پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۷۸۷
بین الملل

چرا محافظه‌کاران ملی در اروپا ظهور کرده‌اند؟

ویکتور اوربان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت انتخابات مجارستان و دیگر کشورهای اروپایی قدمی در جهت پیشرفت خودکامگی و مانیفستی برای «خودخواهی ملی» است.

دو هفته پیش، ویکتور اوربان و حزب اش توانستند صندلی های کافی در پارلمان مجارستان را به دست بیاورند و این قدرت را پیدا کنند که قانون اساسی کشور را بازنویسی کنند. برای غربی که مدعی پیشرو بودن است این خبری ناراحت کننده محسوب می شود. چرا کسانی مانند اوربان ظهور می کنند و دموکرات ها در اروپا شکست می خورند؟ چرا خودکامه ها در غرب طرفدار پیدا کرده اند و کسانی که قبیله گرا هستند به برتری می رسند؟

 

لیبرال ها و طرفدارن مدرنیته، ملت ها را عامل های موقتی می بینند که امروز هستند و فردا می روند. اما خودکامه ها این مسائل را جریان هایی قدرتمند می دانند که چندین قرن است عملکرد خود را ادامه می دهند و در قرن جدید هم ادامه دارند: قبیله گرایی و ملی گرایی. طرفدران دموکراسی در غرب نمی توانند در مواجهه با اقتدارگرایان رقابت کنند چرا که بحران های زمانه خود را نمی بینند و آنچه در حال وقوع است را به عنوان یک بحران نمی بینند. آنها جامعه را به صورت موجودی پیش رونده در دنیایی جدید می بینند که مشغول جشن گرفتن دموکراسی، تنوع و برابری در همه جا هستند.

 

برای درک ظهور اوربان باید به خودمان، اوربان و مردمی که جامعه را می سازند نگاهی بیندازیم. مجارستان هزاران سال عمر دارد. این مرد دی ان ای مختص خود را دارد. آنها ملتی با تاریخی یگانه و منحصر به فرد هستند. ۱۰میلیون نفر که زبان اختصاصی، مذهب، تاریخ، قهرمانان، فرهنگ و هویت مستقل خود را دارند. اگر آنها ملتی کوچک هستند که دوسوم از سرزمین آنها در زمان جنگ جهانی اول تقسیم شد اما مجارستان همچنان باقی ماند و توانست استقلال و هویت خود را حفظ کند.

 

آنها سیاست مرزهای باز را نمی پسندند. نمی خواهند مهاجران زیادی داشته باشند تا مجارستان تبدیل به چیزی جدید شود. آنها نمی خواهند در کشور خود تبدیل به اقلیت شوند. آنها از شیوه ای دموکراتیک بهره بردند تا فردی مستبد را به نخست وزیری برسانند تا مجارستان و ملی گرایی را حفظ کند. نخبگان در ایالات متحده ممکن است درباره تنوع صحبت کنند و معتقد باشند که با وجود تنوع این کشور در سال ۲۰۴۲ چقدر بهتر خواهد شد. در آن زمان سفیدپوستان مسیحی در اقلیت قرار می گیرند و ترکیبی از نژادها، قبایل، اعتقادات و فرهنگ ها ایجاد خواهد شد. اما برای مجارها چنین آینده ای به معنای مرگ مجارستان است. برای مجارها حضور میلیون ها نفر از آفریقایی ها، اعراب و مسلمانان در سرزمین آنها به معنای نابودی ملک تاریخی دوست داشتنی آنهاست. مردم برای محافظت از کشور خود وارد انتخابات شدند.

 

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه گفت انتخابات مجارستان و دیگر کشورهای اروپایی قدمی در جهت پیشرفت خودکامگی و مانیفستی برای «خودخواهی ملی» است. بله بقای ملی را می توان خودخواهی ملی تفسیر کرد. اما بگذارید تا آقای ماکرون بار دیگر بر تعداد مهاجران کشورش بیفزاید آن گاه حضور ماریا لوپن را به زودی در کاخ الیزه خواهد دید. یک نقطه دیگر از جهان را در نظر بگیرید. جایی که آن را قدیمی ترین مهد دموکراسی می نامند. جایی که در برابر حضور مهاجران به سرزمین شان مقاومت را آغاز کرده اند.

 

دموکراسی ما قرار است که ما را در برابر نقض آزادی بیان و آزادی مطبوعات، کفر، پورنوگرافی، زبان کثیف و سوزاندن پرچم آمریکا محافظت کند. حقوق زنان و کودکان را تضمین کند. آزادی مذهبی را به ارمغان بیاورد و اصول اخلاقی و ارزش ها را در مدارس دولتی آموزش دهد. نخبگان ما این مسائل را پیشرفتی در برابر گذشته تاریک می بینند. با این حال از بسیاری جهات و از منظر خیلی از افراد، آمریکا تیدبل به جامعه ای سکولار و مخرب در زمین شده است. لقب شیطان بزرگ تقریبا برای آنها همه گیر شده است. واشنگتن پست می نویسد: «ملی گرایی و اقتدارگرایی در حال رشد است. دموکراسی به عنوان یک ایده آل در عمل تحت محاصره است و دلایلی برای این مساله وجود دارد.» جان آدامز معتقد است: «قانون اساسی ما فقط برای مردم اخلاق گرا و مذهبی کاربرد دارد.» همانطور که توماس الیوت، شاعر نامدار هشدار داده بود: «اصطلاح دموکراسی، به اندازه کافی محتوای مثبت ندارد تا به تنهایی در برابر نیروهایی که نمی پسندید قرار بگیرد و به سادگی از سوی آنها تغییر داده می شود. اگر شما خدا را نداشته باشید آن گاه باید در برابر هیتلر یا استالین ادای احترام کنید. هیتلر قدرت خود را از طریق دموکراسی به دست آورد.»

 

دموکراسی فاقد محتوا است. به عنوان یک سیستم سیاسی فاقد هسته و قلب لازم برای قوام است. و اگر مردم اروپا رهبران خود را به عنوان بزرگان اتحادیه های فراملیتی ببنند درحالی که مرزهای ملی آنها فاقد امنیت است آنها از دموکراسی برای جایگزین کردن این مردان استفاده خواهند کرد.

 

منبع: راشا اینسایدر

مترجم: روزبه آرش

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش