به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری عراق ، برهم صالح با اظهار تاسف از برگزار نشدن جلسه امروز پارلمان از همه طرف ها خواست برای پایان دادن به بحران سیاسی با روحیه میهن دوستی وارد گفت و گوی جدی شوند.
وی افزود: ادامه انسداد سیاسی با وجود چالش های بزرگی که کشور با آن روبروست، موضوعی غیرقابل قبول است.
صالح اضافه کرد: انتخابات زودهنگام یک هدف نبود بلکه وسیله و ابزاری برای اصلاح امور و تضمین ثبات سیاسی و اجتماعی و بهبود اوضاع کشور بود.
وی گفت: امروز گروه های سیاسی در برابر یک امتحان ملی بزرگ قرار دارند و شرایط دشوار کشور، مسئولیت تاریخی و عملی استثنایی در خروج از بحران موجود را بر همه واجب ساخته است.
گروه های نزدیک به ایران با آبستراکسیون مانع انتخاب رئیس جمهور عراق شدند
پس از آنکه پارلمان در جلسه امروز خود نتوانست حدنصاب لازم برای انتخاب رئیس جمهوری را تحقق بخشد، الحلبوسی اعلام کرد جلسه پارلمان به روز دوشنبه و جلسه مخصوص انتخاب رئیس جمهوری به روز چهارشنبه موکول شد.
در جلسه امروز پارلمان عراق ۲۰۲ نماینده حضور داشت، این در حالی است که طبق قانون اساسی برای انتخاب رئیس جمهوری باید دوسوم نمایندگان یعنی ۲۲۰ نماینده در جلسه پارلمان حضور داشته باشند.
گفتنی است که چارچوب هماهنگی گروههای شیعه عراقی اعلام کرد در جلسه امروز (شنبه) پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور حضور نمییابد.
در همین رابطه، چارچوب هماهنگی امروز اتهامهایی را علیه ریبر احمد، نامزد ائتلاف سه گانه پست ریاست جمهوری مطرح و وی را جدایی طلب و مزدور موساد توصیف کرد.
وعد قدو، از رهبران چارچوب هماهنگی در مصاحبه با بغداد الیوم خاطرنشان کرد: ریبر احمد یک شخصیت جدایی طلب و مزدور موساد است و مواضع وی شناخته شده است و ما علیه تعیین وی در پارلمان خواهیم ایستاد.
وی ادامه داد: ما یک سوم نمایندگان پارلمان که مانع از تعیین ریبر احمد میشوند، در اختیار داریم و علیه توطئه آمریکا، انگلیس، امارات و عربستان خواهیم ایستاد و هرکس که برای جلسه امروز پارلمان تلاش میکند، باید بداند که عراق بسیار گرانقدرتر از آن کشورها و توطئه آنها برای برگزاری این جلسه است.
قدو خاطرنشان کرد: امروز پارمان نمیتواند صاحب قدرت باشد، چراکه محمد الحلبوسی در ریاست پارلمان قرار دارد و میخواهد که در قوه مجریه نیز باشد و او باید یا در قوه مجریه باشد یا در پارلمان.
- 11
- 2