دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۹ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۸۴۹
خاورمیانه

وام ۱۵۰میلیون دلاری به تشکیلات خودگردان فلسطین

اسرائیل و فلسطین,وام اسرائیل به تشکیلات خودگردان فلسطین
در اولین مذاکرات سطح بالا در سال‌ها اخیر، بنی‌گانتس، وزیر جنگ اسرائیل قدمی را با هدف تقویت ارتباطی با تشکیلات خودگردان فلسطین برداشت.

به گزارش دنیای اقتصاد، وزیر اسرائیل اعلام کرد که برای تقویت تشکیلات خودگردان فلسطین اقداماتی قرار است ترتیب دهد که از آن جمله می‌توان به طرح اعطای وام ۱۵۰میلیون دلاری به دولت خودگردان در کرانه باختری اشغالی اشاره کرد. این اعلامیه روز دوشنبه یک روز پس از دیدار بنی‌گانتس با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اولین ملاقات سطح بالا بین دو طرف در سال‌های اخیر صورت گرفت. پس از قطع کامل ارتباطات عباس و رهبران اسرائیل در سال‌های اخیر، افزایش تماس‌ها و تحرکات اسرائیلی‌ها نشان‌دهنده تغییر جهت کابینه جدید این رژیم است. کابینه جدید اسرائیل اعلام کرده که علاقه‌مند است عباس را در رقابت با گروه حماس در غزه تقویت کند.

گانتس روز دوشنبه به نیروهای ارتش اسرائیل گفت: «هرچه قدرت خودگردان فلسطین بیشتر باشد، حماس ضعیف‌تر خواهد بود و هرچه توانایی آنها برای اداره بیشتر باشد، امنیت بیشتری خواهیم داشت و ما باید این کار را انجام دهیم.» دفتر گانتس اعلام کرد که او به عباس گفته اسرائیل اقدامات جدیدی را برای تقویت اقتصاد فلسطین انجام خواهد داد. وی گفت که آنها همچنین درباره مسائل امنیتی بحث کرده و توافق کردند که با یکدیگر در تماس باشند. اعتقاد بر این است که این بالاترین سطح دیدار سیاسی بین طرفین از سال ۲۰۱۴ است.

روز دوشنبه، دفتر گانتس تایید کرد که اسرائیل با اعطای ۵۰۰ میلیون شِکِل (۱۵۵ میلیون دلار) به تشکیلات خودگردان فلسطین موافقت کرده است. این پول باید با بودجه مالیاتی که اسرائیل به‌طور معمول برای فلسطینی‌ها جمع‌آوری می‌کند، بازگردانده شود. در این ارتباط وزارت جنگ اسرائیل در بیانیه خود با توضیح بیشتر اعلام کرد: بنی‌گانتس با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز یکشنبه دیدار و درباره سیاست‌های امنیتی، غیرنظامی و اقتصادی بحث کرد. در این دیدار رئیس شاخه نظامی اسرائیل در امور سرزمین‌های اشغالی، غسان علیان، حسین الشیخ از مقامات ارشد خودگردان و مجید فرج، رئیس اطلاعات فلسطین نیز حضور داشتند.

حسین الشیخ از مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین هم این دیدار را در توییتر تایید کرد؛ درحالی‌که دفتر گانتس اعلام کرد وی و عباس پس از مذاکرات با گروه بزرگ‌تر، یک دیدار را هم رودررو برگزار کردند. این اقدام اسرائیل دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، در دیدار با کاخ سفید خواست تا گامی در جهت بهبود زندگی فلسطینی‌ها بردارد. در همین حال، جناح های مقاومت فلسطین دیدار گانتس و عباس را محکوم کردند. حازم قاسم، سخنگوی حماس گفت که چنین دیدارهایی شکاف فلسطین را عمیق‌تر و اوضاع فلسطین را پیچیده می‌کند.

وی گفت که ملاقات روز یکشنبه ادامه توهم تشکیلات خودگردان درباره امکان دستیابی به چیزی برای مردم ما از طریق راه‌حل‌های از پیش شکست‌خورده و آزموده شده است. طارق سلمی، سخنگوی جهاد اسلامی هم دیدار عباس و گانتس را به مثابه چاقو از پشت زدن دانست. وی گفت: این دیدار در زمانی صورت گرفته است که نیروهای اسرائیلی به حملات خود به غزه ادامه می‌دهند و محاصره چندین ساله این اراضی را شدیدتر کرده‌اند. سلمی گفت: «خون کودکان فلسطینی توسط ارتش اشغالگر و به دستور گانتس ریخته شده و هنوز زمین از خون او پاک نشده، خون او تازه است.»

یک مقام فلسطینی هم که نخواست نامش فاش شود، گفت که گانتس و عباس درباره گام‌های احتمالی در جهت بهبود روابط- از جمله درخواست فلسطینیان برای توقف عملیات نظامی رژیم اسرائیل در کرانه باختری غربی اشغالی، اجازه اتحاد خانواده‌ها با خویشاوندان داخل اسرائیل و اجازه بیشتر گفت‌وگو کردند. همچنین درباره ورود کارگران فلسطین نیز به سرزمین‌های اشغالی صحبت شده است.

بنت یک سیاستمدار افراطی است که با تشکیل دولت فلسطین مخالف است و قبلا رهبری یک شورای لابی قدرتمند شهرک‌نشینان را بر عهده داشت. ناتاشا غنیم، خبرنگار الجزیره، از قدس غربی گزارش داد که مذاکرات نشان‌دهنده تغییر در سیاست‌ها است؛ اما اشاره کرد که هنوز به احیای صلح بین دو طرف شک و تردید بسیار دارد. خبرنگار الجزیره افزود: «نفتالی بنت، نخست‌وزیر جدید این رژیم یک افراطی است و گفته است که با (تشکیل) دولت فلسطین مخالف است. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که مذاکرات درباره روند صلح در دستور کار او قرار گیرد. آنچه در اینجا واقعا قابل توجه بوده، حفظ وضع موجود است.» در این راستا بنت روز دوشنبه تلاش کرد تا هرگونه تصور از حرکت به سوی مذاکرات صلح را از بین ببرد. رسانه‌های اسرائیلی به نقل از یک منبع نزدیک به نخست‌وزیر گفتند که هیچ پروسه دیپلماتیک با فلسطینیان وجود ندارد و نخواهد بود.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش