پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۴۶ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۰۵۷
بین الملل

انتقادهای تند اوباما و بوش از ترامپ در مراسم خاکسپاری «جان مک کین»

مراسم خاکسپاری جان مک کین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
مراسم خاکسپاری جان مک کین در واشنگتن با حضور سه رئیس‌جمهور سابق و غیبت «دونالد ترامپ» برگزار شد؛ مراسمی که در آن چهار سخنران از مواضع رئیس‌جمهور کنونی انتقاد کردند.

به گزارش فارس، عصر شنبه به وقت واشنگتن، مراسم ویژه ترحیم «جان مک کین» سناتور ارشد جمهوری‌خواه با حضور چهره‌هایی از قبیل روسای جمهور سابق، قانونگذاران ارشد سابق و کنونی کنگره برگزار شد. همانطور که انتظار می‌رفت، این مراسم که در غیبت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برگزار شد، به صحنه‌ای برای انتقاد از سیاست‌های دولت کنونی این کشور بدل شد.

 

«مگان مک کین» دختر مک کین، «جو لیبرمن» سناتور سابق جمهوری‌خواه به همراه «باراک اوباما» و «جورج بوش» روسای‌جمهور اسبق آمریکا در این مراسم سخنرانی کردند. در این مراسم «بیل کلینتون» و همسرش «هیلاری کلینتون» هم حضور داشتند.

 

پیشتر در خبرها آمده بود، مک کین وصیت کرده که بوش و اوباما در مراسم خاکسپاری او سخنرانی کنند و ترامپ در این مراسم حاضر نشود.

 

ضدیت مک کین و ترامپ از کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری شروع شد و کار به جایی رسیده بود که مک کین به عنوان سناتور جمهوری‌خواه، از ریاست‌جمهوری ترامپ نامزد رسمی و نهایی این حزب در انتخابات قبلی حمایت نکرد.

 

نقطه آغاز تنش‌ها، اظهارات ترامپ درباره اسارت مک کین در جنگ ویتنام بود. ترامپ در این اظهارات درباره اینکه جان مک کین «قهرمان ملی آمریکا» است، ابراز تردید کرد و او را به دلیل اینکه اسیر شده بود، مورد تمسخر قرار داد.

 

تنش‌ها بین این دو چهره جمهوری‌خواه با آغاز ریاست جمهوری ترامپ تشدید شد و دو طرف بارها درباره مسائل داخلی و خارجی علیه یکدیگر صحبت کردند.

 

دختر مک کین در سخنرانی مراسم خاکسپاری پدر، به شعار «عظمت را به آمریکا بازگردانیم» که شعار انتخاباتی ۲۰۱۶ ترامپ بود و همچنین اظهارات او علیه اسارت جان مک کین در جنگ ویتنام به شدت تاخت.

مراسم خاکسپاری جان مک کین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین المللمگان مک کین مراسم خاکسپاری جان مک کین

 

 مگان مک کین گفت: «او مردی بزرگ بود. ما اینجا جمع شدیم تا درباره عظمت آمریکا سوگواری کنیم. آمریکای جان مک کین بخشنده، پذیرا و با شهامت، محترم، مطمئن و امن است و به مسئولیت‌پذیر است و به آرامی صحبت می‌کند چراکه قوی است. آمریکا خودستایی نمی‌کند و رجز نمی‌خواند چراکه نیازی به این کار ندارد. آمریکای جان مک کین نیازی به این ندارد که دوباره با عظمت شود چرا که همیشه با عظمت بوده است».

 

باراک اوباما که در انتخابات سال ۲۰۰۸ رقیب مک کین در انتخابات ریاست جمهوری بود، هم در سخنرانی خود به تمجید از او پرداخت و تلویحا از مواضع ترامپ انتقاد کرد.

 

رئیس‌جمهور سابق آمریکا از سیاست‌های مهاجرتی ترامپ  انتقاد کرد و گفت که در آمریکا صرف نظر از «رنگ، نژاد و جنسیت» باید فرصت برابر داشته باشند.

مراسم خاکسپاری جان مک کین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

اوباما گفت: «آنچه کشور ما را با عظمت و بزرگ می‌کند آن است که عضویت ما (در کشور آمریکا) به خاطر خون، شکل و ظاهر و یا اینکه نام خانوادگی‌مان چه باشد، نیست و یا اینکه پدران و پدربزرگ‌هایمان از کجا آمده‌اند، بلکه پیروی از این اعتقاد مشترک است که همه ما در برابر هم برابر هستیم».

 

او با اشاره تلویحی به حملات لفظی مداوم ترامپ علیه دیگر چهره‌ها در آمریکا و سایر کشورها گفت: «سیاست ناشی از خشم تصنعی و گزافه‌گویی، سیاستی است که وانمود می‌کند که شجاع و سرسخت است، اما حقیقت آن است که [این سیاست] زاییده ترس و وحشت است».

 

جورج بوش، رئیس‌جمهور سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ که سابقه رقابت با مک کین در مبارزات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ۲۰۰۰ را دارد، در سخنرانی خود از جو سیاسی موجود در آمریکا انتقاد کرد.

 

بوش پسر گفت: «جان در دوران طولانی خدمتش با سیاست‌ها و اقداماتی که معتقد بود ارزشی برای کشورش نداشتند، مقابله کرد. اگر جان مک کین حضور می‌داشت قطعا می‌گفت آمریکا بهتر از آن چیزی است که اکنون می‌بینیم».

مراسم خاکسپاری جان مک کین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 

او نیز با انتقاد تلویحی از مواضع مهاجرتی ترامپ و تاکید‌های مکرر او به ساخت دیوار مرزی تصریح کرد: «احترامی که جان مک کین برای شان و منزلت همگان قائل است، در مرزها متوقف نمی‌ماند و ‌‎امکان حذف آن توسط دیکتاتورها نیست».

 

«جو لیبرمن» سناتور اسبق و دوست نزدیک مک کین در سخنرانی خود در این مراسم، از جو سیاسی موجود در آمریکا و استفاده مکرر ترامپ به حملات شخصی به دیگران انتقاد کرد.

 

لیبرمن گفت: «به نظر می‌رسد که درگذشت او به مردم آمریکا یادآوری کرده که چه ارزش‌های والایی سبب با عظمت کردن ما می‌شود و نه سیاست حزبی و سیاست حملات شخصی که اخیرا ویژگی و خصیصه زندگی ما شده است».

 

 

  • 23
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش