به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید بار دیگر به حضور نیروها و تجهیزات نظامی روسیه در ونزوئلا که براساس توافقی دوجانبه میان مسکو و کاراکاس صورت گرفته، واکنش نشان داد.
بولتون گفت که آمریکا این نوع استقرار نظامی با اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی مستقیم علیه صلح بین المللی و امنیت منطقه می داند.
وی تاکید کرد: به شدت درباره استقرار تاسیسات نظامی در ونزوئلا و دیگر مناطق نیمکره غربی از سوی بازیگران خارج از این نیمکره برای تاسیس یا گسترش عملیات نظامی هشدار می دهیم.
بولتون همچنین نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا را متهم کرد که تلاش دارد با استفاده از نیروها و تجهیزات نظامی روسیه در قدرت باقی بماند.
یکشنبه گذشته دو هواپیمای روسی با محموله کمک های ۳۵ تنی به همراه ۱۰۰ نظامی این کشور وارد ونزوئلا شدند.
مسکو اعلام کرده است که نیروهای نظامی خود را براساس قراردادی دو طرفه که در سال ۲۰۰۶ با کاراکاس امضا کرده به ونزوئلا فرستاده است.
بولتون پیشتر نیز در واکنش به اعزام نیروهای روسیه به ونزوئلا گفت: آمریکا دخالت خصمانه قدرت های نظامی خارجی در برقراری دمکراسی، امنیت و حاکمیت قانون در نیمکره غربی را تحمل نخواهد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز روز چهارشنبه خواستار خروج نیروهای روسیه از ونزوئلا شد اما در عین حال گفت که همه گزینه ها علیه کاراکاس روی میز است.
در همین رابطه «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود، مسکو را به تشدید تنش ها در ونزوئلا متهم کرد و گفت: ایالات متحده و کشورهای منطقه ای (در آمریکای لاتین) مقابل روسیه بی کار نخواهند نشست.
وی همچنین تاکید کرد: ادامه اعزام پرسنل نظامی روس برای حمایت از نظام غیرقانونی مادورو، رنج مردمی را که از گوایدو حمایت می کنند، بیشتر می کند.
لاوروف نیز اتهام زنی های پمپئو را بی پاسخ نگذاشته و در بیانیه ای خبر داد که در تماس با وزیر امور خارجه آمریکا «از تلاش های واشنگتن برای سازماندهی کودتا در ونزوئلا» انتقاد کرده است.
تاکنون ۵۶ کشور به تبعیت از آمریکا خوان گوایدو سرکرده مخالفان را به عنوان رئیس دولت موقت در ونزوئلا به رسمیت شناخته اند، اما مادورو همچنان از حمایت روسیه و چین و نهادهای دولتی کشورش از جمله ارتش برخوردار است.
- 11
- 3