به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در تماسی تلفنی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو درباره تمایل سوئد و فنلاند برای پیوستن به ائتلاف ناتو رایزنی کردند.
براساس بیانیه اداره ارتباطات ترکیه، اردوغان به دبیرکل ناتو گفت که این دو کشور منطقه نوردیک باید ممنوعیتی که در حال حاضر علیه صادرات صنایع دفاعی ترکیه اعمال میشود، حذف کرده و اطمینان دهند که دیگر چنین اقداماتی در آینده تکرار نمیشود.
استولتنبرگ هم گفت که "تماس خوبی" با اردوغان برای گفتوگو در مورد برنامههای فنلاند و سوئد برای ورود به ناتو داشته است. دبیرکل ناتو در توییتر خود نوشت: ما توافق کردیم که مذاکرات را در بروکسل و مادرید ادامه دهیم.
سوئد و فنلاند، در بحبوحه پیشنهادهای خود در ناتو، از سوی ترکیه برای پایان دادن به حمایت خود از گروه پکک – یپگ تحت فشار قرار دارند و آنکارا میگوید که ناتو یک اتحاد امنیتی است و هر عضو بالقوه باید موضع روشنی در برابر "تروریسم" اتخاذ کند.
رسانه دولتی ترکیه هم گزارش داد، رجب طیب اردوغان شنبه به سران ناتو و سوئد گفت که کشورهای شمال اروپا باید گامهای الزامآور برای رسیدگی به نگرانیهای ترکیه و غلبه بر مخالفت آن با درخواستهای عضویت خودشان بردارند.
سوئد و فنلاند در واکنش به حمله روسیه به اوکراین خواستار عضویت در ناتو شدهاند. اما آنکارا با اعلام مخالفتش، موجب شگفتی متحدان کشورش شد. ترکیه میگوید که استکهلم و هلسینکی از شبهنظامیان کرد مثل حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) حمایت کرده و علیه ترکیه ممنوعیت صادرات تسلیحاتی قرار دادهاند. آنکارا خواستار حل و فصل این دو مورد است.
در یکی از این تماسها، اردوغان به نخستوزیر سوئد گفت که آنکارا پیش از آنکه بتواند از درخواست عضویت این کشور در ناتو حمایت کند، میخواهد شاهد تعهدات الزامآور سوئد باشد. نخستوزیر سوئد هم گفت که تماس تلفنی "خوبی" با اردوغان داشته است. او در پیامی توییتری نوشت: روی اهمیت پیشرفت در آستانه نشست ناتو در مادرید توافق کردیم؛ جایی که من منتظر نشست با رئیسجمهور اردوغان و دیگر رهبران متحد هستم.
ماگدالنا اندرسون، نخستوزیر سوئد با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود اعلام کرد که با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به صورت تلفنی گفتوگو کرده است.
اندرسون گفت: گفتوگوی خوبی با رئیس جمهور اردوغان در مورد درخواست سوئد برای عضویت در ناتو داشتیم. من مشتاقانه منتظر دیدار رئیس جمهور اردوغان و سایر رهبران کشورهای متحد در اجلاس سران ناتو هستم که هفته آینده در مادرید برگزار خواهد شد. قبل از اجلاس، با اردوغان در مورد اهمیت پیشرفت روند به توافق رسیدیم.
حزبالله عراق: گروههای مرتبط با ترکیه پشت حمله سلیمانیه هستند
حزبالله عراق در پیامی توئیتری گروههای مرتبط با ترکیه را پشت حمله به میادین نفت و گاز در اقلیم کردستان عراق دانست.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، جعفر الحسینی، سخنگوی گردانهای حزبالله عراق با انتشار پیامی در توییتر در واکنش به حملات مداوم به میدان گازی "کورمور" در اقلیم کردستان عراق نوشت: طبق دادههای اطلاعاتی و امنیتی، گروههای مزدور در شهر "طوزخورماتو" و وابسته به دستگاه اطلاعات ترکیه میادین نفت و گاز در اقلیم کردستان عراق را هدف قرار میدهند.
الحسینی از حشد شعبی خواست عاملان این حملات را تعقیب کرده و آنها را به دادگاه تحویل دهد تا عادلانه مجازات شوند.
در همین حال، هیئت هماهنگی مقاومت عراق نیز در بیانیهای در این باره تاکید کرد: هدف قرار دادن برخی شرکتها در سلیمانیه یک اقدام خرابکارانه است.
در این بیانیه آمده است: طرفهای خارجی پشت حملات به شرکتهای نفت و گاز در سلیمانیه قرار دارند.
این هیئت همچنین اعلام کرد: هدف از این اقدامات ناکام گذاشتن تلاشها برای خارج کردن عراق از بحران فعلی است.
برهم صالح، رئیس جمهوری عراق نیز حملات به میادین نفت و گاز در میدان کورمور واقع در استان سلیمانیه را محکوم کرد.
صالح در این باره گفت که حملات به میادین نفت و گاز در کورمور و سایر مناطق، ثبات کشور را هدف قرار داده و به اقتصاد ملی ضربه میزند.
وی تاکید کرد: ما چارهای جز ایستادگی قاطعانه در برابر این تلاشهای جنایتکارانه نداریم و همه نیروهای ملی باید برای حمایت از دستگاههای امنیتی و تحکیم حاکمیت قانون با یکدیگر متحد شوند.
منابع خبری گزارش دادند که میدان گازی کورمور در سلیمانیه عراق تحت اپراتوری شرکت اماراتی «دانه گاز» بامداد امروز (شنبه) برای سومین بار طی ۷۲ ساعت گذشته مورد حمله موشکی قرار گرفت.
اداره مبارزه با تروریسم سلیمانیه نیز اعلام کرد که میدان گازی کورمور در روزهای اخیر با شش موشک مورد حمله قرار گرفته است.
میدان گازی کورمور ظهر جمعه و نیز چهارشنبه شب هدف حملات راکتی قرار گرفته بود که طبق بیانیههای رسمی خسارت چندانی در پی نداشت.
- 13
- 7