دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۰۵۷
بین الملل

كاهش بودجه نظامی برای جبران خسارات حوادث طبيعی از سوی نمایندگان آمریکا

سیل و طوفان در آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

حوادث طبیعی بی خبر می آیند و در مدت زمان کوتاهی همه نیروهای امدادی را برای کمک به مردمی که زندگی شان تحت تاثیر حادثه بوده، بسیج می‌کنند. اما گویی تنها بعد از چند هفته و گاهی چند ماه، همه مسائل به یک‌باره فراموش می شود. دیگر کسی به فکر ترمیم و بازسازی مناطق حادثه دیده نمی‌افتد و پرونده امداد و نجات ساکنین منطقه برای همیشه بسته می‌شود. اینکه چقدر بودجه برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده باید اختصاص داد تا زندگی برای بار دیگر، مثل روزهای قبل از حادثه جریان یابد، شاید موضوعی فراموش شده در میان جلسات نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که نشان از بی‌توجهی به بحث بازسازی مناطق ویران شده بعد از وقایعی مانند زلزله و... دارد.

 

این در حالی است که این روزها در میان بحث های کنگره آمریکا، داستان توجه به بازسازی مناطق ویران شده توسط سیل و توفان اخیر این کشور داغ شده تا جمهوریخواهان، دموکرات ها و حتی مسئولان کاخ سفید از طرح های جنجالی خود برای بازسازی ایالت های تخریب شده بگویند. حال، صدای طرح های پیشنهادی کاخ سفید و افزایش بودجه برای بازسازی در کنگره آمریکا بلندتر از همیشه به گوش می رسد. آن‌گونه که نیویورک تایمز جریان بحث های کنگره ایالات متحده آمریکا را منتشر کرده، تلاش برای افزایش بودجه برای بازسازی و جبران خسارت های ناشی از سیل و طوفان اخیر یکی از راهکارها برای بهبود شرایط بعد از این حادثه مخرب است. حال کاخ سفید از کنگره خواسته تا ۴۴ میلیارد دلار بودجه برای کمک های امدادی بیشتر به این مناطق اختصاص دهند.

 

كمك به آسيب‌ديدگان با وجود مشكل بودجه

وقتی در نوامبر همین امسال،کاخ سفید درخواست بودجه میلیاردی خود را برای بازسازی ایالت های تخریب شده داد، پرونده موضوعی مهم‌تر نیز روی میز کنگره‌ای‌ها باز شد. واقعیت این است که داستان کاهش مالیات در آمریکا برای کمک به افرادی که زندگی متوسطی دارند نیز به تازگی در دستور کار قرار گرفته که به نظر می رسد دولت این کشور را با کمبود بودجه مواجه کرده است. این یعنی با افزایش کسری بودجه که با فشار مالیاتی در آمریکا گره خورده، دولت این کشور حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کمبود بودجه دارد.

 

بر همین اساس اكنون دولت آمریکا از قانونگذاران خواسته تا در کنار توجه به بازسازی ویرانه ها، هزینه های اضافی برای بازسازی مناطق خسارت دیده را کاهش دهند. داستان افزایش بودجه برای بازسازی مناطق خسارت دیده در حالی در این کشور داغ شده که در اواخر اکتبر نیز مجلس سنای آمریکا حدود ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بودجه برای این موضوع در نظر گرفته بود. اما با این همه، بحث کمبود بودجه در این کشور با کاهش میزان مالیات گره خورده که باعث افزایش بدهی های عمومی در آمریکا شده است.

 

با توجه به بودجه زیادی که این کشور برای بازسازی دارد، آمریکا می خواهد تا با کاهش دیگر هزینه‌های عمومی میزان بودجه بیشتری را به این بحث اختصاص دهد. حال کمک هزینه برای بازسازی مناطق آسیب دیده به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده، اما مسئولان آمریکایی همچنان در تلاش برای افزایش این رقم هستند.

 

راهكارهاي يك جبران حياتي

از طرفي داستان کمبود بودجه برای جبران خسارت ناشی از حوادث طبیعی که به میان می آید، هر یک از مقامات دولتی از راهکارهای خود برای حل این موضوع صحبت می کنند. یکی از این راهکارها نیز داستان کاهش هزینه های اختصاص داده شده به نیروهای نظامی و حتی غیر نظامی در این کشور است. مقامات دولتی آمریکا با تهیه یک لیست از گزینه هایی که می توان هزینه های آن ها را کاهش داد، درخواست افزایش بودجه برای بازسازی مناطق آسیب دیده را به کنگره داده‌اند. با کاهش سایر هزینه های این کشور، مقامات دولتی آمریکا به این نتیجه رسیده اند که می توانند حدود ۵۹ میلیارد دلار پس انداز برای بازسازی خسارت های ناشی از حوادث طبیعی داشته باشند.

 

از سوي ديگر آن‌ها به این نتیجه مهم رسیده اند که با کاهش هزینه‌های اختصاصی به پروژه‌های کوچک‌تری همچون صرفه‌جویی در هزینه های برنامه انرژی روستایی می‌توانند پس انداز بیشتری برای کمک به بازسازی مناطق حادثه‌دیده اختصاص دهند. بر همین اساس مقامات آمریکا تصمیم گرفته‌اند تا ۸ میلیون دلار هزینه کمتری را به پروژه‌های انرژی روستایی اختصاص دهند. همچنین با کاهش حدود سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی از کمک‌های مالی به دانش آموزان و دانشجویان و حتی اختصاص یک میلیارد دلار از هزینه صندوق‌های حمل و نقل، می خواهند راه را برای بازسازی مناطق آسیب دیده هموارتر کنند. اما این پیشنهادها برای تصویب و اجرایی شدن نیاز به تایید و توافق کنگره دارد.

 

کاخ سفید به کنگره پیشنهاد داده تا با کاهش ۵۲۰ میلیون دلار از بودجه ارتش، مهندسان این کشور بتوانند برای بازسازی مناطق ویران شده توسط توفان گام مهمی بردارند. لازم به ذکر است که این میزان بودجه برای كمك به بازسازی منطقه خسارت‌دیده از طوفان شنی، توسط کاخ سفید در حال پیگیری است. برای همین منظور کنگره یکبار در سپتامبر و بار دیگر در اکتبر، طرح افزایش بودجه برای بازسازی مناطق آسیب دیده را در دستور کار خود قرار داده است. ازاين‌رو در صورتی که طرح توسط قانونگذاران تایید شود، موضوع اختصاص بودجه ۹۶ میلیارد دلاری برای جبران خسارت های ناشی از طوفان ایرما، ماریا و هاروی و همچنین حادثه آتش سوزی در مناطق غربی آمریکا اجرایی خواهد شد.

 

سناتورها و تلاش براي كمك به آسيب‌ديدگان

آن‌گونه که گزارش منتشر شده در تارنمای خبری نیویورک تایمز درباره جلسات کنگره ای‌ها نشان می دهد، سناتورهای زیادی درباره افزایش میزان بودجه برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده از طرح‌های خود سخن گفته اند. در این میان سناتور تدکروز، یکی از نمایندگان جمهوریخواه تگزاس، می گوید: «دونالد ترامپ باید به تعهدات خود در زمینه تامین بودجه برای بازسازی تگزاس بعد از طوفان هاروی عمل کند». او در جای دیگری از سخنانش نیز کنگره را مسئول جبران خرابه‌های تگزاس بعد از این طوفان مخرب می‌داند و از کنگره می خواهد تا در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.

 

یکی دیگر از نمایندگان جمهوریخواه تگزاس به نام جان کولبرزن، نیز با انتقاد از بودجه کمی که برای بازسازی تگزاس بعد از طوفان در نظر گرفته شده، این میزان بودجه را بسیار ناامید کننده دانسته و می‌گوید: «عدم درک نیازهای واقعی تگزاس بعد از طوفان و میزان بودجه ای که باید برای بازسازی آن در نظر گرفته شود توسط اداره مدیریت و بودجه کاخ سفید، باعث غفلت در زمینه افزایش بودجه شده است». بر همین اساس این روزها نمایندگان کنگره چه دموکرات و چه جمهوریخواه هر یک از گله هایی در زمینه اختصاص بودجه ناکافی برای بازسازی مناطق آسیب دیده می گویند. در این میان برخی از نمایندگان نیز نظرات دیگری دارند؛ به گفته آن‌ها میزان بودجه اختصاص‌یافته برای ترمیم مناطق خسارت دیده کافی است و نباید بودجه بیشتری را برای این موضوع اختصاص داد. سارا هاکبی سندرز، یکی از مسئولان کاخ سفید است که معتقد است ۴۴ میلیار دلار برای بازسازی مناطق خسارت دیده کافی است و نباید میزان بودجه بیشتری برای این موضوع در نظر گرفته شود.

 

نگاهي سازنده به غرب!

هرچه که هست نگاهی به جلسات کنگره در آمریکا به‌خوبی نشان می دهد که بحث بازسازی مناطق تخریب شده در ایران موضوعی فراموش شده است و گویی در میان جلسات مجلس شورای اسلامی هنوز جایگاهی با همان اهمیت در میان مسئولان آمریکایی را ندارد و نمايندگان بايد بيشتر از اين به فكر حل مشكلات اين قشر آسيب ديده باشند. مجلس ايران مي‌تواند با پاسخ خواستن از دولت، نقايصي را كه در كشور براي جبران خسارت‌‌هاي وارد شده به ملت بر اثر حوادث طبيعي وجود دارد، رفع كند. از طرفي قوانيني بايد تنظيم و ارائه شود كه از هزينه‌هاي اضافي در كشور براي اين بازه‌ها كاسته شود و به بودجه دستگاه‌هايي افزوده شود كه براي مواقع بحراني و حساس بايد به مردم آسيب‌ديده كمك كنند.

 

 

فاطمه‌آقايي فرد

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش