به گزارش انتخاب، خبرگزاری فرانسه با اعلام این خبر به نقل از حسن عذراری از جریان صدر، بر تردیدها نسبت به مخالفت اکثریت پارلمانی با انتخاب رئیس جمهوری در شرایط کنونی عراق صحه گذاشت. مقتدی صدر یک روز پیش از انتشار این خبر در توییتر از اعضای فراکسیون پارلمانی صدر خواسته بود که اگر کاندیدای حزب دموکرات شرایط ریاست جمهوری را ندارند، به او رأی ندهند.
گروه پارلمانی صدر با داشتن ۷۳ کرسی از مجموع ۳۲۹ جایگاه مجلس ملی عراق بزرگترین فراکسیون پارلمانی این کشور است. با این حال بایکوت جلسه انتخاب رئیس جمهوری از سوی این گروه، مانع از تشکیل جلسه و برگزیدن رئیس جمهوری جدید نخواهد شد.
پست ریاست جمهوری در عراق از زمان تشکیل حکومت جدید در سال ۲۰۰۶ بهشکل سنتی در اختیار کردها است. تا کنون اتحادیه میهنی کردستان عراق وابسته به خانواده طالبانی این مقام را در اختیار داشته است.
امسال هوشیار زیباری، وزیر پشین امور خارجه عراق در کنار برهم صالح، رئیس جمهوری کنونی برای این پست با یکدیگر رقابت میکنند. بر خلاف دورههای گذشته اجماعی درباره هیچیک از دو کاندیدا وجود ندارد. هوشیار زیباری در سال ۲۰۱۶ و به اتهام فساد از پارلمان عراق اخراج شد. این سیاستمدار که در اوج سالهای درگیری دولت عراق با داعش به ترکیه گریخت میگوید بیگناه است و هیچ دادگاهی در عراق وی را محکوم نکرده است.
- 18
- 6