دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۵۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۷۷۰
بین الملل

آمریکا تا سال ۲۰۲۰ صاحب ارتش فضایی می‌شود؛

جنـگ ستـارگـان ۲

مایک پنس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه خواستار تاسیس «نیروی فضایی» ایالات‌متحده تا سال ۲۰۲۰ شد. او همچنین به اتخاذ گام‌هایی فوری در وزارت دفاع برای اصلاح این مساله اشاره کرد که ارتش چگونه باید با مساله «فضا» روبه‌رو شود.

 

«رایان براون»، گزارشگر سی.ان.ان در ۹اوت در این رابطه نوشت، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در پنتاگون در حضور کارمندان نظامی و غیرنظامی با اشاره به تهدید روسیه و چین گفت: «اکنون وقت آن فرا  رسیده که آمریکا نیروی فضایی خود را تشکیل دهد»؛‌ نیرویی که ششمین شاخه ارتش ایالات‌متحده خواهد بود. گزارشگر سی‌ان‌ان می‌افزاید در ماه ژوئن ترامپ در سخنرانی خود در اجلاس «شورای فضایی ملی» از پنتاگون خواست «تا به سرعت فرآیند لازم برای تاسیس نیروی فضایی که ششمین شاخه ارتش ایالات‌متحده خواهد بود را انجام دهد».

 

اگرچه این طرح نظامی جدید مستلزم تصویب در کنگره است، اما حمایت قدرتمند پنس از آن سیگنال مهم و جدیدی برای تاسیس شاخه‌ای جدید در نیروهای مسلح از زمان تاسیس نیروی هوایی در دهه ۴۰میلادی است. پنس، تشکیل یک نیروی فضایی را فصلی تازه در تاریخ نیروهای مسلح آمریکا خواند و گفت، این نیرو در راستای آمادگی برای «میدان جنگ بعدی» ایجاد می‌شود. «نیروی فضایی» مسوولیت طیف وسیعی از قابلیت‌های نظامی ارتش آمریکا در فضا را به عهده خواهد داشت و از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به‌ فعال کردن سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPSS) و حسگرهای ردیابی موشک‌ها اشاره کرد. به نوشته براون، اگرچه ایجاد نیروی فضایی نیاز به تایید کنگره آمریکا دارد، اما برخی قانون‌گذاران این  کشور از هزینه‌های چنین طرحی ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

به گفته معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، هزینه اولیه این طرح برای پنج سال، ۸میلیارد دلار برآورد شده است. به گفته پنس، روسیه و چین به‌شدت در حال کار برای توسعه توانایی‌های ضدماهواره‌ای هستند و  آمریکا باید در فضا برتری داشته باشد. معاون رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «از اقدامات دشمنان به روشنی می‌توان دید که‌ آنها همین حالا فضا را به یک منطقه جنگی تبدیل کرده‌اند و آمریکا در مقابل این چالش پا پس نخواهد کشید.»  

 

پنس افزود: «دولت ما گام‌هایی برای تاسیس وزارتخانه جدید نیروی فضایی اتخاذ خواهد کرد». به نوشته سی‌ان‌ان، تاسیس یک فرماندهی رزمی که نیروی فضایی نامیده می‌شود شبیه به فرماندهی عملیاتی است که بر نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و هند--پاسیفیک نظارت می‌کند. به اعتقاد معاون رئیس‌جمهوری آمریکا: «صلح تنها با قدرت به دست می‌آید.

 

این‌قدرت در فضا با تشکیل ارتش فضایی در سال‌های آینده به دست خواهد آمد». مقام‌های آمریکایی می‌گویند این فرماندهی جدید احتمالا با سازمان موجود فضامحور فعلی مانند فرماندهی فضایی نیروی هوایی آمریکا ادغام خواهد شد؛ سازمانی که بر ۳۰ هزار نظامی و کارمندان غیرنظامی نظارت دارد و مرکز فرماندهی آن در پایگاه هوایی پیترسون در کلرادو است. معاون ستاد مشترک کل ارتش آمریکا، ژنرال «پل سلوا» روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت:«تقریبا ۱۸ هزار نظامی و کارمند در وزارت دفاع هستند که در امور فضایی درگیرند و به رصد  ۱۴۰ماهواره مشغولند.»

 

در گزارشی که پنتاگون در همین مورد منتشر کرد اعلام شد که این فرماندهی «نبردهای فضایی را بهبود بخشیده و تکامل خواهد داد» و بر دکترین‌ها، تاکتیک‌ها و فرآیندها متمرکز خواهد شد که آن را شبیه فرماندهی عملیات ویژه خواهد کرد.

 

گزارش پنتاگون که اندکی پیش از سخنرانی پنس به کنگره ارائه شد نیز به دنبال تاسیس یک نهاد جدید با عنوان «آژانس توسعه فضایی» خواهد بود. با این حال، به نظر می‌رسد اگر طرح پنس به نتیجه برسد تمام نهادهایی که در حوزه فضا کار می‌کنند در هم ادغام شده و امور مربوط به فضا به شکل منسجم‌تری پیگیری خواهد شد.  به دنبال تهدید اعلام کردن روسیه و چین از سوی معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، ژنرال جان‌هایتن، مدیر فرماندهی استراتژیک آمریکا در سمپوزیوم دفاع فضایی و موشکی در آلاباما گفت: «شما نمی‌توانید آنها (روسیه و چین) را دوستان ما بدانید، در شرایطی که آنها تسلیحاتی می‌سازند که می‌تواند ایالات‌متحده آمریکا را نابود کند.» هایتن هشدار داد روسیه و چین نمی‌توانند دوستان ما باشند چرا که مسکو و پکن با سرعت بالا به سمت تولید  تسلیحات مافوق صوت حرکت می‌کنند و این تهدیدی علیه ایالات‌متحده است.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش