سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۱۵ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۳۷۲۴
بین الملل

استیضاح ترامپ کلید خورد

نانسی پلوسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

 از روز پنجشنبه گذشته که نانسی پلوسی دموکرات در مجلس نمایندگان امریکا به عنوان رئیس جدید این مجلس سوگند یاد کرده، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین‌المللی این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا این زن ۷۸ ساله سیاستمدار می‌تواند با استفاده از جایگاه کنونی‌اش به عنوان سومین فرد قدرتمند در امریکا، دونالد ترامپ ۷۲ ساله را از جایگاه ریاست جمهوری و نخستین فرد قدرتمند حال حاضر امریکا به زیر بکشد؟

 

به گزارش سایت شبکه خبری سی‌ان‌ان، وقوع چنین اتفاقی یا دست کم کلید خوردن طرح استیضاح رئیس جمهوری در مجلس نمایندگانی که پلوسی رئیسش است، دور از انتظار نیست زیرا روز پنجشنبه بلافاصله پس از ادای سوگند خانم پلوسی در مجلس نمایندگان؛ دو پیش نویس لایحه با هدف پایان دادن به تعطیلی دو هفته‌ای دولت به رأی گذاشته شد و در هیچ‌کدام از این پیش نویس‌ها خبری از اختصاص بودجه به ساخت دیوار مرزی بین مکزیک و امریکا نبود. خانم پلوسی هم در حاشیه جلسه پارلمان آشکارا اعلام کرد که حاضر نیست هیچ پولی برای آنچه که به نظرش «یک بی‌اخلاقی» است، بپردازد.

 

دیروز جمعه به وقت واشنگتن نیز قرار بود دیداری بین پلوسی و ترامپ در کاخ سفید برگزار شود و دو چهره قدرتمند مجلس نمایندگان و کاخ سفید با هم درباره پایان دادن به تعطیلی دولت که از دو هفته فراتر رفته گفت‌و‌گو کنند اما شانس خیلی کمی وجود دارد که این دیدار نتیجه بخش باشد.

 

زیرا پلوسی اکنون مسئولیت مجلس نمایندگانی را برعهده دارد که اکثریت شان خواستار شفاف شدن پرونده تحقیقات درباره تبانی احتمالی فراخوان ترامپ با روس‌ها هستند و می‌خواهند نگذارند فرار دو ساله رئیس جمهوری از این پرونده بیش از این طول بکشد. همین اتفاق ریاست جمهوری ترامپ را به خودی خود به خطر می‌اندازد.

 

هشدارها و تهدیدهای پلوسی علیه ترامپ

این اتفاق تنها به این خاطر نمی‌افتد که ترامپ و پلوسی دو مخالف سیاسی قدرتمند هستند بلکه به این خاطر می‌افتد که پلوسی این قدرت را دارد که پروسه استیضاح ترامپ را به جریان بیندازد. او روز پنجشنبه که سوگند یاد کرد، چندین هشدار به ترامپ داد که یکی از مهمترین این هشدارها درباره تعطیلی دولت بود.

 

او گفت: «ما دیوار نمی‌سازیم. آیا کسی به این موضوع شک دارد که ما دیوار نمی‌سازیم؟» او همچنین در یک مصاحبه با برنامه تلویزیونی ان بی‌سی، آسیب پذیری‌های قانونی ترامپ را برجسته کرد و با لحنی تهدیدآمیز گفت، این سؤال همواره وجود دارد که چگونه می‌توان رئیس جمهوری را استیضاح کرد. البته او در ادامه گفت که دنبال استیضاح رئیس جمهوری دست کم در حال حاضر نیست.

 

دیدار دو دشمن در کاخ سفید

ترامپ هم به نظر می‌رسد خطر پلوسی را به خوبی احساس کرده است و به این خاطر از روز پنجشنبه و پس از مراسم ادای سوگند پلوسی؛ در حال زمینه‌سازی برای دیدار رودر رو با این زن سیاستمدار و قدرتمندترین دشمن حال حاضر خود است. او این بار هم از سیاست فرار به جلو استفاده کرده و پس از سخنرانی مراسم تحلیف پلوسی که آشکارا بی‌علاقگی‌اش به دیوار مرزی را اعلام کرد، گفت، از موضع خود در قبال دیوار مرزی کوتاه نمی‌آید.

 

ترامپ گفت: تا قبل از هفته گذشته، هرگز تا این اندازه مورد حمایت نبودم و این محبوبیت به خاطر سرسختیم برای امنیت مرزی، کنترل مرزی یا دیوار و سدی که می‌خوام بسازم است. براساس گزارش‌ها ترامپ به پلوسی گفته است، از آنجایی که «واتیکان خوب است» و «شهر واتیکان هم دیوار دارد» او باید با اختصاص بودجه برای دیوار مرزی موافقت کند. همچنین بنا بر گزارش رسانه‌های امریکا، ترامپ در پاسخ به این‌که چرا به تعطیلی دولت پایان نمی‌دهد گفته است: «اگر این کار را بکنم احمق به نظر می‌رسم.»

 

یکی از مقام‌های کاخ سفید کمی بعد از این سخنان ترامپ به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، منظور ترامپ این بوده که «اختصاص ندادن بودجه به امنیت مرزی احمقانه خواهد بود.» رئیس جمهوری امریکا در اولین جلسه کابینه خود در سال جدید میلادی گفت، تعطیلی دولت تا زمانی که بودجه موردنظرش را دریافت نکند ادامه خواهد داشت.

 

ارائه رسمی طرح استیضاح رئیس جمهوری

علاوه بر پلوسی که در حال حاضر اصلی‌ترین خطر داخلی برای ریاست جمهوری ترامپ است، برد شرمن، نماینده دموکرات روز چهارشنبه گذشته تنها یک روز مانده به آغاز به کار مجلس نمایندگان جدید، رسماً طرح استیضاح ترامپ را به مجلس نمایندگان امریکا ارائه کرد. این نخستین‌باری است که یک قانون‌گذار امریکایی به‌طور رسمی طرحی را برای استیضاح ترامپ مطرح می‌کند.

 

اگرچه استیضاح رئیس‌جمهوری مستلزم رأی اکثریت قانون‌گذاران در مجلس نمایندگان امریکا است و وقوع چنین اتفاقی در روز چهارشنبه که اکثریت مجلس قدیمی در اختیار جمهوریخواهان بود، بعید به نظر می‌رسید اما از روز پنجشنبه که دموکرات‌ها اکثریت را به دست گرفتند، در صورتی که طرح شرمن به رأی گذاشته شود، احتمال رأی آوردن طرح استیضاح می‌رود.

 

ادای سوگند اولین نماینده زن محجبه در مجلس امریکا

«ایلهان عمر»، اولین زن مسلمان و محجبه تاریخ کنگره امریکا روز پنجشنبه با ادای سوگند در مجلس نمایندگان امریکا در جهان خبرساز شد. او در بیانیه‌ خود پس از ادای سوگند در کنگره جدید گفت، با تلاش‌های دولت ترامپ برای ایجاد تفرقه در ملت امریکا مقابله خواهد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، این زن سومالیایی تبار در بیانیه خود گفت: من قصد دارم تا با تلاش‌های کنونی دولت برای جدا کردن ما از هم و خط‌مشی‌های مخربی که حقوق و آزادی‌های ما را هدف قرار داده، مقابله کنم.

 

ما این فرصت را داریم که فرهنگی مداراگرتر و پذیراتر داشته باشیم، فرهنگی که به اقتصاد ما این اجازه را خواهد داد تا تعداد بیشتری در دموکراسی ما سهیم شوند. ایلهان عمر به همراه رشیده طلیب، دو نماینده زن مسلمان دموکرات هستند که در انتخابات مجلس نمایندگان در ماه اکتبر به پیروزی رسیدند و هر دو به ریاست نانسی پلوسی در مجلس نمایندگان رأی دادند. همچنین رشیده طلیب فلسطینی تبار که به نمایندگی از ایالت میشیگان به مجلس امریکا راه یافته برای آغاز کار خود به قرآنی سوگند خورد که زمانی به توماس جفرسون، سومین رئیس جمهوری امریکا تعلق داشته است. اکثر نمایندگان در هنگام ادای سوگند انجیل به دست می‌گیرند.

 

ندا آکیش

 

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش