جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
۱۱:۲۴ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۲۴۰
بین الملل

ریشه تنش‌های اخیر واشنگتن – اسلام آباد

پاکستان وآمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
تنها دو هفته پس از آغاز به کار عمران خان، نخست‌وزیر جدید پاکستان؛ امریکا با قطع کمک مالی نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری به این کشور به بهانه «ناکامی در انجام اقدام‌های ضروری علیه تروریسم» ضربه مهلکی به این دولت نوپا زد. ضربه‌ای که نوید آن را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا در ماه ژانویه با نخسین توئیت خود در سال ۲۰۱۸ داده بود اما بالا گرفتن تنش‌ها بین دو کشور در روزهای اخیر و روی کار آمدن عمران خان؛ آن را تسریع کرد.

به گزارش ایران به نقل از رویترز، سرهنگ «کن فالکنر»، سخنگوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) شنبه شب در جمع خبرنگاران از توقف کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری دولت واشنگتن به پاکستان و صرف این مبلغ «در جاهایی که اولویت دارد»؛ خبر داد و در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری پی. تی. آی که علت این تصمیم را پرسیده بود، گفت: ما به فشارهای خود بر پاکستان ادامه می‌دهیم که تمام گروه‌های تروریستی در منطقه از جمله شبکه حقانی و لشکر طیبه را بدون تبعیض هدف قرار دهد. البته این مقام امریکایی در سخنان خود از بیان این واقعیت نیز غافل نشد که «قطع کمک مالی ۳۰۰ میلیون دلاری به پاکستان در صورت تأیید کنگره امریکا وارد فاز اجرایی می‌شود.»

 

بنابر گزارش رویترز، امریکا از عملکرد پاکستان در مبارزه با تروریسم ناخرسند است و دولت ترامپ تاکنون بارها بر این مسأله تأکید کرده است که پاکستان به یک «بهشت امن» برای شبه نظامیان تبدیل شده است. هرچند که پاکستان همواره این اتهام را رد می‌کند.

 

در ماه ژانویه نیز در حالی که انتظار می‌رفت، نخستین پیام توئیتری سال ۲۰۱۸ ترامپ به پرونده «روس گیت» یا پرونده‌ ایمیل‌های هیلاری کلینتون اختصاص یابد، رئیس جمهوری امریکا سیاست خارجی خود را در قبال پاکستان و به‌طور ویژه قطع کمک‌های مالی به این کشور مورد توجه قرار داد و نوشت: ایالات متحده به طرز احمقانه‌ای بیش از ۳۳ میلیارد دلار در طول ۱۵ سال اخیر به پاکستان کمک کرده اما آنها [پاکستان] هیچ چیز جز دروغ و فریب به ما نداده‌اند.

 

آنها بهشت امنی به تروریست‌هایی که ما در حال جنگ با آنها در افغانستان هستیم اعطا کرده‌اند.چند روز پس از این توئیت، وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که امریکا اکثر کمک‌های مالی به پاکستان را به حالت تعلیق در می‌آورد. اگرچه در بیانیه وزارت خارجه رقمی قید نشده بود اما چیزی نگذشت که رسانه‌ها رقم ۱.۳ میلیارد دلار را برای این تعلیق کمک مالی اعلام کردند. هند و افغانستان نیز در آن زمان از این اتفاق استقبال کردند اما چین که ده‌ها میلیارد دلار در پاکستان سرمایه‌گذاری کرده است، از اسلام آباد حمایت کرد.

 

حالا با گذشت بیش از ۷ ماه این تهدید جدی‌تر شده زیرا ۳۰۰ میلیون دلار کمک نظامی امریکا به پاکستان قطع شده آن هم درست در آستانه سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا و جوزف دانفورت، مقام ارشد نظامی به اسلام آباد و درست در زمانی که این کشور با چالش‌های اقتصادی جدی مواجه است و عمران خان در نخستین نطق تلویزیونی خود پس از مراسم تحلیف؛ مردم کشورش را به ریاضت اقتصادی فرا خواند و اعلام کرد، این ریاضت را از دولت آغاز می‌کند.

 

وزیر دارایی پاکستان نیز ماه گذشته میلادی اعلام کرد، این کشور دست کم ۹ میلیارد دلار برای جبران کسری مالی کنونی خود نیاز دارد. البته سخنگوی پنتاگون شنبه شب گفت، اگر پاکستانی‌ها نشان دهند که در اقدام علیه گروه‌های تروریستی بدون هرگونه تبعیض، جدی هستند؛ این امکان وجود دارد که کمک ۳۰۰ میلیون دلاری قطع شده؛ مجدداً به پاکستان اعطا شود.

 

ریشه تنش‌های اخیر واشنگتن – اسلام آباد

سخنگوی پنتاگون در حالی وعده ازسرگیری مجدد این کمک مالی را به پاکستان می‌دهد که از حدود ۹ روز پیش روابط واشنگتن – اسلام آباد تیره‌تر از قبل شده است و این تنش به گفت‌و‌گوی تلفنی مایک پمپئو و عمران خان و بیانیه‌ای که وزارت خارجه امریکا درباره جزئیات این گفت‌و‌گو منتشر کرد، برمی‌گردد. در این بیانیه عبارت «تروریست‌هایی که در پاکستان فعال هستند» آمده بود و از پمپئو نقل شده بود که او از عمران خان خواسته روی این مسأله کار کند اما سخنگوی وزارت خارجه پاکستان محتوای بیانیه را زیر سؤال برد و از امریکا خواست «فوراً» آن را اصلاح کند زیرا عمران خان و پمپئو اصلاً درباره تروریست‌های فعال در پاکستان با هم صحبت نکردند. امریکا اما حاضر نشد بیانیه را اصلاح کند و همین مسأله تنش‌ها بین دو کشور را به بالاترین حد رساند.

 

فارغ از این تنش‌های اخیر، اتهامی که امریکا در سال‌های اخیر علیه پاکستان مطرح می‌کند، حمایت این کشور از گره‌های تروریستی شبکه حقانی، لشکر طیبه و طالبان افغانستان است.در همین حال سعدیا افضل، روزنامه‌نگار و مجری تلویزیونی پاکستانی افشا کرد، طالبان قصد ترور عمران خان را داشته است.

 


وزیر خارجه پاکستان: روابط اسلام آباد و واشنگتن دچار وقفه شده است

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد: واشنگتن ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی را قطع نکرده است، این کمک مالی نیست بلکه این پول متعلق به ما است تا آن را برای تامین امنیت منطقه‌ای استفاده کنیم. آنها باید این پول را بازپرداخت کنند.

 

وی ادامه داد: پاکستان به دنبال ارتقای روابط خود را با آمریکا بر اساس اعتماد دو جانبه است. پاکستان فداکاری‌های زیادی در حوزه مالی و انسانی برای برقراری صلح و امنیت در منطقه انجام داده است.

 

او در ادامه اظهاراتش اعلام کرد که دولت پیشین پاکستان هیچ گونه اقدامی برای بهبود روابط آمریکا و پاکستان انجام نداده است.

 

قریشی اضافه کرد: سفر مایک پامپئو (وزیر خارجه آمریکا) و دیگر مقامات آمریکایی پنجره‌ای به سوی فرصت‌هاست. ما در سفر آنها مسایل مختلفی را مورد تبادل نظر و گفت‌وگو قرار خواهیم داد.

 

وی افزود: اکنون رهبری نظامی و مردم پاکستان در یک صفحه قرار داشته و همسو با یکدیگر است. بازدید عمران خان، نخست وزیر پاکستان از فرماندهی کل کشور برای روابط نظامی مردمی در کشور است.

 

یک مقام دیگر وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که قطع کمک مالی ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا در آستانه سفر مایک پامپئو و جوزف دانفورد، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا تعجب آور نبود.

 

با این حال این مقام در گفت‌وگو با روزنامه نیشن اعلام کرد:  در حالیکه پاکستان تلاش می‌کند فضا را در آستانه سفر پامپئو سالم حفظ کند، این تصمیم آمریکا، اسلام آباد را اذیت کرد.

انتظار می‌رود که پامپئو و دانفورد ۵ سپتامبر به پاکستان رفته و با رهبری جدید پاکستان درباره اقدام مشترک علیه دشمنان و تروریستها گفت‌وگو کنند.

به تازگی، آمریکا اعلام کرد، کمک مالی ۳۰۰ میلیون دلاری به پاکستان را به خاطر ناکامی این کشور در انجام اقداماتی مناسب علیه "گروه‌های تروریستی" قطع کرده است.

 

 این اقدام از سوی پنتاگون ضربه جدیدی بر پیکره روابط از پیش متشنج آمریکا و پاکستان محسوب می‌شود.

 

قطع این کمک‌های مالی بخشی از تعلیق‌های گسترده کمک آمریکا به پاکستان است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در اوایل سال جاری میلادی اعلام شد؛ وی دولت اسلام آباد را به کمک و پناه دادن به شبه نظامیان و عدم انجام اقدامی مناسب علیه آنها متهم کرده است.

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش