چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۸۸۷
بین الملل

سندرز در نظرسنجی‌ سیاهپوستان آمریکا پیش افتاد

شب سخت سندرز؛ حمله رقبا به داوطلب سوسیال دموکرات

مناظره داوطلبان ریاست جمهوری آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
دهمین مناظره داوطلبان ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات در حالی برگزار شد که مواضع برنی سندرز به عنوان یک سوسیال دموکرات بیش از دیگران در معرض حمله قرار گرفت.

برنی سندرز، جو بایدن، مایک بلومبرگ، امی کلوباچر، الیزابت وارن، پیت بوتیجیج و تام استیر هفت داوطلبی بودند که در کارولینای جنوبی به روی سن رفتند و در مناظره‌ای که از شبکه سی بی اس پخش می شد، شرکت کردند.

بلومبرگ بر خلاف مناظره پیشین که نخستین مناظره وی بود سعی کرد با تسلط و اعتماد به نفس بیشتر حاضر شود.

نخستین سوال از سندرز درباره اقتصاد پرسیده شد که گفت اقتصاد برای افرادی چون بلومبرگ و سایر میلیاردرها بسیار عالی است. برای آمریکایی معمولی، امور چندان خوب نیست. سال گذشته، افزایش دستمزد واقعی برای کارگر متوسط، کمتر از ۱ درصد بود.

اما این اظهارات بی پاسخ نماند و بلومبرگ تیر نخست را به سمت سندرز شلیک کرد: " دونالد ترامپ فکر می کند اگر رئیس جمهوری باشد بهتر است اما من این‌طور فکر نمی کنم؛ ولادیمیر پوتین فکر می کند که دونالد ترامپ باید رئیس جمهور ایالات متحده باشد و به همین دلیل روسیه به شما (سندرز) کمک می کند تا انتخاب شوید.

وی در مناظره هفته گذشته هم ادعای سوسیال بودن سندرز را با تعداد خانه‌هایی که دارد، زیر سوال برد.

پیت بوتیجیج هم به این مساله واکنش نشان داد و گفت اگر فکر می کنید چهار سال گذشته آشوب آور، تفرقه آور، مسموم و فرسایشی بوده است، تصور کنید که بخش بهتری را در سال ۲۰۲۰ با برنی سندرز و دونالد ترامپ سپری خواهید کرد. فکر کنید برای کشور چه پیش خواهد آمد.

الیزابت وارن هم که در مناظره‌های پیشین سعی داشت از رویارویی مستقیم با سندرز بپرهیزد، وارد عمل شد و با این اذعان که سندرز در حال حاضر پیروز میدان است چرا که حزب دموکرات یک حزب مترقی است و از ایده‌های مردمی حمایت می کند، گفت: من و برنی در موارد بسیاری توافق داریم اما من فکر می کنم من یک رئیس جمهوری بهتر از برنی خواهم بود.

وی با بیان اینکه تیم سندرز ایده‌های او را درباره آژانس های اعتباری مصرف کنندگان تخریب کرده اند، در مورد برنامه مراقبت های بهداشتی سندرز اظهار کرد: برنامه برنی توضیح نمی دهد که چگونه می خواهیم به آنجا برسیم.

در همان ۱۰ دقیقه نخست، تقریبا همه داوطلبان حاضر به سندرز تاختند

جو بایدن احتمال باخت در رقابت مقدماتی دموکرات‌ها در کارولینای جنوبی را منتفی دانست که پیش از این، از این ایالت به عنوان دیواره آتشین یاد کرده بود.

وی تاکید کرد من برنده کارولینای جنوبی خواهم بود اما حاضر نشد بگوید در صورت باخت از دور رقابت‌ها خارج خواهد شد.

معاون اول باراک اوباما تصریح کرد: من برنده خواهم شد نه فقط در اینجا که در سراسر کشور اینگونه خواهد بود. من سالهای سال است که به اینجا (کارولینای جنوبی) می آیم و اشتغال ایجاد می کرده‌ام.

تامین هزینه طرح مراقبت بهداشتی همگانی دیگر موضوعی بود که سندرز بابت آن تحت فشار قرار گرفت. سوال این بود که هزینه این طرح را از چه محلی تامین خواهی کرد اما سندرز پاسخ درستی به آن نداد.

در ادامه بوتیجیج، بایدن و بلومبرگ درباره باختن در صورت انتخاب سندرز سخن گفتند و اینکه سندرز برای اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان و پیروزی آنها در انتخابات ۲۰۲۰ سنا، هزینه ایجاد خواهد کرد.

بوتیجیج اظهار کرد در صورت انتخاب شدن سندرز در دور مقدماتی انتخابات، دونالد ترامپ برای چهار سال دیگر ابقا خواهد شد، کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان می شود و اینگونه نه تنها راهی برای انتخاب دوباره ترامپ خواهد بود بلکه برای ما انتخابات مجلس نمایندگان و سنا را هم با مشکل مواجه خواهد ساخت.

بلومبرگ هم پیروزی ترامپ را فاجعه برای نسل‌های آتی دموکرات ها دانست و گفت: برنی در برابر دونالد ترامپ شکست خواهد خورد. و دونالد ترامپ، مجلس نمایندگان و مجلس سنا و برخی از مجالس ایالتی برای مدت ۲۰ سال قرمز (جمهوریخواه) می شوند و بعد از آنکه بین ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر قضاتی منصوب شدند، ما با این فاجعه زندگی خواهیم کرد.

اما سندرز در پاسخ گفت "اگر می خواهید ترامپ را مورد ضربه خود قرار دهید، تنها راه آن، جنبشی بی سابقه است.

امی کلوباچر اگرچه بین استیر و بایدن قرار گرفته بود، مدعی شد اگر قرار باشد کسی نامزد سوسیال باشد من هستم. در نیوهمپشایر گفتم که بلیط سوسیال در دستان من است.

مساله کنترل سلاح هم دیگر موضوعی بود که سندرز بابت آن مورد انتقاد قرار گرفت.

از دیگر موضوعات مطرح شده دیگر بحث حضور نیروهای آمریکایی در خاورمیانه بود که محل مناقشه وارن و بلومبرگ شد.

پس از آنکه وارن برنامه خود را برای بازگرداندن سربازان آمریکایی مستقر در خاورمیانه مطرح کرد، لومبرگ گفت حضور نظامی برای جلوگیری از حملات علیه ایالات متحده ضروری است.

وی خروج نیرو از خاورمیانه را "سیاست غیرمسئولانه" خواند و با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ گفت این یک جهان خطرناک است. اگر ما بعد از ۱۱ سپتامبر یاد نگرفته ایم، نمی دانم چه چیزی را خواهیم آموخت.

دموکرات ها بر سر کوبا و سیاست خارجی آمریکا در قبال این کشور هم به سندرز حمله کردند.

سندرز گفت آنچه را که من درباره کوبا گفتم همان است که اوباما مطرح کرد که "کوبا در آموزش پیشرفت کرده است"

بایدن این اظهار نظر سندرز را رد کرد و افزود اوباما به هیچ وجه چنین چیزی را مطرح نکرده است پرا که هیچ چیز مثبتی در دولت کوبا وجود ندارد.

درحالی که بایدن سعی داشت سخنان سندرز را در مورد کوبا توصیف کند، آقای سندرز پاسخ داد: هرگونه اقتدارگرایی، بد است.

بوتیجیج هم از آنچه سندرز نسبت به کوبا گفته بود انتقاد کرد و گفت این اظهارات باعث خدشه دار شدن آرای مجلس نمایندگان و سنا هم خواهد شد.

سندرز نتانیاهو را نژاد پرست مرتجع خواند

برنی سندرز و مایک بلومبرگ دو داوطلب یهودی در این مناظره بودند که در صورت انتخاب شدن و پیروزی در برابر ترامپ، نخستین رئیس جمهوری یهودی آمریکا خواهند بود.

هر دو درباره اسرائیل صحبت کردند و اینکه آیا سفارت آمریکا که به فرمان ترامپ به قدس برده شده است باید به تل آویو بازگردد یا خیر.

سندرز گفت ما آن را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را "نژادپرست ارتجاعی" نامید که بر آن سرزمین مدیریت می کند.

بلومبرگ با جابجایی سفارت مخالفت کرد و گفت این کار انجام شده است و شما مجبورید آن را نگهدارید.

 وارن در حالی که خواستار راه حل دو کشور شد، ادعا کرد جابجایی سفارت آمریکا "برعهده ما نیست."

سندرز برای نخستین بار نیست که علیه مواضع نتانیاهو سخن می گوید. او در اوایل این هفته اعلام کرد در نشست سالانه لابی صهیونیستی در واشنگتن (آیپک) حضور نخواهد یافت چرا که از نظر او افراد خاص متعصبی(نتانیاهو) سعی دارند شرایط را به دیگران دیکته کنند.

دیدار با کیم

برخی از داوطلبان دموکرات که در این مناظره حضور داشتند درباره دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی هم گفتند که مایلند با کیم دیدار داشته باشند اما نه به روشی که دونالد ترامپ دیدار کرد.

کلوبوچار گفت با کیم ملاقات کرده است اما به روشی نبود که رئیس جمهور ترامپ انجام داد.

سندرز در نظرسنجی‌ سیاهپوستان آمریکا پیش افتاد

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که سندرز در میان ساهپوستان آمریکایی با فاصله معناداری از بایدن پیش افتاده است.

نظرسنجی مشترک خبرگزاری رویترز با شرکت معتبر ایپسوس نشان می‌دهد که «برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت در انتخابات درون‌حزبی دمکرات‌ها در میان سیاهپوستان آمریکا با فاصله بسیاری از دیگران پیشی گرفته است.

در این نظرسنجی، «جو بایدن» دیگر نامزد حزب دمکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا که زمانی پیشتاز آرای سیاهپوستان بود از سندرز عقب افتاده است.

بایدن با آگاهی از این موضوع، روی رقابت درون‌حزبی در ایالت کارولینای جنوبی که رای‌دهندگان سیاهپوست بالای ۵۰ درصد هستند حساب ویژه‌ای باز کرده است.

نظرسنجی رویترز-ایپسوس همچنین نشان می‌دهد که «مایکل بلومبرگ» میلیاردر دمکرات و صاحب غول رسانه‌ای بلومبرگ ۲ درصد عقب‌نشینی کرده است.

در میان دمکرات‌ و مستقل‌هایی که برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند، ۲۶ درصد گفته‌اند که به سندرز رای می‌دهد، ۱۵ درصد به بلومبرگ و ۱۵ درصد دیگر به بایدن.

سناتور «الیزابت وارن» و «پیت بوتیجیج» نیز ۱۰ درصد در این نظرسنجی رای کسب کردند.

همزمان سندرز با چالشی دیگر از سوی برخی از حامیان حزب دمکرات روبه‌رو شده است. دو عضو حزب دمکرات در ایالت فلوریدا شکایتی را علیه سندرز تنظیم کرده‌اند که خواستار خارج کردن وی از رقابت‌های درون‌حزبی دمکرات‌ها است.

این دو نفر در شکایت خود گفته‌اند که اظهارات و موضع‌گیری‌های سندرز نشان می‌دهد که او نامزدی مستقل است و نمی‌تواند نماینده حزب دمکرات باشد.

موضع‌گیری‌های اخیر سندرز در مورد انقلاب کوبا و حمایت ضمنی وی از برخی سیاست‌های رهبر فقید کوبا جنجال‌هایی را در محافل سیاسی واشنگتن و فضای مجازی به راه انداخت.

او روز دوشنبه از این موضع‌گیری‌ خود بار دیگر دفاع کرد و در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفت که همواره حکومت‌های دیکتاتوری و استبدادی را محکوم می‌کند اما معتقد است که به دنبال انقلاب کوبا، اقدامات خوبی از جمله افزایش سوادآموزی در میان مردم انجام شده است.

این اظهارنظر سندرز واکنش‌های مختلفی را در میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به دنبال داشته است و برخی معتقدند که انتقاد برخی دموکرات‌ها از این موضع‌گیری او می‌تواند شماری از حامیان دمکرات‌ها را از وی دور کند.

irna.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش