به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با لغو تحریم های اعمال شده علیه شرکت زد تی ئی موافقت کرد.
بر اساس این گزارش، موافقت ترامپ با لغو تحریم های شرکت زد تی ئی به کاهش تنش ها با شی جین پینگ رئیس جمهور چین کمک خواهد کرد. رئیس جمهور چین قبلا از ترامپ خواسته بود تا شخصا در این مساله دخالت کرده و شرکت زد تی ئی را نجات دهد. این در شرایطی است که رئیس جمهور آمریکا نیز به کمک همتای چینی خود برای حل و فصل بحران کره شمالی نیاز دارد.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که شرکت زد تی ئی موافقت خود را برای پرداخت یک میلیارد دلار جریمه اعلام کرده است. این شرکت چینی همچنین با درخواست آمریکا برای تغییر هیئت مدیره موافقت کرده و به ایالات متحده اجازه می دهد تا نظارت و بازرسی دقیق تری را از فعالیت های این شرکت انجام دهد.
آمریکا در این صورت با لغو تحریم های هفت ساله علیه این شرکت موافقت می کند. واشنگتن پیش از این شرکت زد تی ئی را از خرید محصولات و کالاهای آمریکایی محروم کرده بود.
ولی این توافق موجب خشم و ناراحتی نمایندگان جمهوریخواهی شده است که مخالف کمک ترامپ به این شرکت چینی هستند. نمایندگان آمریکایی بر این باورند که شرکت زد تی ئی قوانین این کشور را نقض کرده و تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا بوده است. این در شرایطی است که آمریکا سایر متحدان بزرگ اقتصادی و تجاری اش مثل کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا را با اعمال تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد جریمه کرده است.
در سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا اعلام کرد که این شرکت چینی با نقض تحریم های واشنگتن، تجهیزات مخابراتی و جاسوسی در اختیار ایران و کره شمالی قرار داده است.
نمایندگان جمهوریخواه قصد دارند توافق بین دولت آمریکا و شرکت زد تی ئی را هدف قرار دهند. نمایندگان هر دو حزب سیاسی آمریکا قصد دارند اصلاحیه ای را ارائه دهند که بر اساس آن شرکت زد تی ئی به صورت خودکار از خرید کالاها و تجهیزات آمریکایی منع شود و این ممنوعیت تا زمانی ادامه خواهد داشت که رئیس جمهور آمریکا شرایط تعیین شده از سوی کنگره برای ادامه همکاری با این شرکت چینی را فراهم کند.
مارکو روبیو سناتور ارشد جمهوریخواه در توئیتر نوشت: من به شما ۱۰۰ درصد اطمینان می دهم که زد تی ئی یک تهدید امنیتی بسیار بزرگتر از واردات فولاد از آرژانتین یا اتحادیه اروپا است.
مارک وارنر نماینده دموکرات نیز این توافق را یک اشتباه وحشتناک از سوی دولت ترامپ ارزیابی کرده است.
- 15
- 4