«بیگم کلثوم نواز» همسر نواز شریف، نخست وزیر پیشین پاکستان، پس از جدال با سرطان در بیمارستانی در لندن در گذشت.
از کلثوم نواز در زندگی مشترک با نواز شریف، چهار فرزند به نام های «مریم، اسماء، حسن و حسین» باقی مانده است.
بیگم کلثوم نواز همسر نخست وزیر زندانی پاکستان، از ماه ژوئن ۲۰۱۷ در بیمارستانی در خیابان Harley Street لندن تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفت و از شامگاه گذشته در حالی که وضع عمومی وی رو به وخامت گذاشت، در بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان بستری شد.
کلثوم نواز از ماه اوت ۲۰۱۷ به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شد و از آن پس نسبت به درمان خود اقدام کرد.
بیگم کلثوم نواز متولد سال ۱۹۵۰، دوران آموزش ابتدایی خود را در مدرسه ای در لاهور به پایان رساند و پس از آن، تحصیلات دوره دبیرستان خود را از مدرسه «لیدی گریفین» به پایان رساند و تحصیلات کارشناسی خود را در کالجی در شهر لاهور به پایان رساند.
همسر نواز شریف، سال ۱۹۷۱ در حالی که در دانشگاه در حال تحصیل بود با «نواز شریف» فرزند یک بازرگان ازدواج کرد.
کلثوم نواز در فاصله سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۳، ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۹ و ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ به عنوان بانوی اول پاکستان در این کشور مطرح بود و سپتامبر ۲۰۱۷ از حوزه انتخابیه NA-120 شهر لاهور به عنوان نماینده مجلس ملی انتخاب شد ولی به دلیل بستری بودن در بیمارستانی در لندن، امور اجرایی وی از سوی مریم نواز دخترش پیگیری می شد.
وضعیت نواز شریف نخست وزیر پیشین پاکستان در زندان
«محمد نواز شریف» نخست وزیر پیشین پاکستان روز جمعه ۱۴ ژوئیه (۲۲ تیرماه امسال) در بدو ورود به پاکستان به همراه دخترش مریم نواز دستگیر شدند.
هواپیمای حامل نواز شریف و دخترش مریم ساعت ۸:۴۵ عصر به وقت محلی بیست و دوم تیرماه در فرودگاه مرکزی لاهور به زمین نشست و پس از آن بود که از سوی ماموران سازمان تحقیقات فدرال پاکستان بازداشت شد.
یک هفته پیش از بازداشت نوازشریف، دادگاه مبارزه با فساد پاکستان نواز شریف نخست وزیر پیشین این کشور، مریم نواز دختر و 'صفدر' داماد وی را در موضوع پرونده املاک آنها در لندن به تحمل حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد.
نواز شریف که آن زمان در لندن به سر می برد و حکم نیز درغیاب او صادر شد، گفت که انگیزه سیاسی پشت این حکم بوده است.
شریف پس از اعلام رای دادگاه مبارزه با فساد پاکستان، در لندن اعلام کرد که جمعه ۲۲ تیرماه به پاکستان بازگشته و به رای دادگاه اعتراض می کند.
با انتشار اسناد 'پاناما' در سال ۲۰۱۵ افشا شد که چند فرزند نواز شریف با شرکتهای ثبت شده ارتباط دارند و ادعا شد که از آن طریق املاکی در لندن خریداری کرده اند.
خانواده نواز شریف همیشه تاکید کردهاند که این املاک از طریق مشروع به دست آمده است.
نواز شریف از فوریه ۱۹۹۰ تا ژوئیه ۱۹۹۳ به مدت سه سال و نیم و از فوریه ۱۹۹۷ تا کودتای بدون خونریزی نوامبر ۱۹۹۹ نخستوزیر پاکستان بود.
وی هر دو بار نتوانست دوره پنج ساله نخستوزیری را به پایان ببرد و برکنار شد.
نواز شریف برای بار سوم در ژوئیه ۲۰۱۷ و پس از انتشار اسناد پاناما با رای دیوان عالی پاکستان از نخستوزیری کناره گیری کرد.
نخست وزیر پیشین پاکستان از سوی دادگاه ویژۀ مبارزه با فساد اقتصادی پاکستان، بطورغیابی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
مریم شریف، وارث سیاسی پدرش نیز به هفت سال زندان و همسر او محمد صفدر که نماینده پیشین پارلمان پاکستان بود، به یک سال زندان محکوم شدند.
پیام تسلیت مقامات پاکستان به مناسبت درگذشت کلثوم نواز
پس از درگذشت بیگم کلثوم نواز همسر نخست وزیر زندانی پاکستان، منابع نزدیک به خانواده نواز شریف اعلام کردند که امور اجرایی برای انتقال پیکر وی به لاهور پاکستان در حال انجام است و وی به پاکستان بازگردانده شده و در لاهور خاکسپاری می شود.
بر اساس تصمیم مقامات پاکستان، به نواز شریف و دخترش که هم اکنون در زندان ادیاله راولپندی به سر می برند، به مدت یک هفته به آنها بر اساس قانون عفو مشروط مرخصی داده می شود.
«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجۀ پاکستان نیز با انتشار پیامی باابراز تاسف از درگذشت وی، از مسئولان خواست که در خصوص انتقال پیکر همسر نخست وزیر پیشین پاکستان تسهیل و هماهنگی کنند.
«عمران خان» نخستوزیر پاکستان، در بیانیهای این واقعه را به خانواده نواز شریف تسلیت گفت و به دیوان عالی پاکستان در لندن دستور داد تا «برای این خانواده تسهیلات لازم را فراهم آورد و با آنها همکاری داشته باشد».
ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان نیز با انتشار پیامی، درگذشت کلثوم نواز را به خانواده وی تسلیت گفت.
«شهباز شریف» رییس حزب مسلم لیگ نواز و برادر نواز شریف نیز با تسلیت درگذشت کلثوم نواز، گفت:او نقش خود را به عنوان مادر، خواهر، دختر و همسر به خوبی ایفا کرد و با شجاعت در سخت ترین دوران جنگید.'
- 13
- 4