به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تلگراف، هماکنون نیاز روزافزون کره شمالی به برق احتمال بروز یک حادثه مانند فاجعه چرنوبیل اوکراین را افزایش داده است.
پیونگ یانگ از دهه ۶۰ میلادی در تلاش است تا وارد صنعت هستهای برای تولید برق شود اما کمبود بودجه و تحریمهای بینالمللی که برای توقف برنامه هستهای کره شمالی به این کشور اعمال شده است و این موضوع پیشرفت این امر را متوقف کرده است.
کره شمالی در سال ۱۹۶۵ توانست راکتور یونگ بیون را با کمک مهندسان اتحادیه جماهیر شوروی بسازد در حالیکه به نظر میرسد از آن زمان کارشناسان و متخصصان کرهای توانسته باشند تواناییهای لازم را برای ساخت یک راکتور مشابه راکتورهای ۱۰۰۰ـ RBMIC که توسط شوروی ساخته شده را بسازد.
این در حالی است که فشارهای سیاسی و بینالمللی علیه کره شمالی، این کشور را مجبور میکند تا برای اثبات تواناییهای خود و افزایش تولید برق از یک راکتور ساده با فناوری قدیمی حداکثر بهرهوری را داشته باشد؛ بنابراین ریسک بروز حوادث ایمنی با توجه به خطاهای انسانی، فنی و سیستم حفاظتی ضعیف بسیار افزایش مییابد.
نگرانی اصلی آن است که کره شمالی قصد داشته باشد تا نیروگاههای هستهای جدیدی را با استانداردهای پایین و بدون در نظر گرفتن اقدامات و تمهیدات ایمنی و امنیتی بسازد. کره شمالی همواره برای تسهیل ساخت و ساز صنایع خود همواره کیفیت را فدا کرده است.
دانشمندان روسی که در دوران اتحادیه جماهیر شوروی در ساخت راکتور یونگ بیون با متخصصان کرهای همکاری میکردند، همواره تاکید داشتند که پیونگ یانگ به دنبال کاهش هزینههای مربوط به استانداردها برای تسریع ساخت و ساز بوده است.
در صورت بروز هرگونه حادثهای برای راکتور کره شمالی با توجه به میزان تولید برق و شرایط آب و هوایی از جمله شدت وزش باد، حدود ۱۰۰ میلیون در کره شمالی و جنوبی، جنوب چین، شمال روسیه و ژاپن در معرض مرگ قرار خواهند گرفت.
- 17
- 1