
به گزارش رسانه های خبری، مناطقی از لبنان روز دوشنبه شاهد تحرکات خشمگینانه مردمی همراه با بستن راه ها به ویژه در بیروت پایتخت و حومه این شهر بود.
میشل عون رییس جمهوری لبنان نیز در حساب توئیتری خود خواستار نشست شورای عالی دفاع متشکل از فرماندهان عالیرتبه امنیتی برای روز سه شنبه در ساختمان ریاست جمهوری به منظور بررسی اوضاع امنیتی و تحولات اخیر این کشور شد.
اعتراض ها در لبنان طی روزهای اخیر به دنبال کاهش شدید نرخ لیره در مقابل دلار و نیز کمبود سوخت، دارو و افزایش قیمت مواد غذایی از سر گرفته شده است.
معترضان خشمگین در بیروت پایتخت لبنان روز دوشنبه برخی معابر، جاده ها و بزرگراه ها را بستند که ترافیک های سنگینی را در پی داشت.
معترضان در نزدیکی مقر تلویزیون رسمی لبنان در بیروت نیر در اعتراض به وخامت اوضاع معیشتی و اقتصادی و پایین بودن نرخ خرید لیره، اقدام به بستن خیابان منتهی به این محل کردند.
در شهر صیدا واقع در جنوب لبنان نیز سه تن از معترضان در جریان درگیری که با نیروهای ارتش رخ داد، زخمی شدند.
معترضان همچنین خیابان منتهی به میدان شهدا در شهر صیدا را با سطل های زباله بستند.
در طرابلس واقع در شمال لبنان نیز معترضان در اعتراض به قطع چند ساعته برق، ساختمان شرکت برق را اشغال کردند اما نیروهای ارتش ضمن مداخله، معترضان را از این محل بیرون راندند.
بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بیثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی ۱۵ ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.
بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی میگویند که حدود نیمی از جمعیت لبنان اکنون زیر خط فقر هستند.
دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهیهای خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.
جامعه بینالمللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروههای سیاسی مشروط کردهاند.
دولت لبنان یارانه سوخت را نصف میکند
حسن دیاب نخستوزیر مستعفی لبنان که کماکان تا تشکیل دولت جدید اداره کشور را بر عهده دارد، روز دوشنبه هفتم تیرماه با طرح کاهش یارانههای سوخت موافقت کرد.

دولت لبنان هر ماه بابت توزیع ارزان سوخت وارداتی، ۲۵۰ میلیون دلار یارانه تخصیص میدهد. چنین هزینهای با توجه به بحران اقتصادی کشور برای دولت مشکلساز است. دولت لبنان به غیر از اختصاص سه میلیارد دلار یارانه سوخت در هر سال، به همین میزان نیز زیر بار پرداخت یارانه مواد خوراکی رفته است.
در خصوص یارانههای سوخت، دولت واردات بنزین و گازوئیل را با ارز دولتی (یک دلار معادل ۱۵۰۰ پوند لبنان) انجام میدهد، اما بعد از تصویب لایحه دولت که قرار است هفته آینده در پارلمان رایگیری شود، واردات سوخت با ارز آزاد (یک دلار معادل ۳۹۰۰ پوند لبنان) انجام خواهد شد.
چنین میزانی از رشد قیمت سوخت تبعات تورمی بالایی خواهد داشت اما دولت لبنان در نظر دارد برای ۵۰۰ هزار شهروند فقیر و آسیبپذیر کشور ماهانه ۱۳۷ دلار یارانه نقدی اختصاص دهد.
تورم پارسال لبنان به بالای ۸۸ درصد رسیده بود و در کنار ایران، در ردیف شش کشور با بالاترین نرخ تورم در جهان قرار داشت.
- 16
- 6