شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۰۷ - ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۱۳۸۵
بین الملل

اجلاس تونس

شاه سعودی: ایران به حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد

نشست سران عرب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
شاه سعودی در آغاز اجلاس سران عرب به مسأله جولان، ایران و فلسطین پرداخت؛ وی در ادامه به همراه مقامات برخی کشورهای دیگر اعلام کرد، جولان بخشی از سوریه و اشغال‌شده است.

به گزارش فارس، سی‌امین نشست سران عرب با حضور رهبران مختلف کشورهای عربی در تونس آغاز شد. 

از جمله شرکت‌کنندگان در این نشست «تمیم بن حمد» امیر قطر است و پس از بروز بحران میان دوحه و عربستان سعودی و چند کشور دیگر در ژوئن سال ۲۰۱۷، این اولین بار است که تمیم بن حمد و «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی در یک نشست مشترک شرکت می‌کنند. 

 

شاه سعودی

 سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی در آغاز این نشست ریاست دوره‌ای آن را به تونس تحویل داد و سپس  به ایران حمله کرد و مدعی شد «ایران به حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد». 

 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی «واس»، وی ادعا کرد: سیاست‌های خصمانه نظام ایران، نقض آشکار عرف و اصول بین‌المللی است و جامعه بین‌الملل باید به مسئولیت‌های خود برای مقابله با این سیاست‌ها و توقف حمایت نظام ایران از تروریسم  در جهان عمل کند.

 

وی در ادامه بر مردود دانستن هر اقدامی که به حاکمیت سوریه بر جولان ضربه بزند، تأکید کرد.

 

شاه سعودی همچنین اعلام کرد، مسأله فلسطین همچنان در رأس اولویت‌های عربستان سعودی قرار دارد.

 

سلمان بن عبدالعزیز در ادامه تصریح کرد، حادثه تروریستی نیوزلند تأیید کرد که تروریسم، هیچ مذهب یا نژادی نمی‌شناسد.  

 

رئیس‌جمهور تونس

سخنرانی بعدی نشست «الباجی قائد السبسی» رئیس‌جمهور تونس بود؛ وی اعلام کرد، تحرکات برای بازگرداندن موضوع فلسطین به کانون توجهات باید بیشتر شود.

 

بر اساس گزارش «المیادین»، وی افزود: با این مسأله که منطقه عربی به صحنه‌ای برای مداخلات منطقه‌ای و بین‌المللی مخالفیم و این قابل قبول نیست که وضعیت کشورهای عربی به همین شکل ادامه پیدا کند، باید اختلافاتمان را از بین ببریم.

 

السبسی گفت: بار دیگر تأکید می‌کنیم که جولان سرزمینی عربی و اشغال شده است.

 

رئیس‌جمهور تونس ادامه داد: تحقق امنیت در منطقه جز با ایجاد دولت مستقل فلسطینی ایجاد نخواهد شد.

 

السبسی سپس گفت: با الجزائر و مصر ، طرحی را به منظور حل بحران در لیبی و بازگرداندن ثبات به آن ارائه کرده‌ایم.

 

وی به مسأله سوریه نیز اشاره و تأکید کرد، باید برای حصول راه‌حل سیاسی در این کشور تسریع شود.

 

السبسی در پرداخت به موضوع یمن اعلام کرد، این مسأله باید بر اساس طرح کشورهای حاشیه خلیج فارس، قطعنامه‌های بین‌المللی و برون‌رفت‌های گفت‌وگوهای یمنی حل شود.

 

دبیرکل اتحادیه عرب

سخنرانی بعدی این نشست «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب بود. وی نیز تأکید کرد، بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی، جولان  «سوری و اشغال‌شده» است. 

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در هفته گذشته حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغال‌شده سوریه را به رسمیت شناخت و این موضوع با واکنش‌های گسترده روبرو شد. 

 

وی مدعی شد: امنیت ملی عربی طی سال‌های گذشته در معرض خطرناک‌ترین چالش‌ها قرار گرفته و ترویسم و شبه‌نظامیان، نظام‌های کشورهای عربی را تهدید می‌کنند. ما به مفهومی جامع برای مشخص کردن اولویت‌های امنیت ملی عربی نیاز داریم زیرا این امنیت قابل تجزیه نیست؛ مداخلات ایران و ترکیه باعث تشدید بحران‌های عربی شده و باید در مقابل مداخلات منطقه‌ای بایستیم.

 

 دبیرکل سازمان ملل

پس از ابوالغیط، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به سخنرانی پرداخت. وی اعلام کرد: بر اهمیت وحدت اراضی سوریه از جمله جولان اشغالی تأکید می‌کنیم. 

 

گوترش ادامه داد: به  وحدت جهان عرب برای تقویت صلح و ثبات و منع مداخلات خارجی دعوت می‌کنیم. به راهکار دو دولتی و قرار دادن قدس به عنوان پایتخت هر دو دولت فرا می‌خوانیم.

 

وی هم‌چنین افزود، در راستای حل بحران یمن از طریق اجرایی کردن توافق استکهلم سوئد کار می‌شود.

 

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی

«یوسف بن احمد العثیمین» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در سخنرانی خود، تعرض‌های رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها را محکوم کرد.

 

وی افزود: تروریسم در تمامی اشکال آن را محکوم می‌کنیم  تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با این آفت باید متحد شود.

 

هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا

«فدریکا موگرینی» هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنران بعدی بود. وی اعلام کرد: باید با چالش‌های اروپایی و عربی مشترک مقابله کنیم.

 

وی تصریح کرد، اتحادیه اروپا تنها حاکمیت سوریه را بر جولان را به رسمیت خواهد شناخت. نادیده گرفتن قطعنامه‌های بین‌المللی درباره جولان، راه‌حل نیست. 

 

فدریکا موگرینی ادامه داد:از تلاش های فرستاده سازمان ملل برای حصول راه‌حل سیاسی در لیبی حمایت می‌کنیم. 

 

هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر بازگشت به مذاکرات برای ارائه راهکار دو دولتی میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد. 

 

موگرینی گفت: ما در خصوص تمامی مسائل اتفاق نظر نداریم و باید به منظور جلوگیری از اسلام‌هراسی با یکدیگر در خصوص اسرائیل، فلسطین، سوریه، لیبی و یمن همکاری کنیم.

 

امیر کویت

«صباح احمد جابر صباح» امیر کویت در سخنرانی خود از اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان سوریه ابراز تأسف کرد و افزود، این اقدام به روند صلح ضربه می‌زند.

 

وی در ادامه تصریح کرد، راه‌حل سیاسی تنها گزینه برای پایان دادن به بحران یمن است. 

 

امیر کویت افزود: بر رابطه دوستانه و همکاری با ایران بر اساس اصول بین‌المللی مبتنی بر عدم مداخله اصرار داریم.  

 

شاه اردن

«عبدالله دوم» سخنران بعدی اجلاس امروز بود. وی در آغاز سخنرانی خود به مسأله فلسطین اشاره کرد و گفت: این مسأله بایدمسأله اصلی باقی بماند و بدون راه‌حل عادلانه برای این موضوع،‌منطقه به ثبات نمی‌رسد. تعرض‌ها به قدس و مقدسات هویت ما را هدف قرار داده و به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد. 

 

عبدالله دوم در مخالفت با تصمیم آمریکا اعلام کرد: جولان، سرزمینی سوری و اشغال شده است.

 

وی افزود: علیرغم شکست داعش در عراق و سوریه، خطر این گروهک همچنان ادامه دارد و باید با تفکر سیاه آن مقابله شود.

 

رئیس‌جمهور مصر

«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در سخنرانی خود بدون نام بردن از طرفی خاص ادعا کرد: شبه‌نظامیان مزدوری وابسته به نیروهای منطقه‌ای وجود دارند که در راستای منافع خود در امور داخلی ما مداخله می‌کنند.

 

السیسی تصریح کرد، برون‌رفتی برای نزاع فلسطینی-اسرائیلی جز راه‌حل عادلانه وجود ندارد.

 

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود  اعلام کرد،‌ رژیم اشغالگر به تعرض‌های خود به مسجدالاقصی و تلاش برای یهودی‌سازی آن ادامه می‌دهد.

 

وی افزود: تماس‌های گسترده‌ای در تمامی سطوح و با هماهنگی شاه سعودی و اوقاف اردن برای مقابله به هجمه‌ها علیه مسجدالاقصی داشته‌ایم.

 

عباس گفت، حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی دلیل اول و آخر تعرض‌های این رژیم است و اگر این حمایت‌ها نبود، اتفاقات مذکور نیز رخ نمی‌داد.

 

وی گفت: رابطه با هر کشوری که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد باشد قطع شود. تا زمانی که طرح صلح عربی از ابتدا تا پایان اجرایی نشده ،  عادی‌سازی روابط با اسرائیل نباید صورت بگیرد.

 

عباس سپس کشورهای اروپایی و دیگر کشورها را ترغیب کرد که دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند تا اینگونه از راهکار دو دولتی حمایت شود.

 

رئیس تشکیلات خودگردان به برگزاری کنفرانسی بین‌المللی برای صلح و ایجاد راهکاری بین‌المللی برای نظارت بر مذاکرات فرا خواند.

 

وی افزود: اسرائیل دولت اشغالگری است که به شهرک‌سازی و غصب اراضی ما ادامه می‌دهد، توافق ها با ما را نقض کرده و اموال ما را به غارت می‌برد. 

 

عباس گفت: قدس فروشی نیست و ایجاد دولت فلسطینی بدون پایتختی قدس شرقی معنا ندارد. 

 

رئیس‌جمهور لبنان

«میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان اعلام کرد، تصمیم ترامپ علیه جولان فقط سوریه را تهدید نمی کند بلکه تهدید‌کننده حاکمیت لبنان نیز هست که برخی از اراضی آن همچنان در اشغال اسرائیل است.  

 

وی افزود: لبنان نسبت به اصرار جامعه بین‌المللی برای باقی ماندن آوارگان سوری بر خاکش (خاک لبنان) و مرتبط کردن آن به راه‌حل سیاسی برای مسأله سوریه بسیار نگران است .  آیا جامعه بین‌المللی می‌خواهد از  آوارگان سوری به عنوان گروگان استفاده کند تا اهرم فشاری برای خواسته‌هایشان باشند؟

 

وی ادامه داد ؛ سعی عده‌ای برای اسکان دائمی فلسطینی‌ها در کشورهای میزبان نیز باعث نگرانی است و تعداد بیشتر آنها آوارگان فلسطینی) در لبنان زندگی می‌کنند.

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش