به گزارش ایسنا، بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل در این باره متذکر شد: حرکت ترامپ به لحاظ سیاسی به اقدامات بینالمللی در جهت محدود کردن انتشار کربن آسیب رسانده و مشکلاتی در راستای ارائه کمکهای مالی کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر با هدف اینکه از عهده مقابله با گرمایش جهانی بربیایند، ایجاد کرده است.
بان کی مون در مصاحبهای با گاردین، ایالات متحده را دردسری بزرگ اعلام کرده و عقبنشینی آن از توافق پاریس را عامل بروز مشکلات جدی دانسته است.
وی با اشاره به این که همه کشورها بطور جدی از این اقدام آمریکا نگرانند، گفت: این اقدام از منظر سیاسی آسیبی جدی رسانده است.
گرچه ترامپ در یک مصاحبه اخیرا گفته بود که ایالات متحده ممکن است این توافق جهانی را ترک نکند اما به اعتقاد بان کی مون اظهارات او روشن نبوده است و تغییر ظاهری موقعیت ترامپ ممکن است به دلیل لابی گری برخی از رهبران اروپایی مانند امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، باشد.
بان کی مون در ادامه گفت امیدوار بوده که ترامپ از مشاوران بهتری بهره بگیرد چرا که اظهارات او از لحاظ سیاسی کوته نظرانه و از لحاظ علمی بر پایه نصیحتهای اشتباه بوده است.
در حالیکه اروپا تا کنون به عنوان قهرمانی در مذاکرات اقلیمی جهانی و تلاشهای بینالمللی برای جلوگیری از افزایش دما دیده میشد، بان کی مون نگران است که این نزاع سیاسی، نقش اروپا را در اقدامات زیست محیطی در معرض خطر قرار دهد. همچنین اختلافات اخیری که در اتحادیه اروپا به وقوع پیوسته است مانند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، و مشکلات و مسائل سیاسی مانند پناهندگان نیز بر این نگرانیها میافزاید.
بان کی مون در جلسه یک ساعتهای که در ماه دسامبر با ماکرون داشته از او خواسته که به همراه آنگلا مرکل نقش رهبری را در این راستا بر عهده بگیرند. او همچنین با اشاره بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، دولت این کشور را هنوز در قبال این موضوع از لحاظ سیاسی و اخلاقی مسئول دانست.
اعلام عقب نشینی آمریکا از توافق پاریس، کمک هزینه سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری ثروتمندترین کشورها را به فقیرترین کشورها تا سال ۲۰۲۰ به خطر انداخته است.
بان کی مون افزود: بدون ایالات متحده ما مشکلات زیادی به ویژه در تامین هزینههای مالی خواهیم داشت. همچنین بطور خاص در مورد سرمایه گذاری یک سومی آمریکا در کمیته تامین مالی که میلیونها دلار به اقدامات اقلیمی کمک میکند، نگرانیم. چه کسی میتواند تمام این کمبودهای ناشی از عقب نشینی آمریکا را تامین کند؟
بان کی مون با بیان اینکه ممکن است بخش خصوصی اکنون مجبور باشد نقش بزرگتری را نسبت به گذشته بر عهده بگیرد از رایزنیهای خود با "جیم یانگ کیم" رئیس بانک جهانی، "کوفی عنان" دبیرکل اسبق سازمان ملل و "کریستینا فیگرز" دبیر اجرایی سابق کنوانسیون سازمان ملل در مورد تغییرات اقلیمی برای حل این چالش، خبر داد.
به رغم تمام این ناکامیها بان کی مون در دیدار خود با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در ماه نوامبر با اشاره بر اقدامات و درک چین نسبت به تغییرات اقلیمی از اینکه چین هنوز بطور کامل متعهد به کاهش انتشار گازهای گلخانهای است ابراز دلگرمی کرد.
به گزارش گاردین، بان کی مون که اخیرا به عنوان رئیس موسسه رشد جهانی سبز در سئول منصوب شده است با بیان اینکه زندگی خود را فرای سازمان ملل صرف کمک به ادامه اقدامات جهت مقابله با تغییرات اقلیمی میکند، به رغم عقب نشینی آمریکا نسبت به هدف این توافق و محدودیت افزایش میانگین دمای جهانی ابراز امیدواری کرد.
- 13
- 4