو به مساله ترور ۳۰ سال پیش توماس سانکارا، یکی از چهره‌های قهرمان محبوب در قاره آفریقا اشاره کرد.

 

ماکرون اظهار داشت: در حال حاضر بجز اسنادی که به عنوان طبقه‌بندی شده و محرمانه مطرح هستند یکسری اسناد در اختیار سیستم قضائی بورکینافاسو قرار دارند.

 

او اظهار داشت: من اقدامی روشن را انجام دادم و به کابوره گفته‌ام که این اسناد برای سیستم قضائی بورکینافاسو قرار است از حالت طبقه‌بندی شده خارج شود و مقام‌های این کشور به همه اسناد مربوط به مورد ترور سانکارا دسترسی پیدا خواهند کرد.

 

سانکارا به عنوان یک نظامی جوان محبوب لقب چه‌گوارای آفریقا را دارد.

 

او در ۱۵ اکتبر ۱۹۸۷ در مسیر رفتن به یک نشست ویژه کابینه زیر رگبار گلوله ترور شد.

 

بسیاری از مردم در بورکینافاسو مظنون هستند که فرانسه در کودتایی که بلز کامپائوره، دوست نزدیک سانکارا را به قدرت رساند، نقش داشته است.

 

کامپائوره تا اکتبر ۲۰۱۶ با مشتی آهنین در بورکینافاسو حکومت کرد و در آن زمان با یک قیام مردمی سرنگون شد.

 

ماکرون در بورکینافاسو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نزدیک به ۱۲ تن در ارتباط با ترور سانکارا متهم شدند که شامل سربازان واحد حراست ریاست جمهوری این کشور می‌شوند.

 

کامپائوره که در ساحل عاج در تبعید به سر می‌برد موضوع یک حکم بازداشت بین‌المللی در ارتباط با این ترور قرار گرفته است.

 

با این حال این سفر رئیس‌جمهور فرانسه اعتراضاتی را نیز در پی داشت و تظاهرکنندگان اقدام به ایجاد موانع و آتش زدن لاستیک در مسیر منتهی به دانشگاه واگادوگو محل سخنرانی ماکرون کردند.

 

این سفر ماکرون انتقادهای گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی در بورکینافاسو به همراه داشته و اکثرا شرکت‌های فرانسوی را متهم به سودجویی در قراردادهایشان در منطقه کرده و پشتیبانی تاریخی فرانسه از رهبران دیکتاتور در آفریقا را یادآوری کرده‌اند.

 

ماکرون در سخنرانی‌اش در این دانشگاه به زخم‌های دوران استعماری در بورکینافاسو اشاره کرده و گفت: جرائم استعمار اروپایی غیرقابل مناقشه است اما این مربوط به گذشته‌ای است که باید از آن عبور کرد.

 

او در عین حال به آینده اشاره کرده و گفت: آفریقا با چالشی روبروست که ما نمی‌توانیم از آن فرار کنیم و این چالش، چالش جمعیت است.

 

رئیس جمهوری فرانسه در سخنرانی به دانشجویان دانشگاه واگادوگو تصریح کرد که رویکرد پدرمأبانه فرانسه در قبال کشورهای آفریقایی باید پایان یابد.

 

او ادامه داد: این سنت که کشورهای آفریقایی به هنگام رخ دادن هر اتفاق اشتباهی فرانسه را سرزنش می‌کند نیز باید شکسته شود.

 

ماکرون از دانشجویان این دانشگاه خواست که با او مثل یک قدرت استعماری صحبت نکنند.

 

ماکرون در بورکینافاسو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

وی اظهار داشت: شما با من جوری صحبت می‌کنید انگار من هنوز یک قدرت استعمارگر هستم اما من نمی‌خواهم مشکل ضعف در برق رسانی دانشگاه‌های بورکینافاسو را حل کنم بلکه این به عهده رئیس‌جمهور بورکینافاسو است.

 

در همین حال رئیس جمهور فرانسه در جمع دانشجویان گفت که میراث آفریقا امروزه بخشی بنیادی از تاریخ و فرهنگ و هویت فرانسه است. او خواستار شد که موزه‌های اروپایی آثار هنری و اشیای باستانی آفریقا را به این قاره برگردانند.

 

وی در جمع دانشجویان آفریقایی تأکید کرد که در رابطه با قاره آفریقا تنها به تروریسم و مهاجرت توجه ندارد، بلکه به همان اندازه برای توسعه اقتصادی، مناسبات فرهنگی و آموزشی اهمیت قائل است.

 

رئیس جمهور ۳۹ ساله فرانسه گفت: من نیامده‌ام به آفریقا بگویم چه بکند، بلکه آمده‌ام به شما گوش فرا دهم. او افزود: فرانسه پیوندهای محکمی با آفریقا دارد و آفریقا در تاریخ، فرهنگ و هویت فرانسه نقش بسته است.

 

ماکرون در سخنرانی خود به بحران پناهجویی و مهاجرت پرداخت اما بر حوزه آموزش، انرژی‌های تجدیدپذیر و امکانات پیشرفت و توسعه در قاره افریقا تأکید بیشتری کرد.

 

او تصریح کرد که آثار هنری آفریقا که در موزه‌های اروپایی نگهداری می‌شوند، باید به آفریقا باز گردانده شوند.  به گفته وی میراث فرهنگی آفریقا باید هم در پاریس و هم در داکار (سنگال)، لاگوس (نیجریه) و کوتونو (بنین) قابل دیدن باشند. 

 

رئیس جمهور فرانسه خواهان تامین شرایطی شد که تا ۵ سال آینده آثار و میراث هنری آفریقا موقتا یا برای همیشه به این قاره برگردانده شوند. او پیگیری این امر را از اولویت‌های خود ذکر کرد.

 

به گفته ناظران امانوئل ماکرون اولین مقام بلندپایه فرانسه است که از دیدگاهی برابر و با لحنی صمیمانه با مردم آفریقا سخن گفته است.

 

ماکرون در عین حال در کنفرانس خبری در کاخ ریاست جمهوری در بورکینافاسو به حمله‌ای با نارنجک که قبل از ورودش به این کشور اتفاق افتاده اشاره کرده و گفت: این تنها یک نارنجک بود و من تلفاتی که مردم شما روز گذشته و همچنین در هفته‌ها و ماه‌های قبل متحمل شدند را فراموش نخواهم کرد. آنها قربانیان یک واکنش به سفر رئیس‌جمهور فرانسه نبودند بلکه قربانیان تروریسم یعنی یک تروریسم مرگبار کور که همه ما قدرتمندانه با آن مبارزه می‌کنیم، بودند.

 

همچنین کاروان خودروهای هیات مقام‌های فرانسوی سفرکننده به بورکینافاسو در مسیر رفت و آمدش در این کشور هدف سنگ پراکنی قرار گرفت و دست‌کم یک خودرو آسیب دید اما در لحظه این حمله ماکرون در این کاروان حضور نداشت و مشغول دیدار با رئیس‌جمهور بورکینافاسو بود.

 

ماکرون قصد دارد چهارشنبه در اجلاس مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آفریقایی در ابیجان شرکت کند. وی در این سفر علاوه بر بورکینافاسو و ساحل‌عاج، روز پنجشنبه از غنا نیز دیدار می‌کند.

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش