به گزارش ایرنا، 'شی جین پینگ' روز شنبه در نشست کاری کمیسیون مرکزی نظامی چین در پکن با اشاره به شرایط خاص چین تاکید کرد نیروهای مسلح باید برای جنگ و یک مبارزه جامع نظامی از نقطه شروع جدید آماده شوند.
او افزود: در همین راستا کمیسیون نظامی مرکزی، دستورالعمل های جدیدی را برای تقویت روحیه بر اساس همدلی و شایستگی بیشتر ارائه می دهد.
دبیرکل حزب کمونیست چین تصریح کرد تمام نیروهای مسلح باید درک درستی از روند امنیت و توسعه چین داشته باشند، آگاهی خود را از خطر، بحران و جنگ افزایش دهند و تلاش های جامع را برای آماده سازی مبارزه به منظور انجام وظایف تعیین شده توسط حزب و مردم انجام دهند.
فرمانده کل قوا چین با اشاره به ضرورت توانایی نیروهای مسلح در پاسخ سریع و موثر به موارد احتمالی، خواستار ارتقاء توانایی فرماندهی عملیات مشترک، ارتقای نیروهای رزمی جدید و ارتقاء آموزش نظامی در شرایط جنگی شد.
او تاکید کرد: جهان امروز دچار تغییرات بی نظیری در صد سال اخیر شده و چین نیز در مقطع راهبردی حساسی قرار دارد و با چالش ها و خطرات فراوان قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی روبرو است.
رییس جمهوری چین ادامه داد: آمادگی برای جنگ و مبارزه باید عمیق تر شود تا یک پاسخ کارآمد در شرایط اضطراری فراهم شود.رهبر چین همچنین تاکید کرد که حزب و دولت باید از ارتش حمایت و ارتش را نیرومندتر کنند.
'شی جین پینگ' همچنین در این جلسه نخستین فرمان نظامی سال ۲۰۱۹ ارتش را امضا کرد که بر اساس آن نیروهای نظامی این کشور در سال جاری آموزش و تمرینات نظامی پیشرفته را تمرین خواهند کرد.
درخواست تایوان از جامعه جهانی علیه چین
پس از اینکه رئیس جمهوری چین اعلام کرد که پکن حق دارد برای تحت کنترل داشتن تایوان از زور استفاده کند، رئیس جمهوری تایوان خواستار حمایت بین المللی برای دفاع از دموکراسی در مواجهه با تهدیدهای چین شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اظهارات «تسای اینگ ون» چند روز پس از سخنرانی «شی جینگ پین» رئیس جمهوری چین مبنی بر اینکه 'هیچ کس نمی تواند این واقعیت که تایوان بخشی از چین است را تغییر دهد و مردم تایوان باید به دنبال اتحاد مجدد باشند' عنوان شد.
"تسای" امروز شنبه، در مصاحبه با خبرنگاران، با اشاره به تهدیدهای چین مبنی بر استفاده از زور برای به دست آوردن کنترل تایوان اعلام کرد: 'امیدواریم که جامعه بین الملل این موضوع را جدی گرفته از مردم تایوان حمایت و پشتیبانی کند.'
وی افزود، اگر جامعه بین الملل از یک کشور دموکراتیک که مورد تهدید قرار گرفته است حمایت نکند، پس ممکن است از خود بپرسیم، کشور بعدی کدام است؟
به نوشته رویترز، مسئله تایوان در چین بسیار حائز اهمیت است و پکن ادعا می کند تایوان بخشی از سرزمین و تحت سلطه چین است. شی، از سال ۲۰۱۶ و انتصاب تسای به ریاست جمهوری تایوان، فشارهای بیشتری بر تایوان اعمال کرده است. پیش از ریاست جمهوری، تسای عضو حزب دموکراتیک مترقی تایوان بود.
رئیس جمهوری چین روز چهارشنبه طی سخنرانی در این باره اعلام کرد که چین حق استفاده از زور برای تحت کنترل درآوردن تایوان را دارد اما تلاش میکند یکپارچگی مجدد با این جزیره خودمختار به صورت صلحآمیز ادامه داشته باشد.
تسای نیز در پاسخ، با تاکید بر این که تمام مذاکرات صلح باید میان دو دولت چین و تایوان انجام شود، می گوید: 'تایوان سیاست یک کشور- دو نظام را نمی پذیرد.'
تسای همچنین از چین درخواست کرد تا درک درستی از تفکرات تایوان داشته باشد و گفت که اقداماتی نظیر قلدری های سیاسی و استفاده از زور، در روند مذاکرات چین و تایوان کارساز نخواهد بود.
تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ میلادی از یکدیگر جدا شدند، اما پکن، این جزیره را بخشی از خاک خود می داند و مایل است که پس از پیوستن تایوان به چین، الگوی یک کشور و دو نظام را در تایوان پیاده سازد.
- 17
- 1