سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۱ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۷۶۱۳
بین الملل

چامسکی: ترامپ بخاطر منافع ثروتمندان آمریکایی در حال نابودی جهان است

نوام چامسکی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
یکی از دانشمندان برجسته آمریکایی می‌گوید که ترامپ با وجود اطلاع کامل از عواقب کارهایش، فقط برای تضمین منافع ابرسرمایه‌داران آمریکایی، در حال سوق دادن جهان به لبه پرتگاه نابودی است.  

به گزارش فارس، «نوام چامسکی» دانشمند شهیر آمریکایی در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود، به دلائل اقدامات عجیب «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته و نتیجه‌گیری کرده که وی به صورت عامدانه و تنها برای تضمین منافع سرمایه‌داران آمریکا، در مسیر نابودی کل بشریت گام برمی‌دارد.

 

چامسکی در ابتدای این مصاحبه گفت: «ترامپ به ضرر قدرت آمریکا گام برمی‌دارد اما در مقابل، برای طبقه نخبه جامعه، هر کاری که می‌خواهند کرده است. نمی‌دانم که آیا این کار را تعمداً انجام می‌دهد یا غیرارادی، ولی نقش او، بودن در مرکز توجهات مردم و رسانه‌هاست. برای از دست ندادن توجه رسانه‌ها، شخص باید کارهای دیوانه‌وار انجام دهد و به همین خاطر، ترامپ هر روز یک کار دیوانه‌وار انجام می‌دهد.»

 

نوام چامسکی به تکنیک ترامپ برای پوشاندن تبعات یک دروغ بزرگ با دروغی دیگر پرداخته و در توضیح آن گفته: «او مثلا یک بار در خصوص جمعیت حاضر در یک مکان، می‌گوید که آنها بزرگ‌ترین جمعیتی بودند که در طول تاریخ در یک مکان جمع شده بودند؛ رسانه‌ها مسئله را پیگیری و مشخص می‌کنند که این حرف دروغ بوده ولی در همان حال، ترامپ همگان را به یک مسئله دیگر مشغول کرده است.»

 

چامسکی معتقد است که ترامپ وظیفه سرگرم کردن همگان با «نمایش‌های سرگرم‌کننده» خود را دارد و بزرگان حزب جمهوری‌خواه، به عنوان «تیم تخریب وی در پشت صحنه مشغول کار است.» این فیلسوف آمریکایی می‌گوید یاران ترامپ در پشت صحنه «مشغول تخریب نظام‌مند همه جنبه‌های حاکمیت آمریکایی هستند.»

 

نوام چامسکی از خوشحالی برخی از رو به بالا بودن شاخص بازار سهام آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ هم باخبر است ولی می‌گوید که حتی همین مطلب هم نهایتاً به ضرر مردم آمریکاست.

 

چامسکی اینگونه استدلال کرده: «همه تلاش آنها معطوف افزایش قدرت و ثروت حامیان واقعیشان است که کسی نیست جز ابرسرمایه‌داران و صاحبان شرکت‌های بزرگ. علت مثبت بودن شاخص‌های بازار سهام هم، خشنودی همین طبقه از اقدامات ترامپ است چون بازار سهام خیلی ارتباطی به اقتصاد ندارد و متکی به ثروتمندان است.»

 

این منتقد اجتماعی در ادامه به جنبه‌های خطرناک و مهلک سیاست‌های ترامپ پرداخته و گفته: «خطرناک‌ترین سیاست ترامپ، به ندرت در رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفته و آن عبارت است از گرم شدن زمین و جنگ هسته‌ای و اقدامات ترامپ، هر دو خطر را تشدید کرده است. بشر امروز در موقعیت خطرناکی است و باید تصمیم بگیرد که آیا انسان می‌خواهد به عنوان اجتماعی سازمان‌یافته، بقای خود را ادامه دهد یا خیر.»

 

چامسکی می‌گوید ترامپ علاوه بر انکار کلی و حتی استهزا مسئله گرم شدن زمین، سیاست‌های خود را به گونه‌ای چیده که خطر جنگ اتمی هم روز به روز، بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

نوام چامسکی اما می‌گوید که ترامپ خودش از این مخاطرات به خوبی آگاه است و برای حفاظت از منافع شخصی خود در مقابل آنها، گام‌های عملیاتی برداشته است.

 

چامسکی گفته: «این‌گونه نیست که ترامپ و اطرافیانش، مسئله را ندانند. مثلا خود او هنوز کار ساخت دیوار مرزی مکزیک را که قول داده بود، شروع نکرده ولی همین حالا، اطراف زمین گلف خود، دیوار کشیده تا بالا آمدن آب دریا آن را تخریب نکند. او و اطرافیانش همه چیز را می‌دانند ولی کاری نمی‌کنند.»

 

وی در ادامه افزود: «این کار آنها، جنایتی غیرقابل توصیف است چون آنها افرادی متمول و تحصیل‌کرده از طبقه بالای نخبگان هستند و می‌دانند که در حال از بین بردن دورنمای زندگی بشریت بر روی زمین هستند ولی برای به دست آوردن منافع شخصی در آینده نزدیک، کار خود را ادامه می‌دهند.»

 

این مورخ آمریکایی اعتقاد دارد که هیئت حاکمه فعلی آمریکا، خطرناک‌ترین حکام تاریخ بشریت هستند. وی اعتقاد دارد که «آیا این کارها در تاریخ بشریت، همانندی داشته است؟ فکر نمی‌کنم. شاید این سخن، تند باشد اما بنظر من، حزب جمهوری‌خواه فعلی، خطرناک‌ترین سازمان تاریخ بشریت هستند. حتی هیتلر در پی از بین بردن دورنمای زندگی بشری بر روی زمین نبود.»

 

نوام چامسکی شواهد دیگری هم برای استدلال خود دارد و می‌گوید :«این فقط نظر من نیست، بولتنی که از سال ۱۹۴۷ به صورت سالانه توسط دانشمندان اتمی منتشر می‌شود و به ساعت آخرالزمان مشهور است، در اولین سال انتشار بولتن خود گفتند که دنیا ۷ دقیقه تا نیمه‌شب یعنی زمان بلای آخرالزمانی فاصله دارد و در سال‌های بعد، این زمان متناوبا ًکم و زیاد شد. حالا اما این زمان به ۲ دقیقه رسیده است یعنی همان وضعیت سال ۱۹۵۳. در آن سال آمریکا و سپس جماهیر شوروی، بمب‌های هسته‌ای ترموالکتریک آزمایش کرده بودند؛ بمب‌هایی که برای انهدام کل کره زمین کافی بود.»

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش