به گزارش ایلنا به نقل از راردیو اروپای آزاد، سنای آمریکا طرح دموکراتها برای ممانعت از فروش تسلیحات پیشرفته به امارات را تصویب نکرد.
این طرح با ۴۶ رای موافق در برابر ۵۰ رای مخالف، نتوانست آرای لازم برای تصویب را کسب کند. اکثر جمهوریخواهان و دو قانونگذار دموکرات با آن مخالفت کردند.
به این ترتیب، امارات نخستین کشور عرب خواهد بود که جنگنده اف- ۳۵ را در اختیار خواهد داشت.
این طرحها توسط «باب منندز» و «کریس مورفی» سناتورهای دموکرات و «رند پاول» سناتور جمهوریخواه، مطرح شده بود.
***
تصویب لایحهای در مجلس نمایندگان آمریکا برای جلوگیری از تعطیلی دولت
فارس نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه لایحهای را به عنوان چارهای موقتی تصویب کرد تا از طریق آن بتواند دولت را تا ۱۸ دسامبر (۲۸ آذر) و هنگامی که مذاکرات درباره بسته هزینههای طولانیمدت و بسته کمکی ویروس کرونا در جریان است، باز نگه دارد.
به گزارش وبگاه خبری «هیل»، این لایحه با ۳۴۳ رأی موافق در مقابل ۶۷ رأی مخالف تصویب شد و برای تایید راهی سنای آمریکا شده است. احتمال میرود لایحه مذکور روند تأیید را بسرعت طی کند و به امضای رئیسجمهور آمریکا برسد.
سران دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا امیدوار بودند پیش از آغاز هفته بعد بتوانند کار قانونگذاری را به پایان برسانند و برای قرنطینه دو هفتهای پیشگیرانه به دلیل حضور در کنگره و سفرهای کاری به خانه بروند و بعد از اطمینان از عدم ابتلا به کرونا برای تعطیلات کریسمس به خانوادههای خود ملحق شوند. اما با توجه به کند پیش رفتن روند مذاکرات درباره بسته کمکی همه جانبه، قانونگذاران اعلام کردند که به زمان بیشتری نیاز دارند و هیچ طرفی تمایل به توقف مخرب فعالیت دولت در اوج همهگیری کرونا ندارد.
«استنی هویِر» رهبر اکثریت مجلس نمایندگان لایحه مذکور برای ممانعت از تعطیلی دولت را پذیرش شکست در رسیدن به توافق خواند. وی گفت: این چیزی است که باید برای ادامه یافتن کار دولت انجام دهیم.
«ریچارد شلبی» رئیس کمیته تخصیص بودجه سنا هم روز چهارشنبه گفت مذاکرهکنندگان بر روی اغلب مسائل بسته چندگانه توافق کردهاند، اما هنوز موارد اختلاف وجود دارد.
کنگره آمریکا خروج مشروط نظامی از افغانستان را تصویب کرد
تسنیم نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا بودجه دفاعی ۷۴۰ میلیارد دلاری این کشور و لایحه خروج مشروط نظامیان این کشور از افغانستان را با ۳۳۵ رأی موافق در برابر ۷۸ رأی مخالف تصویب کرد.
قانونگذاران آمریکایی در این لایحه برای جلوگیری از خروج «شتابزده» نظامیان آمریکایی از افغانستان، کاهش بیشتر سطح نیروها از این کشور را به گزارشدهی پنتاگون و سایر نهادها به کنگره و بررسی شرایط افغانستان مشروط کردند.
این در حالی است که شمار نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان از ۱۳ هزار نفر در آغاز سال ۲۰۲۰ به حدود ۴۵۰۰ نفر در ماه گذشته رسید و چندی پیش نیز سرپرست پنتاگون گفته بود که سطح نیروها در افغانستان تا ۲۵ جدی/ دی ماه ۹۹ به ۲۵۰۰ نفر کاهش خواهد یافت.
لایحه کنگره در بودجه نظامی سال ۲۰۲۱ آمریکا این اجازه را میدهد که درصورت کاهش بیشتر نیروها، کنگره بودجه را متوقف کند مگر اینکه پنتاگون و سایر آژانسهای امنیتی در گزارشی جزئیات تاثیر کاهش نیروها بر امنیت ملی آمریکا و سایر مسایل را توضیح دهند.
گفتنی است که ارائه چنین گزارشی پیش از کاهش نیروها به کمتر از ۴ هزار نفر و نیز پس از آن، هنگامی که نیروها به کمتر از ۲ هزار نفر کاهش یابد، الزامی است.
کنگره آمریکا همچنین تاکید کرد که هرگونه کاهش بیشتر سطح نیروها در افغانستان باید در هماهنگی با متحدان آمریکا و دولت افغانستان صورت گیرد.
«آدام اسمیت» رئیس کمیته دفاعی سنای آمریکا در این باره گفت: آنچه ما درباره افغانستان انجام میدهیم این است که رئیس جمهور برای خروج دلیل ارائه کند و ممکن است او چنین نکند. از دیدگاه من ما باید از افغانستان خارج شویم، اما این کار را باید مسئولانه باشد؛ این لایحه اجازه خروج غیرمسئولانه را نمیدهد.
- 12
- 6