
به گزارش روز شنبه ایرنا، با اعلام نتایج شمارش آرا در آمریکا و مشخص شدن پیروزی «جو بایدن» رسانه های جهان تعابیر مختلفی را برای شکست «دونالد ترامپ» به کار برده و آن را بدترین شکست تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایالت متحده دانسته اند. نشریه اشپیگل آلمان نیز با توجه به شکست های پی درپی ترامپ در سیاست خارجی، مسائل داخلی و بدتر از همه انتخابات ریاست جمهوری که به منزله از دست رفتن کامل قدرتش به حساب می آید، او را با عنوان «بازنده سال» مورد خطاب قرار داد.
این نشریه در مطلب خود نوشت: «دونالد ترامپ» ابتدا منکر خطرناک بودن همه گیری می شود، سپس به کووید-۱۹ مبتلا و پس از آن به یک انتشاردهنده فوق العاده تبدیل می شود. اشپیگل این سوال را مطرح می کند که آیا وضعیت برای ترامپ می تواند بدتر از این شود؟ هنوز جای سقوط بیشتر او وجود دارد. اما بدون شک روز ۴ اکتبر (۱۳ مهر) و روز پس از انتخابات ریاست جمهوری، بدترین روزهای برای او بوده است.
بیماری ترامپ و انتقال او به بیمارستانی نظامی در بحبوحه مبارزات انتخاباتی یکی از صحنه هایی است که اشپیگل به تشریح آن پرداخته و از آن به عنوان تصویری از بی مسئولیتی رئیس جمهوری آمریکا یاد کرده است. ترامپ در دوره بستری شدن خود با حضور محافظانش به دیدار هوادارانش در اطراف بیمارستان رفته و جان دیگران را نیز به خطر می اندازد.
اشپیگل می نویسد: چند روز پیش، آزمایش کرونای ترامپ مثبت بود. او را با تب و سرفه شدید با بالگرد از کاخ سفید به بیمارستان منتقل کردند. حالا او محافظانش را مجبور می کند با او در ماشین بنشینند.
در مجموع سخنان و اقدامات نادرست ترامپ در کنترل همه گیری کرونا موجب شد که بسیاری از رای دهندگان آمریکایی از دادن رای مجدد به او خودداری کرده و زمینه شکستش از نامزد دموکرات ها را فراهم کنند.
قرار است مجمع برگزینندگان روز دوشنبه برای اعلام رسمی نام پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تشکیل جلسه دهند، پس از آن مراسم تحلیف جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری منتخب در روز بیستم ژانویه (اول بهمن) برگزار خواهد شد.
عملکرد ضعیف ترامپ به حدی بود که مردم آمریکا دیگر نمی خواهند او نامزد ریاست جمهوری شود. نتایج نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که ۶۰ درصد از مردم آمریکا نمی خواهند که ترامپ بار دیگر در سال ۲۰۲۴ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود. نظرسنجی رادیو عمومی ملی (NPR) و شبکه پی بی اس نشان می دهد که تنها ۳۲ درصد از شرکت کنندگان بر این باورند که ترامپ باید در سال ۲۰۲۴ دوباره شانس خود برای ریاست جمهوری را امتحان کند.
برنامههای بایدن برای ضدعفونی کاخ سفید پس از ترک ترامپ
رئیس جمهوری منتخب آمریکا قصد دارد تا کاخ سفید را پس از ترک ترامپ از آن به دقت ضدعفونی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل پایگاه خبری پولیتیکو، جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در بخشی از روند انتقال، استراتژیی دارد که بر اساس آن تمامی کاخ سفید پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از آن به دقت تمیز و ضد عفونی میشود تا از ابتلای خودش و تیمش به ویروس کرونا جلوگیری به عمل آورد.
این پروتکل پاکسازی در حالی مطرح شده که بایدن برنامه واکنش خود را برای مقابله با ویروس کرونا به عنوان بخشی از روند انتقالش به کاخ سفید قرار داده است که شامل استفاده از ماسک در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری تا تست مجانی کووید-۱۹ میشود.
رویکرد بایدن با استراتژی کنونی ترامپ متفاوت است. بر اساس این برنامهها، اکثریت گروه رئیس جمهوری منتخب آمریکا نخست دورکاری خواهند داشت و بایدن تنها از مقامهای ارشد خود در محل کاخ سفید بهره مند خواهد شد.
اما پیش از حضور بایدن در کاخ سفید تمامی جوانب و گوشه و کنارهای این کاخ به دقت مورد بررسی و ضدعفونی قرار میگیرد تا از ابتلای بایدن و اعضای گروهش به این ویروس همهگیر جلوگیری شود تا از آن فضاحتی که ترامپ و تیمش به آن گرفتار شدند در عین اینکه مدعیاند این پاندمی تحت کنترل و مدیریت است، اجتناب شود.
یکی از سخنگوهای اداره سرویسهای عمومی گفته که تیم این آژانس چند ساعت پس از ترک ترامپ و ورود بایدن به کاخ سفید شرق و غرب آن را مورد بررسی قرار میدهند تا مطمئن شوند که این ویروس در هیچ سطحی وجود نداشته باشد.
پاکسازی شامل گندزدایی و ضدعفونی تمامی مبلمان، دستگیرهها، کلیدها و پریزها، نرده پلهها و همچنین استخدام یک مقاطعه کار خصوصی برای انجام خدمات ضدعفونی کنندگی به منظور پاکسازی جریان هوا از هرگونه قطرات ویروس است.
نیکول لوری، یکی از مقامهای سابق اداره بهداشت و خدمات انسانی دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا و همچنین مشاور بایدن در مقابله با ویروس کرونا گفت: این دقیقا با آنچه شما میبینید، کاملا متفاوت خواهد بود.
پروتکلهای ایمنی که بایدن و تیمش اجرایی کردهاند، مورد بازبینی قرار میگیرد و هر دو هفته ارزیابی میشوند.
بایدن روز سه شنبه گفته بود: ما باید در کنار هم باشیم. ما در یک زمستان سرد و تاریک هستیم. اگر اوضاع را بهتر نکنیم، ممکن است بدتر شود. ما خیلی سریع به این گرفتاری دچار نشدیم پس بهبود اوضاع، زمانبر است.
- 14
- 5