جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۱۴ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۰۹۸
خاورمیانه

رواج گسترده و پنهانی ازدواج مسیار در عربستان/ دوستم ۱۱ همسر مخفی داشت

ازدواج مسیار در عربستان,صیغه در عربستان
ازدواج مسیار که گونه‌ای ازدواج کردن تقریباً بدون پایبندی به تعهدات زناشویی مرسوم است و معمولا پنهانی انجام می‌شود، در عربستان سعودی گسترش زیادی یافته است. شخصی که با همسرش ازدواج متعارف کرده و پدر سه فرزند است، می‌گوید علاوه بر این هر وقت دلش بخواهد به دیدار شریک دیگر خود در ریاض می‌رود. او می‌افزیاد: «تازه دوست من از طریق ازدواج مسیار، ۱۱ همسر مخفی داشت. او دائم در حال طلاق دادن یکی و ازدواج کردن با دیگری است.»

به گزارش یورونیوز، ازدواج مسیار که در کشور پادشاهی عربستان مجاز بوده و از چند دهه پیش در این کشور و برخی دیگر از کشورهای خلیج فارس رواج یافته، به ازدواجی گفته می‌شود که در آن مرد و زن به صورت دائمی زیر یک سقف زندگی نمی‌کنند و مرد تعهدی برای تأمین جا و مکان، خورد و خوراک و نفقه زن ندارد، اما آنها با یکدیگر هم‌بستر می‌شوند. از این جهت مسیار، تا حدودی شبیه صیغه یا ازدواج موقت شرعی است.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی در این زمینه می‌نویسد در عربستان این نوع ازدواج در میان مردانی که درآمد کمتری دارند، بسیار محبوب است اما منتقدان زیادی هم دارد. حتی برخی از روحانیون محافظه‌کار سنی این نوع رابطه بین زن و مرد را خارج از چهارچوب ازدواج شرعی دانسته و آن را حرام می‌شمرند.

با این حال، این نوع رابطه بسیار مورد علاقه برخی از زنان و زوج‌های ازدواج نکرده‌ای است که می‌خواهند برای روابط جنسی خود پوششی شرعی بیابند.

یک کارمند ۴۰ ساله سعودی که بیش از دو سال است با یک زن بیوه ۳۰ ساله چنین رابطه‌ای دارد، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «مسیار آسایش، آزادی و امکان شراکت حلال زن و مرد را می‌دهد.»

او که با همسرش ازدواج متعارف کرده و پدر سه فرزند است، می‌گوید علاوه بر این هر وقت دلش بخواهد به دیدار شریک دیگر خود در ریاض می‌رود. او می‌افزیاد: «تازه دوست من از طریق ازدواج مسیار، ۱۱ همسر مخفی داشت. او دائم در حال طلاق دادن یکی و ازدواج کردن با دیگری است.»

ازدواج مسیار در عربستان,صیغه در عربستان

سعودی‌ها و افراد خارجی مقیم عربستان برای ازدواج مسیار بیشتر از سایت‌ها و اپلیکیشن‌های دوست‌یابی استفاده می‌کنند.

یک مرد داروساز ۴۰ ساله مصری در ریاض به خبرگزاری فرانسه گفت: «ازدواج مسیار ارزان‌‌تر است. هیچ مهریه و تعهدی ندارد.»

وی با شروع کرونا و گران‌شدن هزینه‌های زندگی در عربستان، همسر و پسر پنج ساله‌اش را به قاهره فرستاد و پس از آن شروع به جستجوی شریکی از طریق این نوع ازدواج کرد. او سپس در اینستاگرام به سراغ واسطه‌هایی رفت که ازدواج مسیار را انجام می‌دهند و برای این خدمات تا ۵ هزار ریال (بیش از هزار یورو) پول می‌گیرند.

این مرد مصری می‌گوید: «من خصوصیات زن مورد علاقه خودم شامل وزن، قد، رنگ و پوست را به واسطه‌ها گفتم، اما تاکنون هیچ کس پیدا نشده.»

بر پایه گزارشی که روزنامه محلی الوطن به نقل از منابع وزارت دادگستری عربستان در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد، این گونه ازدواج‌ها اغلب کوتاه مدت هستند و بیشتر آنها پس از گذشت زمانی بین ۱۴ تا ۶۰ روز به پایان می‌رسند.

از نظر برخی زنان مسیار به عنوان راه فراری شرعی برای لذت بردن در زندگی مجردی یا فرصتی برای شروع جدید رابطه بیوه‌ها پس از طلاق یا مرگ همسرشان است.

یکی از بستگان یک زن سوری مطلقه در ریاض به خبرگزاری فرانسه گفت که این زن از ترس این که شوهر سابق سعودی‌اش این موضوع را بفهمد و خواستار حضانت دو فرزندشان بشود، رابطه مسیار پنهانی برقرار کرده است.

برآورد شمار این موارد ازدواج ناممکن است، زیرا در هیچ کجا ثبت نمی‌شوند. مفتی اعظم عربستان در سال ۱۹۹۶ با یک حکم اسلامی به نکاح مسیار مشروعیت بخشید و این نوع ازدواج از هامن زمان تاکنون به شدت در حال گسترش است.

یک مرد متدین اهل ریاض نیز در گفتگو با خبرگزاری فرانسه می‌گوید مردانی به مسیار روی می‌آورند که به دنبال چندهمسری هستند، اما نمی‌خواهند را همه مسئولیت‌های ازدواج چند همسری را به عهده بگیرند. زیرا شرط اجازه برای چندهمسری آن است که مرد با همه همسران خود رفتار یکسان داشته باشد.

یکی از مشکلات بزرگ ازدواج مسیار هم آن است که برخی از زنان رابطه جنسی از مردان باردار می‌شوند و چون مردان تعهدی برای حضانت و نفقه ندارند، بسیاری از این مادران مجبور می‌شوند به دادگاه شکایت کنند.

مرد مذهبی اهل ریاض به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک زن با من تماس گرفت و گفت من یک زن مسیاری هستم. شوهرم فرزند من را نمی‌خواهد و می‌گوید که بچه مشکل او نیست.»

وی گفت: «من به او توصیه کردم شکایت کند و برای حقوقش بجنگد.»

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش