سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۸ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۲۳۵
بین الملل

مخالفان استیضاح ترامپ با دسترسی به اسناد وزارت خارجه مخالفت کردند/احضار رئیس دفتر ترامپ هم در محکمه سنا رای نیاورد

نشست محکمه استیضاح دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
دومین اصلاحیه فرایند استیضاح ترامپ که خواستار دسترسی به اسناد وزارت خارجه آمریکا می شد هم با دیوار بلند جمهوریخواهان روبرو شد.

در سومین نشست محکمه استیضاح دونالد ترامپ در نخستین روز جلسات این محکمه، اصلاحیه دوم چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا مطرح شد که در آن وزارت خارجه آمریکا موظف می شد اسناد مربوط به استیضاح را در اختیار سنا قرار دهد.

وال دمینگز یکی از مدیران استیضاح که به نمایندگی از مجلس نمایندگان در سنا حضور دارد، از این اصلاحیه حمایت کرد و گفت: آنها به درک ما در مورد چگونگی فاش شدن طرح رئیس جمهوری در زمان واقعی کمک می کنند.

وی افزود: آنها از این نتیجه حمایت می کنند که مقامات ارشد اوکراینی ماهیت فاسد خواسته رئیس جمهوری ترامپ را درک کرده‌اند و افشا می کند پمپئو،مایک مولوینی و سایر مقامات ارشدان از طرح ترامپ اطلاع داشته اند و به اجرای آن کمک کرده اند. ما درباره تعداد سنگین اسناد صحبت نمی کنیم.

دمینگ ادامه داد: ما درمورد یک مجموعه خاص و مجزا از مواد که توسط وزارت امور خارجه نگهداری می شود صحبت می کنیم. اسنادی که وزارت امور خارجه قبلاً در پاسخ به احضاریه‌های ما جمع کرده است اما هرگز ارائه نشد. ما می دانیم که این مواد وجود دارند، ما می دانیم که آنها مرتبط هستند و ما می دانیم که رئیس جمهوری به شدت در تلاش است تا آنها را پنهان کند.

آنچه که دمینگز خواستار ارائه آن به سنا شده است، شامل برخی اسناد و پیام‌های مبادله شده بین مقامات سفارتخانه‌های آمریکا در اوکراین و اتحادیه اروپا است که ترامپ ارائه آنها به مجلس نمایندگان را ممنوع کرده بود.

برخی از این مقامات هم به دعوت مجلس نمایندگان پاسخ مثبت دادند و خودشان همکاری کردند که یکی از آنها، کورت ولکر فرستاده سابق آمریکا به اوکراین بود که پیامک‌های خود را به کنگره ارائه داد.

در یکی از پیامک‌ها که دمینگز در صحن سنا به نمایش درآورد، وکلر و بیل تیلور تاکید می‌کنند که دولت ترامپ نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار کمک های نظامی مصوب کنگره آمریکا به اوکراین را به طرفداری سیاسی از ترامپ منوط و توقیف کرده است.

تیلور در تاریخ ۹ سپتامبر در گفت‌وگوی گروهی که شامل گوردن ساندلند سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا هم می شد، گفت: همانطور که ​​از طریق تلفن گفتم، فکر می کنم که توقیف کمک‌های امنیتی برای طرفداری از یک کارزار سیاسی، دیوانگی است.

وقتی تیلور در ماه نوامبر به طور علنی شهادت داد، اظهار کرد: اوکراینی ها به رئیس جمهوری ترامپ چیزی بدهکار نبودند و نگه داشتن کمک های امنیتی برای منافع سیاسی داخلی، دیوانگی بود، همانطور که در پیامک خود به سفیران ساندلند و ولکر هم گفته بودم.

چرا این مهم است: دمینگ و سایر مدیران مجلس دموکرات امروز استدلال کردند که ایمیلهایی که در جریان تحقیقات استیضاح به دست آمده ، روشن می کند که اطلاعات مربوطه بیشتری در آنجا وجود دارد ، اما دولت ترامپ آن را مسدود می کند.

پیش از این هم سنا به اصلاحیه چاک شومر که خواستار احضار شاهدان این پرونده از کاخ سفید شده بود، رای ندادند و مشخص بود که این اصلاحیه و اصلاحیه‌های بعدی هم ره به جایی نمی برد.

وال دمینگز عضو دموکرات مجلس نمایندگان و یکی از هفت دادستان این مجلس در پرونده استیضاح ترامپ، اطلاعات دیگری را هم منتشر کرد که هفته گذشته لو پرناس تاجر متولد اتحاد جماهیر شوروی که با رودی جولیانی در کارزار فشار اوکراین کار می کرد، افشا کرد.

نشست محکمه استیضاح دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

دمینگز با ادعای اینکه مجلس سنا باید برای وزارت خارجه احضاریه صادر کند به پیامک فوریه ۲۰۱۹ اشاره کرد که جولیانی به ویکتوریا توئنسینگ گفته بود قصد دارد با مایک پمپئو وزیر خارجه درباره حذف سفیر آمریکا در اوکراین صحبت کند.

ماری یوانوویچ سفیر آمریکا در اوکراین بود که با فضاسازی برخی رسانه‌ها که ساخته ترامپ و جولیانی بود از سمت خود جدا و به ضدیت با ترامپ متهم شد.

دمینگز همچنین کلیپی از مصاحبه پارناس با شبکه خبری ام اس ان بی سی را پخش کرد که در آنجا در مورد کمپین فشار صحبت می کرد. پارناس همچنین برای مصاحبه تفصیلی با سی ان ان حضور یافت و گفت که وی سعی کرد مقامات اوکراینی را از جولیانی و ترامپ مرعوب سازد.

در نهایت، پس از آنکه وکلای ترامپ دفاعیات مشابهی مبنی بر اینکه صدور احضاریه برای بولتون و دیگران وجاهت ندارد و چرا مجلس نمایندگان، آنها را احضار نکرده است، میچ مک‌کانل خواستار رای گیری درباره کفایت بحث درباره این اصلاحیه شد که همچون اصلاحیه نخستین با ۵۳ رای مثبت و ۴۷ رای منفی سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات مواجه شد.

احضار رئیس دفتر ترامپ هم در محکمه سنا رای نیاورد

محکمه استیضاح ترامپ در حالی روز نخست خود را ادامه می‌دهد که سه اصلاحیه درخواستی دموکرات‌ها برای فرایند رسیدگی به پرونده اتهامی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با دیوار جمهوریخواهان برخورد کرد.

نخستین روز محکمه استیضاح چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا با سپری کردن حدود ۶ ساعت و نیم، بنا به درخواست میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوریخواهان در سنا برای یک تنفس نیم ساعته، به ساعت ۸ شب سه شنبه به وقت محلی موکول شد.

در اصلاحیه سوم چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا، درخواست شده بود تا مایک مولوینی سرپرست دفتر رئیس جمهوری آمریکا به عنوان یکی از مطلعین پرونده اوکراین گیت، به محکمه فراخوانده شود.

نشست نخستین روز این محکمه از ساعت یک بعدازظهر به وقت محلی آغاز شد و تا کنون حدود هفت ساعت آن سپری شده است که سناتورها برای شام، نیم ساعت به این نشست تنفس دادند.

دموکرات ها به این دلیل که مولوینی با توجه به جایگاهی که دارد از اطلاعات بسیار زیادی درباره سوء استفاده ترامپ از قدرت در گروکشی کمک های نظامی مصوب کنگره برای اوکراین در اختیار دارد، خواستار احضار وی شده بودند.

در فرایند استیضاح مجلس نمایندگان هم اعضای این مجلس خواستار حضور مقامات کاخ سفید شده بودند که دونالد ترامپ با آن به شدت مخالفت کرد و وعده داد که در سنا، حضور خواهند یافت.

در دو اصلاحیه درخواستی پیشین شومر، درخواست اسناد از وزارت خارجه آمریکا و همچنین احضار برخی از مقامات فعلی و پیشین کاخ سفید همچون جان بولتون مطرح شده بود که با رای کاملا حزبی ۵۳ جمهوریخواه در برابر ۴۷ دموکرات و مستقل، متوقف شد.

نتیجه آرا برای سه اصلاحیه فوق نشان از آن دارد که استیضاح دونالد ترامپ در محکمه سنا، ره به جایی نخواهد برد و دموکرات‌ها نمی توانند حداقل رای ۲۰ جمهوریخواه را با خود هماهنگ سازند.

ترامپ متهم است در ماجرای اوکراین گیت، از قدرت خود برای منافع سیاسی شخصی در مواجهه با رقیب انتخاباتی خود بهره گرفته و همچنین در کشف این حقیقت در کار کنگره اختلال ایجاد کرده است.

irna.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش