جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۴۰ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۴۲۸
بین الملل

نامه تهدید آمیز لندن به برلین: تحریم‌های تسلیحاتی علیه عربستان را لغو کنید

جرمی هانت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدید آمیزی به همتای آلمانی خود از این کشور خواست به تحریم‌های تسلیحاتی خود علیه عربستان پایان دهد.

به گزارش تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، دولت انگلیس انتقاد شدیدی به سیاست های صادرات تسلیحات آلمان به عربستان سعودی و توقف ارسال تسلیحات به این کشور از طرف آلمان وارد کرده است.

 

به گزارش هفته نامه "اشپیگل"، لندن برلین را در صورتی که به این تحریم ها برای پروژه های تسلیحاتی مشترک پایان ندهد تهدید به در پیش گرفتن عواقبی کرده است.

 

"جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدید آمیزی به هایکو ماس، همتای آلمانی خود این انتقاد را وارد کرده است که با سیاست هایش به صنعت تسلیحات انگلیس آسیب وارد می کند.

 

 در این نامه آمده است، از آنجا که قطعات یدکی ساخت آلمان برای جنگنده‌ها یا موشک‌ها دیگر مجوز صدور به عربستان سعودی را ندارند، شرکت‌های بریتانیایی نمی‌توانند به سفارش‌های خود عمل کنند.

 

به گزارش هفته نامه اشپیگل این نامه دوصفحه‌ای در تاریخ ۷ فوریه نوشته شده و آغازی معمولی دارد، اما به سرعت به اصل ماجرا می‌پردازد و لحنی تند به خود می‌گیرد.

 

هانت خطاب به ماس نوشته است که "به طور جدی نگران است که تصمیم تسلیحاتی آلمان برای صنایع تسلیحاتی بریتانیا و اروپا پیامدهایی داشته باشد و قابلیت اروپا برای برآوردن تعهدات ناتو را از بین ببرد".

 

هانت سپس در نامه خود تصریح کرده که تصمیم برلین باعث شده که شرکت‌های اسلحه‌سازی بریتانیا نتوانند به چندین قرارداد خود با عربستان عمل کنند. او برای نمونه به جنگنده "یوروفایتر" مدل "تایفون" یا جنگنده "تورنادو" اشاره کرده است. هر دو جنگنده از قطعات یدکی ساخت آلمان استفاده می‌کنند که مشمول تحریم تسلیحاتی عربستان شده‌اند.

 

هانت در نامه خود بطور مشخص گفته است که هم‌اکنون شرکت اسلحه‌سازی بریتانیایی BAE Systems را درخواست غرامت عربستان تهدید می‌کند، زیرا این شرکت نتوانسته به تعهدادت خود در قبال ریاض عمل کند.۵۰۰  شرکت قطعات‌سازی دیگر نیز که محصولات خود را در اختیار این شرکت بریتانیایی قرار می‌دهند، با خطر مشابهی روبرو هستند.

 

دولت آلمان در پاییز سال ۲۰۱۸ بعد از قتل وحشتناک "جمال خاشقچی"، روزنامه نگار منتقد آل سعود در کنسولگری عربستان در ترکیه تصمیم گرفت که به صورت موقتی صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کند. این تحریم ها در کنار تولیدات آلمان همچنین شامل قطعات آلمانی بود که در خارج ساخته می شد.

 

وزیر امور خارجه انگلیس از همتای آلمانی خود خواست که بلافاصله در این راستا تغییر مسیر دهد. وی تاکید کرد که این مسئله ضرورت دارد که شما پروژه های دفاعی بزرگ اروپا مانند جنگنده های "یورو فایتر" و تورنادوها را بلافاصله از تحریم های تسلیحاتی خود خارج کنید. در غیر این صورت برلین در معرض تهدید از دست دادن اعتماد در بین شرکای خود قرار می گیرد.

 

پاریس نیز از منتقدان سرسخت تحریم های تسلیحاتی آلمان علیه عربستان است.

 

بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر مسئله صادرات تسلیحات به عربستان

 

 در این شرایط روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان از بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان درباره مسئله توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی خبر داده است. "اکاردت رهبرگ"، سخنگوی سیاست بودجه فراکسیون احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان با تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه عربستان مخالفت کرده و این روش های خاص آلمان را معتبر ندانست. وی با نگاهی به سیاست آلمان در قبال عربستان سعودی از خطر انزوای کشورش سخن گفت.

 

 ائتلاف بزرگ در آلمان در اوایل ژانویه سال جاری میلادی در این باره توافق کرد که توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را تا ۹ ماه مارس تمدید کند. اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان از آن زمان در این باره با هم اختلاف نظر دارند که آیا این تحریم ها  بعد از این تاریخ باید برداشته شود.

 

رهبرگ همچنین به این مساله اشاره کرد که دیگر کشورهای اروپایی همچنان به تجارت های تسلیحاتی خود با عربستان ادامه می دهند. وی خواستار قواعد اروپایی واحد در سیاست تسلیحات شده و گفت: اروپا در زمینه سیاست دفاعی مشترک تنها زمانی قابل اعتماد است که ما هم در زمینه تولید و هم صادرات تسلیحات به صورت مشترک عمل کنیم.

 

"توماس هیتشلر"، از سیاستمداران دفاعی حزب سوسیال دموکرات آلمان در مقابل اظهار داشته است که حزبش تلاش می کند تا توقف صادرات تسلیحات به عربستان را تمدید کند. وی تصریح کرد که هیچ بهبودی در شرایط یمن ایجاد نشده است. این درگیری ها در جنوب شبه جزیره عرب نباید با صادرات تسلیحات آلمان ادامه یابد.

 

وی همچنین خواستار شفاف سازی درباره توافق آلمان و فرانسه درباره صادرات تسلیحات مشترک به کشورهای خارج از ناتو و اتحادیه اروپا شد.

 

روز گذشته رسانه ها خبر دادند که کشورهای آلمان و فرانسه روی اولین اصول برای صادرات کالاهای تسلیحاتی مشترک به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا وناتو توافق کرده اند.

 

"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان بدون اینکه اشاره ای به محتوای این توافق کند تصریح کرد که بر این اساس حالا یک توافق رسمی شکل خواهد گرفت. وی از اولین توافق سیاسی در این راستا خبر داد. وی در این باره که چه موقع توافق رسمی در این باره برای امضا آماده می شود اظهار نظری نکرده و گفت: متاسفانه من نمی توانم جدول زمانی دقیقی را در این باره ارائه دهم.

 

به نوشته هفته نامه اشپیگل، آلمان در پروژه های تسلیحاتی مشترک دست فرانسه را برای فروش تسلیحات به کشورهای ثالث باز گذاشته است. هفته نامه اشپیگل این خبر را با بر اساس یک توافق محرمانه که برلین و پاریس در ۱۴ ژانویه انجام داده اند منتشر کرده است. این مربوط به پروژه های تسلیحاتی مشترک از جمله تانک ها و یا هواپیماهای جنگنده است. در توافق اخیر دوستی آخن بین آلمان و فرانسه آمده است که تنها زمانی که منافع مستقیم و یا امنیت ملی در معرض خطر قرار گیرد یکی از شرکا می تواند در این زمینه تردید به خود راه دهد. آلمان سیاست بسیار محدودی در زمینه صادرات تسلیحات دارد اما فرانسه این طور نیست. ظاهرا آلمان و فرانسه می خواهند بر اساس این توافق قواعد صادرات تسلیحات را ملایم تر کنند.

 

در این شرایط حزب سبز اروپا خواستار یک نظارت اروپایی با امکان تحریم های مستقل بر روند صادرات تسلیحات از کشورهای اروپایی شده است. رئیس سبزهای پارلمان اروپا درخواست کرده است که صادرات تسلیحات باید به طرز سختگیرانه تری کنترل شود. وی خواستار تشکیل یک سازمان نظارت اروپایی بر روند صادرات تسلیحات زیر چتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد.

 

وی هم زمان به توافق اخیر آلمان و فرانسه روی اصول صادرات تسلیحات مشترک به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و ناتو انتقاد وارد کرده و گفت: این توافق محرمانه آسیب های فراوانی را ایجاد کرده و یک سیاست خارجی مشترک بر مبنای حقوق بشر در اروپا را دشوار می کند.

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش