دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۳ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۸۷۸
بین الملل

ترامپ: شکستن پای جان کری هنگام دوچرخه سواری خوب بود؛ چرا که باعث به تاخیر انداختن امضای برجام شد

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ساعتی بعد از ادعای وزارت خارجه این کشور مبنی بر بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، در تجمع انتخاباتی حامیانش در ایالت کارولینای شمالی به تکرار اتهام‌زنی‌های سخیف علیه ایران پرداخت.

به گزارش فارس، ترامپ در این سخنرانی برای جلب آرای مردم این ایالت تعیین‌کننده در نتیجه انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) بارها به تعریف و تمجید از کارنامه دولت خود و تاختن به کارنامه دولت باراک اوباما و جو بایدن معاونش پرداخت.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی از این سخنرانی شدیدا از رویکرد دولت‌های سابق آمریکایی در قبال دیگر کشورها به ویژه اعضای ناتو انتقاد کرد.

وی گفت: «متحدانمان خیلی بد با ما رفتار می‌کنند. متحدان ما از بسیاری جهات با ما بدتر از دشمنانمان رفتار می‌کنند و آنها از ما سوءاستفاده می‌کنند. همه از کشور شما سوءاستفاده می‌کنند اما ما نمی‌خواهیم این موضوع را قبول کنیم اما حالا (با روی کار آمدن دولت من) آنها دوباره به ما احترام می‌گذارند چرا که قبلا فکر می‌کردند ما احمق هستیم».

ترامپ سپس به توافق سازش امارات عربی متحده و بحرین با رژیم صهیونیستی و همچنین توافق بین‌المللی برجام اشاره کرد و مواضع دولت قبیل آمریکا را آماج حملات لفظی خود قرار داد.

رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: «آنها (متحدان آمریکا) به ما احترام می‌گذارند. به اسرئیل نگاه کنید و ببینید ما چه کردیم. (جان) کری...بدترین مذاکره‌کننده بود که به ایران ۱۵۰ میلیارد دلار شامل ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد داد».

او سپس به ماجرای زمین خوردن جان کری وزیر خارجه دولت سابق آمریکا در حالی که رایزنی‌های هسته‌ای در قالب گروه ۱+۵ و ایران ادامه داشت، اشاره کرد و به تمسخر کری پرداخت.

خرداد ماه سال ۱۳۹۴ بود که وزیر خارجه وقت آمریکا یک روز بعد از دیدار با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در ژنو، حین دوچرخه سواری زمین خورد و پایش شکست.

دونالد ترامپ ضمن تمسخر کردن دوچرخه سواری جان کری با این سن و سال افزود: «البته این موضوع، خوب بود چرا که باعث به تاخیر انداختن امضای آن توافق وحشتناک (برجام) شد؛ توافقی که من به آن پایان دادم».

رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به توافق سازش امارات عربی متحده و بحرین با رژیم صهیونیستی گفت: «او (جان کری) حدود یک سال قبل گفته بود که شما هرگز قادر نخواهید بود بین کشورهای عربی با اسرائیل توافقی برقرار کنید. البته که می‌شود چنان کرد ما همین تازگی دو توافق عالی را امضا کردیم».

وی افزود: «ما هفت (کشور) دیگر هم داریم که خواهان پیش قدم جلو گذاشتن (برای انعقاد توافق با اسرائیل) هستند».

رئیس‌جمهور آمریکا درباره اینکه کدام کشورها خواهان قدم جلو گذاشتن برای بستن توافق سازش با فلسطین اشغالی هستند، توضیح بیشتری نداد.

ترامپ سپس به اقدام تروریستی و غیرقانونی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و اتهام‌زنی‌های بی اساس علیه او و ایران را تکرار کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «ما قاسم سلیمانی نفر اول تروریست جهان و عامل کشتار جمعی نظامیان آمریکایی و بسیاری دیگر را از پا در آوردیم. او کشته شد کشته شد».

وی افزود: «من از توافق فاجعه‌بار دولت قبل با ایران خارج شدم. من به وعده‌های انتخاباتی خودم پایبند ماندم، پایتخت واقعی اسرائیل را به رسمیت شناختم و سفارت آمریکا را در اورشلیم (قدس اشغالی) افتتاح کردم».

ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی انتخاباتی خود در کارولینای شمالی از عزم دولتش برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از افغانستان، سوریه و عراق سخن گفت و تلویحا به حضور آمریکا در سوریه برای سرقت نفت این کشور اذعان کرد.

او مدعی شد: «ما تقریبا در حال پایان دادن به جنگ در افغانستان هستیم و ما می‌خواهیم از سوریه خارج شویم البته من تعدادی را آنجا به خاطر نفت باقی گذاشتم. آیا این خوب نیست که ما نفت را (برای خودمان) نگه داریم؟»

رئیس‌جمهور آمریکا درباره افغانستان گفت: «ما در حال تلاش برای رسیدن به صلح در افغانستان هستیم و تحقق این موضوع بسیار نزدیک است. شمار (نظامیانی ما در افغانستان) کاهش یافت و (تعداد نظامیان) ما به زودی به ۴۰۰۰ سرباز کاهش خواهد یافت و ما می‌خواهیم آنها را بیرون بیاوریم چرا که دارند نقش نیروهای پلیس را انجام می‌دهند البته آنها ماموریتشان را به خوبی انجام داده‌اند».

وی افزود: «ما می‌توانیم (در جنگ افغانستان) برنده شویم و همه چیز را پیروز شویم اما من نمی‌خواهم برای این پیروزی به دنبال کشتن سه میلیون نفر باشم. ما هرگز نباید به خاورمیانه وارد می‌شدیم».

ترامپ در همین بخش از سخنان خود به حضور نظامیان آمریکایی در سوریه و عراق اشاره کرد و گفت: «ما داریم (نظامیانمان) را (به آمریکا) بر می‌گردانیم. فقط برای اینکه شما بدانید باید بگویم که ما ما دارزیم از عراق بر میگردیم، تعداد سربازان ما به دو هزار نفر در سوریه و عراق کاهش یافته است».

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش