به گزارش مهر به نقل از رویترز، سخنگوی «ترزا می» نخست وزیر انگلیس امروز پنجشنبه اعلام کرد که لندن حادثه مسمومیت روز گذشته یک زوج در شهر «آمزبری» در ۱۰ کیلومتری منطقه مشهور «سالزبری» (Salisbury) را به اطلاع سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیائی (OPCW) رسانده است.
سخنگوی نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: شرایط جاری در این رویداد را به اطلاع سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیائی رسانده ایم.
این در حالیست که «بِن والیس» (Ben Wallace) وزیر امنیت انگلیس ساعاتی پیش در مصاحبه با رادیو بی بی سی اعلام کرد: مهم نیست که چقدر طول می کِشد؛ بالاخره مسببین حمله با عامل اعصاب «ناویچاک» را مشخص می کنیم. مسمومیت روز گذشته یک حمله از پیش طراحی شده نبود؛ بلکه آلودگی با عامل اعصاب «ناویچاک» در آن محرز شده است.
«بِن والیس» در ادامه افزود: موضوع حادثه روز گذشته برای این افراد با مسمومیت «سرگئی سکریپال» (جاسوس دوجانبه سابق روستبار) ارتباطی ندارد. این ماجرا یک حمله نبود؛ بلکه آلودگی با «ناویچاک» بود. دولت روسیه می تواند به ما بگوید که چه اتفاقی افتاده است. آن ها می توانند سرنخ خائی را برای ایمن بودن مردم بدهند.
این در حالیست که «ساجد جاوید» وزیر کشور انگلیس اعلام کرده است که تا ساعاتی دیگر نشست دولت این کشور به ریاست وی برای بحث و برسی پیرامون عامل اعصاب به کار رفته در مسمومیت روز گذشته دو نفر در شهر «آمزبری» در ۱۰ کیلومتری منطقه مشهور «سالزبری» (Salisbury) تشکیل خواهد شد.
پلیس انگلیس نیز بامداد امروز مدعی شده بود که دو شهروند این کشور که دیروز چهارشنبه به بیمارستان منتقل شده بودند با عامل اعصاب «ناویچاک» (Novichok) مسموم شده اند؛ سمّی که لندن پیشتر روسیه را متهم کرده بود با این عامل شیمیایی به یک جاسوس دوجانبه روستبار و دخترش حمله کرده بود.
پلیس دیروز چهارشنبه اعلام کرد که یک مَرد و یک زن را در شهر «آمزبری» یعنی در ۱۰ کیلومتری منطقه مشهور «سالزبری» بیهوش یافته و آن ها را به بیمارستان منتقل کرده است.
پلیس این منطقه در بیانیه ای درباره حادثه مذکور اعلام کرد: پلیس مظنون به تماس این افراد با یک ماده مشکوک است.
این در حالیست که برخی از رسانه های این کشور در اقدامی شتاب زده، انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه رفته بودند.
گفتنی است چهارم مارس سال جاری میلادی، انگلیس با ادعای مسمومیت «سرگئی سکریپال» جاسوس دوجانبه سابق روستبار و دختر وی در منطقه «سالزبری» انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه رفت؛ اقدامی که به افزایش تنش ها میان لندن و مسکو منتهی شد.
آزمایشگاه «پُرتن دَون» (Porton Down) انگلیس چندی بعد اعلام کرد که نمی تواند اثبات کند که گاز اعصاب به کار رفته در مسمومیت جاسوس روستبار و دختر وی منشأ روسی داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات نظامی انگلیس در «پُرتن دَون» در این باره اعلام کرده بود که کارشناسان نمی توانند منشأ دقیق عامل گاز اعصاب به کار رفته در مسمومیت «سرگئی سکریپال» جاسوس روستبار و دختر وی را مشخص کنند.
«گری آیتکِنهد» (Gary Aitkenhead) رئیس اجرائی آزمایشگاه علوم و فنون انگلیس (DSTL) در «پُرتن دَون» با اعلام این گفت که بر این اساس نمی توان اعلام کرد که عامل اعصاب مورد استفاده در قتل «سرگئی سکریپال» در روسیه ساخته شده است.
- 17
- 3