به گزارش تارنمای آمریکایی هیل، دادگاه حوزه نهم آمریکا روز جمعه به این نتیجه رسید که انتقال بودجه دفاعی، نظامی و دیگر حوزه ها- میلیاردها دلاری که از ابتدا برای ساخت دیوار اختصاص نیافته است- بند تخصیص بودجه قانون اساسی را که اختیارات منحصربفردی به کنگره می دهد، نقض می کند.
در این حکم آمده است: این بودجه برای اهداف دیگری اختصاص یافته است و انتقال آنها به مثابه بیرون کشیدن بودجه خزانه داری بدون مجوز و نقض بند تخصیص بودجه است.
چالش های قانونی از اوایل سال گذشته میلادی آغاز شد که ترامپ وضعیت فوق العاده ملی را در مرز جنوبی اعلام کرد. ترامپ با اعلام این دستور قصد داشت بودجه بیشتری را دریافت کند. کنگره نخست حدود ۱.۳ میلیارددلار برای ساخت دیوار امنیتی اختصاص داده بود که بسیار کمتر از رقم مورد مطالبه ترامپ به میزان ۵ میلیارد دلار است که به گفته رئیس جمهوری آمریکا برای پروژه وعده داده خود کفایت می کرد.
این دادگاه دو حکم مرتبط با این حکم را نیز روز جمعه در حمایت از کالیفرنیا و بیش از دوازده ایالت دیگر در یک پرونده خاص و گروه های خصوصی در پرونده دیگری صادر کرد که در همه آنها اقدام دولت ترامپ به چالش کشیده می شد.
هنوز معلوم نیست که حکم جدید دادگاه استیناف چه تاثیری داشته باشد زیرا ژوییه گذشته دیوان عالی آمریکا رای داد که ترامپ می تواند ۲.۵ میلیارد دلار از بودجه تخصیصی به پنتاگون را صرف دیوار مرزی کند.
یک استاد دانشگاه آمریکا و محقق قانون اساسی بر این باور است که این تصمیم دادگاه پیروزی همی برای پاسخگویی دموکراتیک و ضربه مهلکی وانمود کردن ترامپ به استفاده یکجانبه از قدرت در مسائل بودجه است. این دادگاه نشان داده که تغییر بودجه فقط برای اهداف نظامی نبودهه و رئیس جمهوری با استفاده جعلی از وضعیت اضطراری به دنبال تکمیل طرح های مورد نظر خود بوده است.
ترامپ به تازگی ساخت ۲۰۰ مایل از دیوار حائل در مرز آمریکا و مکزیک را امضا کرد. به گفته منتقدان این مسافت در واقع بازسازی یا تحکیم حصارهایی بوده که تاکنون وجود داشته است درحالی که ساخت و سازهای جدید به معنای ارتقای این موانع برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی از آن بوده است.
ترامپ با وعده ساخت دیوار مرزی با همسایه جنوبی این کشور روی کار آمد و ابتدا فشارهایی را بر دولت مکزیک وارد کرد تا هزینه آن را بپردازند که با مخالفت مکزیک مواجه شد. دولت ترامپ با اجرای برخی از طرح ها از جمله جدا کردن کودکان از والدین شان در مرزها انتقاد وخشم افکار عمومی و مدافعان حقوق بشر را برانگیخته است.
دولت ترامپ خواستار لغو بیمه درمانی اوباما شد
دولت ترامپ درمیانه همهگیری کرونا و تنها پنج ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، از دادگاه فدرال خواسته است قانون بیمه درمانی موسوم به بیمه درمانی اوباما را بطور کامل ملغی کند.
شبکه خبری سی ان ان روز شنبه با انتشار این خبر گزارش داد: وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه عالی خواسته است «قانون مراقبت مقرون به صرفه» (ACA) که میلیون ها آمریکایی را درمیانه همه گیری ویروس کرونا تحت پوشش بیمه درمانی خود قرار داده، ملغی کند.
بنابراین گزارش، «نوئل فرانسیسکو» (Noel Francisco) دادستان کل آمریکا با این استدلال که بخش هایی از این قانون ملغی شده خواستار آن شده تا مابقی این قانون نیز بطورکامل باطل شود.
سی ان ان نوشت این سومین باری است که دادگاه عالی آمریکا خود را برای استماع چنین چالش بزرگ حقوقی آماده می کند.
حمایت کاخ سفید از ابطال قانون بیمه درمانی اوباما
«جود دییر» (Judd Deere) سخنگوی کاخ سفید نیز ششم تیرماه در این باره و در بیانیه ای اعلام کرد: بیمه درمانی اوباما یک قانون شکست خورده است و از کنگره آمریکا خواست تا هردو حزب در زمینه یک قانون بیمه درمانی به مراتب بهتر با هماهنگی با شخص رئیس جمهوری اقدام کنند.
انتقاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از کاخ سفید
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز به انتقاد از این اقدام کاخ سفید پرداخت و در بیانیه ای دولت ترامپ و جمهوریخواهان را در اوج همه گیری ویروس کرونا به داشتن «شقاوت عمیق» متهم کرد.
در بیانیه رئیس مجلس نمایندگان آمریکا آمده است: رئیس جمهوری ترامپ و جمهوریخواهان در کارزار از هم گسستن قانون مراقبت مقرون به صرفه درمیانه شدت گرفتن همه گیری ویروس کرونا هستند، که اقدامی ظالمانه بر مردم است.
بایدن: دولت ترامپ میلیون ها آمریکایی را از بیمه درمانی محروم کرد
سی ان ان در ادامه گزارش، نوشت: جو بایدن معاون سابق رئیس جمهوی آمریکا که در دوران وی قانون بیمه درمانی اوباما در سال ۲۰۱۰ میلادی به امضا رسید نیز در واکنش به این اقدم کاخ سفید گفت: امروز دولت آمریکا دادخواستی را به دادگاه عالی ارائه داد که خواستار برداشته شدن پوشش بیمه درمانی از ۲۳ میلیون آمریکایی شد.
قانون مراقبت مقرون به صرفه یا بیمه درمانی اوباما از قوانین فدرال ایالات متحده است که در خصوص نظام بهداشتی آمریکا از زمان تصویب مدیکر و مدیکید در ۱۹۶۵، از مهم ترین قوانین در زمینه نظام پزشکی دراین کشور به شمار می رود.
هدف از این طرح، افزودن بر کیفیت و مقرون به صرفگی بیمه سلامت، کاستن از نرخ بیمه نبودن از طریق توسعهٔ پوشش بیمه و کاستن از هزینههای مراقبت سلامت است.
دونالد ترامپ که از بدو ورود به کاخ سفید از تمامی توافق های و پیمان هایی که به امضای باراک اوباما رسیده بود، از آنها خارج شد، ضمن تلاش برای حذف این بیمه، هرگز طرح جایگزینی برای آن ارائه نداده است.
ترامپ تعطیلات آخر هفته خود را لغو کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری از لغو تعطیلات آخر هفته خود به دلیل نگرانی از بابت اعتراضات مردمی در سطح پایتخت خبر داد.
وی در این توئیت مدعی شد: قرار بود پایان هفته به «بدمینیستر» ایالت نیوجرسی بروم اما خواستم در واشنگتن دی. سی بمانم تا از برقراری نظم و قانون اطمینان حاصل کنم. آتشافروزها، آنارشیستها، غارتگران و آشوبگران به طور گستردهای متوقف شدهاند.
ترامپ در ادامه مدعی شد: آنچه را که برای تامین امنیت جوامعان ضروری است، انجام میدهم و این مردم (خاطی) هم به عدالت سپرده میشوند.
- 13
- 1