سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۲۴۰
بین الملل

ناوالنی، جایگزینی برای آینده‌ای دور؟

الکسی ناوالنی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه که ماه آینده برگزار می‌شود، «ولادیمیر پوتین» با تعداد زیادی کاندیدا رقابت خواهد کرد که برای شکستش شانسی ندارند اما کارزار انتخاباتی اخیر، مبارزه‌ای برابر میان رهبر فعلی روسیه و رقیب کاریزماتیک و قدرتمند او، «الکسی ناوالنی» است اما ناوالنی که تنها سیاستمدار روسی بوده که رقابت واقعی با پوتین دارد، رسما از این رقابت منع شده است. باوجود این ممنوعیت، ناوالنی پیروز رقابت نام گرفته و موفق شده ابتکار عمل را از کرملین برباید و برنامه خودش را به آنها تحمیل کند. ماشین سیاسی «ولادیمیر پوتین» برخلاف دو دهه قبل که بسیار فعال بود، حالا دیگر واکنشی ظاهر می‌شود و در برابر حملات ناوالنی فقط از خودش دفاع می‌کند.

 

پوتین، قطعا در مارس به ریاست‌جمهوری انتخاب خواهد شد اما او باید در زمینه و چشم‌انداز سیاسی فعالیت کند که توسط ناوالنی و حامیانش آن را تغییر داده‌اند. مهم‌ترین این تغییرات، جغرافیایی است. برای دو دهه، جنبش اعتراضی علیه پوتین به لانه‌های لیبرالیسم در مسکو و سن‌پترزبورگ تعبیر شده اما در مدت یک سال این جنبش در سراسر کشور و در مناطقی شکوفا شد که دموکرات‌های شهرهای بزرگ مدت‌هاست درمورد آنها دچار ناامیدی شده‌اند. همچنین جنبش ناوالنی توانسته لایه‌های مختلف جمعیتی روسیه را جذب کند.

 

این جنبش، جوانان ۲۰ساله‌ای را که روسیه بدون پوتین را ندیده‌اند و از وضع موجود هم ناراضی هستند و هرگز دستگاه تبلیغاتی کرملین نتوانسته به آنها دست یابد را جذب کرده است. ازطرف‌دیگر، ناوالنی به‌طور موثری مردم را واداشته بر موانع روانی غلبه کنند و برای اعمال حقوق قانونی خود به خیابان‌ها بروند بی‌آنکه خود را ملزم بدانند تا از مقامات اجازه بگیرند. اعتراضات به‌اصطلاح غیرقانونی در مسکو سن‌پترزبورگ حالا دیگر آن اندازه بزرگ هستند که مقابله با آنها دشوار است و هرگونه مقابله‌ای با آنها می‌تواند به تظاهرات بزرگ‌تر و بزرگ‌تری منتهی شود. با این‌همه این جنبش در دوره بحران به سر می‌برد و دلیل آن ناتوانی ناوالنی در ایجاد ائتلاف فراگیر ضدپوتین شبیه آن ائتلاف‌هایی که رژیم‌های کمونیست در اروپای شرقی را ساقط کرد.

 

۱۰ سال قبل، ناوالنی وقتی در هیات مبارزان علیه فساد ظاهر شد، برای ائتلافی تلاش کرد و با اینکه لیبرال بود ابتدا سراغ ناسیونالیست‌ها رفت که با اینکه زیاد دوست‌داشتنی نیستند اما در همه کشورهای اروپای‌شرقی ازجمله در روسیه بسیار اهمیت دارند. در روسیه، جنبش ناسیونالیستی حاصل نگرانی برای جرایم سازمان‌یافته قومی و مهاجران است. مسکو سومین نرخ مهاجرت پس از آمریکا و آلمان را داراست. بسیاری از مهاجران از اقمار شوروی سابق و از کشورهای مسلمان آسیای مرکزی می‌آیند.

 

با اینکه این بیگانه‌هراسی، چهره زشتی دارد اما نگرانی‌ها گسترده هستند. نزدیکی ناوالنی با ناسیونالیست‌ها در سال ۲۰۰۷، از آنجا که تحت‌تاثیر لفاظی‌های حزب «تی پارتی» آمریکا بود، چهره زشتی به خود گرفت و ناوالنی ‌حمایت بسیاری از دوستان لیبرال و نیز متحدان بالقوه خودش را از دست داد. طرفه آنکه پوتین هم از موضع غرب علیه ناسیونالیست‌ها استفاده و دستور سرکوب‌شان را صادر کرد. ناوالنی به‌تدریج از راست‌ها فاصله گرفت و درحال‌حاضر به سیاستمداری با نگاهی کل‌گرایانه تبدیل و بیشتر به سوسیال‌دموکرات‌ها گرایش پیدا کرده اما مهم‌ترین چالشی که ناوالنی با آن روبه‌روست، این است که روس‌ها جدا با انقلاب بنفشی که در اوکراین اتفاق افتاد، مخالف‌ هستند.

 

مسکو تابه‌حال از این ترس مردم خوب استفاده کرده اما شرایط خطرناک داخلی و خارجی که ناشی از ماجراجویی رژیم فعلی روسیه است، باعث شده گام‌به‌گام به سقوط نزدیک‌تر شود و چشم اندازه برای ناوالن، فراخ‌تر. به قول یک نویسنده روسی، برای اینکه در روسیه موفق شوید باید عمر درازی داشته باشید و ناوالنی برای آن بازی طولانی آماده است. 

 

مترجم: نرجس‌خاتون براهویی

 

vaghayedaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش