دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۱۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۲۹۱
بین الملل

خبرها و درخواست‌ها، حکایت از قدرت گرفتن احتمالی کاندیداتوری میشل اوباما در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا دارد

رویای بلند بانوی سابق کاخ سفید

کاندیداتوری میشل اوباما,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

تحقق رویای دموکرات ها؛ این شاید بهترین و مطلوب ترین عنوانی باشد که برای میشل اوباما، بانوی اول سابق آمریکا می توان انتخاب کرد. این روزها، تقاضاها برای کاندیدا شدن همسر باراک اوباما، رییس جمهور سابق آمریکا ، شدت گرفته و هیچ بعید نیست که نخستین رییس جمهور زن در آمریکا، یک سیاهپوست آفریقایی تبار باشد.

 

میشل اوباما، هرگز زیر سایه همسرش نبوده چرا که خودش تحصیلکرده پرینستون است و دکتری حقوق خود را از هاروارد دریافت کرده است. شاید اگر پای محبوبیت در میان باشد، میشل چند درصدی از باراک، محبوب تر باشد!

 

او درمدت هشت سالی که بانوی اول آمریکا بود، چه در بین جمهوری‌خواهان و چه در بین دموکرات ها از احترام ویژه ای برخوردار بود.

 

یک‌بار پیش از این، یک بانوی اول دیگر هم سودای ریاست جمهوری داشت اما در مقابل دونالد ترامپ شکست خورد و حالا احتمال دارد كه میشل اوباما بتواند رویای دموکرات ها را برای تحقق رویای نخستین رییس جمهور زن آمریکا عملی کند.

 

جالب است بدانید که میشل اوباما در فهرست نظرسنجی سالانه زن تحسین شده (EN) سال ۲۰۱۸ به عنوان مقام اول انتخاب شد. پیش از این و برای ۱۶ سال متوالی، هیلاری کلینتون در صدر این فهرست قرار داشت.

 

میشل ، ۵۵ ساله است و چیزی حدود ۲۸ سال است که با باراک اوباما، زندگی می کند و دو فرزند دختر دارد.شغل اصلی او، وکالت است و به عنوان یک مادرمهربان و همسری دانا در آمریکا، زبانزد خاص و عام است.نکته مهم این است که اگر او رییس جمهور آمریکا شود، به همراه همسرش، در تاریخ ایالات متحده نخستین سیاهپوستانی خواهند بود که کاخ سفید را فتح کرده اند.

 

به نظر می رسد اگر میشل رییس جمهور شود، جهان در دوره حکومت او نسبت به دوره دونالد ترامپ، امن تر و آرام تر باشد. او بي‌شك عاشق صلح است.

 

هرچند میشل اوباما، بارها و بارها مساله کاندیدا شدن برای انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده اما حالا نشانه های زیادی وجود دارد که او در برابر درخواست های عمومی تسلیم شده و برای نبرد انتخاباتی سال ۲۰۲۰ آماده می شود.بسیاری از مقام‌های ارشد در واشنگتن بر این باورند که میزان بالای رضایت مردمی از میشل اوباما، دموکرات‌های ارشد را بر آن خواهد داشت که به وی تاکید کنند که آماده کارزار باشد.

 

درباه زندگی شخصی میشل اوباما

میشل اوباما در ۱۱ ژانویه ۱۹۶۴ در شیکاگو به دنیا آمد. پدرش از کارکنان تصفیه‌خانه آب و مادرش تا پیش از دبیرستان او به خانه‌داری مشغول بود. او در سن ۲۸ سالگی با باراک اوباما ازدواج کرد و نخستین بانوی اول آمریکایی-آفریقایی در تاریخ ایالات متحده آمریکاست.میشل و باراک اوباما از ازدواج خود دو دختر دارند.

 

میشل اوباما به محیط زیست علاقه‌مند است. بسیاری از سبزیجات مصرفی خانواده اوباما در باغچه سبزیجات میشل اوباما در محوطه کاخ سفید به عمل می‌آمد.وی به زنبورداری علاقه‌مند است و در کاخ سفید نیز زنبورداری می‌کرد.

 

ترس جمهوری‌خواهان از میشل

شایعات مربوط به مساله کاندیداتوری میشل اوباما زمانی شدت یافت که مایک هوکابی که کاندیداتوری جمهوری خواهان در سال ۲۰۰۸ را از دست داد، یک پیش‌بینی در وبسایت خود در این باره را منتشر کرد.

 

وی پیش بینی کرد:‌ حالا که میشل اوباما، تحسین برانگیزترین زن سال ۲۰۱۸ نامیده شده است،‌زمان آن رسیده که من برای ۲۰۱۹ پیش بینی کنم؛ بانوی نخست سابق برای رقابت انتخاباتی ۲۰۲۰ آماده می شود و نامزدی حزبش را دارا خواهد بود. ماشین روابط عمومی او که از زمان ناکامی هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۱۶ بی سر و صدا عمل کرده، در سپتامبر ۲۰۱۸ و با انتشار کتاب «ميشل اوباما شدن» در ۱۳ نوامبر با سرعت زیادی به راه افتاده است (شاید کسی بپرسد، چه چیزی شده؟ و من پاسخ می دهم، تبدیل شدن به یک نامزد ریاست جمهوری).

 

رکوردشکنی کتاب بانوی سابق

کتاب خاطرات میشل اوباما، ۱۵ روز پس از انتشار به پرفروش‌ترین کتاب سال آمریکا تبدیل شده است.

 

طبق آمار منتشر شده، کتاب «میشل اوباما شدن» در مدت ۱۵ روز دو میلیون نسخه در آمریکا و کانادا فروش داشته است.

 

انتشارات پنگوئن، ناشر این کتاب گفته است کتاب خاطرات خانم اوباما به جز آمریکا و کانادا در استرالیا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، کره جنوبی و آفریقای جنوبی هم پرفروش بوده است.

 

خانم اوباما در این کتاب به مشکلات ازدواجش از جمله سقط جنین اشاره کرده است. او گفته است چطور پس از دو بار حاملگی بی‌سرانجام، با لقاح مصنوعی بچه‌دار شده‌ است.

 

خانم اوباما در این کتاب همچنین از دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا انتقاد کرده و گفته است «هرگز او را به خاطر گفتن این که شوهرش متولد آمریکا نبوده و به همین خاطر رییس‌جمهوری مشروعی نیست نمی‌بخشد.»خانم اوباما گفته است این کار آقای ترامپ «خانواده او را در معرض خطر قرار داده بود.»

 

واکنش ترامپ

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا بلافاصله با حمله به باراک اوباما، در برابر خبرنگاران در کاخ سفید مدعی شد که میشل برای نوشتن این کتاب پول زیادی دریافت کرده است تا جنجال ایجاد کند.

 

ترامپ همچنین گفت:«من نیز هیچ گاه وی (باراک اوباما) را به علت برخوردش با ارتش آمریکا که با تامین نکردن بودجه مناسب برای آن موجب ناامن شدن این کشور شد، نمی بخشم».

 

مبارزه های پنهان میشل و دونالد

میشل اوباما در دوران حضور در کاخ سفید در طرحی مشارکت داشت که کودکان و نوجوانان را به تحرک و سالم غذا خوردن تشویق می‌کرد.

 

قانونی که در سال ۲۰۱۰ اوباما آن را امضا کرد، به مدارس به شرط کاهش نمک، کالری و چربی غیر اشباعی در غذاها و افزایش میوه، سبزیجات و غلات کمک مالی می‌داد.

 

اما وزیر کشاورزی دولت دونالد ترامپ ماه جاری میلادی، طرح کاهش نمک در غذاها را به تعویق انداخت و استانداردها برای استفاده از غلات در طرح تغذیه مدارس را سست‌تر کرد و اجازه توزیع شیر شیرین شده را صادر کرد.

 

زن سیاه‌پوست، قوی است یا ...

میشل اوباما در کتاب خاطراتش می‌نویسد: «من زن سیاه‌پوست و قوی بودم و این چیزی است که برای برخی مردم فقط به معنای آدم خشمگین است». او می‌نویسد دوست داشته از این مردم بپرسد که چه چیز بیش از همه آن‌ها را آزار می‌دهد؟ این که او زن است، سیاه‌پوست یا قوی است؟

 

برشی کوتاه از زندگی آقا وخانم اوباما

گویا هنگامی که باراک اوباما به عنوان سناتور ایلی‌نوی انتخاب و مجبور به کار در مرکز این ایالت (اسپرینگ فیلد) می‌شود که سه ساعت رانندگی با شیکاگو فاصله دارد، میشل نگران است که زندگی شغلی باراک باعث شود که خانواده در دوری وی از خانه آسیب ببیند. این است که زن و شوهر به نزد یک مشاور خانوادگی می‌روند. میشل همچنین به یاد می‌آورد که در ابتدای نامزدی اوباما برای پست ریاست جمهوری آمریکا با او مخالفت کرده بود.

 

مهدی دل روشن

 

ghanoondaily.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش