شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۰۳۴
بین الملل

حمله جاسوسی روسیه: چرا بریتانیا و چرا الان؟

ترور سرگئی اسکریپال,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
دولت انگلستان بر اساس نوع سم استفاده شده، دولت روسیه را تنها عامل ممکن عملیات ترور جاسوس سابق روس می‌داند، اما در صورت پذیرش این ادعا پرسش‌های مهم دیگری نیز مطرح می‌شود: چرا روسیه باید این کار را در بریتانیا انجام دهد و چرا الان؟

به گزارش اعتماد، بریتانیا مصمم است که دولت روسیه- یا دست کم بخشی از آن- پشت پرده استفاده از «برنامه گاز اعصاب نوویچوک» در ترور سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روسیه در هفته گذشته بوده است.

 

 سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی درباره قتل جاسوس سابق روسیه در بریتانیا نوشت: انگلستان بر اساس نوع سم استفاده شده، دولت روسیه را تنها عامل ممکن این عملیات می‌داند، اما در صورت پذیرش این ادعا پرسش‌های مهم دیگری نیز مطرح می‌شود: چرا روسیه باید این کار را در بریتانیا انجام دهد و چرا الان؟

 

نخست؛ بریتانیا هم‌اکنون در صحنه جهانی جایگاه قدرتمندی ندارد. هرچند تأیید این ادعا کار دشواری است، اما تقریباً تمام روابط خارجی این کشور از ناپایداری رنج می‌برد.

 

پیوندهای داخلی حزب محافظه‌کار حاکم بریتانیا، بخصوص پس از ترک اتحادیه اروپا سبب شده این کشور نتواند برای حل یکی از مهم‌ترین مسائل ملی انگلستان پس از پایان جنگ جهانی دوم وارد فرایند چانه‌زنی با متحدان سابق خود شود.

 

دولت ترزا می به حزب اتحادگرای دموکراتیک (حزب کوچکی در شمال ایرلند) متکی است که در پارلمان بریتانیا کرسی‌های نسبتا زیادی را در اختیار دارد. دولت مِی تقریباً در هر دو ماه با چالش رهبری مواجه است.

 

ترزا می حدود یک هفته پس از چالش اخیر از نظرها غایب بود. در عین حال هیچ گزینه بهتری هم وجود نداشت. جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، روز دوشنبه پیشنهاد کرد بهترین راه‌حل این مسئله گفت‌وگو با روسیه درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در خاک بریتانیاست.

 

از طرفی دیگر، بریتانیای پس از برکزیت نمی‌تواند تکیه زیادی روی متحدان اروپایی خود داشته باشد و برای تنبیه روسیه دست به سیاست‌های گسترده تحریمی بزند. در چنین شرایطی است که می‌توان نیاز روزافزون بریتانیا به اتحاد و همکاری با اتحادیه اروپا را احساس کرد.

 

مسئله‌ دیگری نیز در اینجا قابل ذکر است: رابطه به اصطلاح «ویژه» انگلستان با ایالات متحده! پس از لغو سفر دونالد ترامپ به لندن و انتقاد مقامات دولت انگلیس از توییت‌های رادیکال و نژادگرای سرفرماندهی آمریکا، رابطه پیش‌تر مطلوب بریتانیا با آمریکا در وضعیت نامساعدی قرار گرفت.

 

می‌توان گفت که پس از مدت‌ها اکنون بدترین زمان ممکن برای انگلستان است که به متحدان اصلی خویش تکیه کند. رهبری بریتانیا در داخل و خارج از کشور تضعیف شده و لندن تنها در صورتی می‌تواند موضعی قدرتمند داشته باشد که با دوستانش متحد شود.

 

چرا مسکو «الان» باید این کار را انجام می‌داد؟

انتخابات ریاست جمهوری روسیه نزدیک است و آب را گل‌آلود کردن نمی‌تواند دلیل خوبی برای پیروزی قاطع پوتین محسوب شود، علاوه بر اینکه ممکن است باعث منزوی‌تر شدن بیشتر روسیه و تحمیل تحریم‌های بیشتری شود.

 

با این حال برخی معتقدند پیروزی پوتین در انتخابات هیچ ارتباطی به دلایل فوق ندارد. آنچه در این ماجرا اهمیت دارد پیامی است که مسموم کردن اسکریپال منتقل می‌کند: مسکو قدرتمند است و خیانتکاران به کشور را در هرکجای دنیا که باشد مجازات می‌کند، حتی اگر به قیمت سرشاخ شدن با اعضای ناتو یا تحریم‌های بیشتر تمام شود.

 

اما سناریوی دیگری را نیز می‌توان متصور شد. کرملین- و نخبگان و الیگارش‌های روسیه- همواره هم‌رأی نیستند. از طرف دیگر، با توجه به قوانین فعلی روسیه که بیش از دو دوره متوالی ریاست جمهوری را برای یک نفر مجاز نمی‌کند، دوره جدید ریاست جمهوری پوتین آخرین دوره حکومت اوست.

 

در نتیجه افرادی با این تمایل وجود دارند که خودشان را حافظان حکومت و شوکت روسیه نشان دهند. آن‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا دستان پوتین را برای دوره بعدی ریاست جمهوری‌اش تنگ‌تر و زمینه‌ای را برای انتخاب جانشین فراهم کنند، یا این گفتار را تقویت کنند که بدون وجود رهبری قدرتمند کشور دچار گسست و هرج و مرج خواهد شد.

 

هرگونه به اتفاقات هفته گذشته نگاه کنیم نه به نفع روسیه است و نه بریتانیا. پوتین سقوط اتحاد شوروی را بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیک قرن گذشته نامیده است و شاید برای او که پیش‌تر عضو سازمان جاسوسی ک.گ.ب. بود و سقوط دیوار برلین و پیروزی غرب را مشاهده کرد، انتخاب انگلستان، به‌عنوان یکی از ضعیف‌ترین کشورهای فعلی عضو ناتو، می‌توانست دست‌کم برای مردم روسیه نشانی از ظهور مجدد روسیه بزرگ باشد.

 

سرانجام این اقدام متهورانه نکته‌ مهمی را نشان  می‌دهد: مسکو خودش دچار بی‌ثباتی است و سعی می‌کند تا راهی نامطلوب و کریه را برای آینده ترسیم و تثبیت کند.

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش