شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۱۰ - ۲۴ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۲۶۱۱
خاورمیانه

الحشد الشعبی نمی تواند بابت آزادسازی عراق از دست داعش منت بگذارد

مقتدی صدر خواستار انحلال همه گروه‌های مسلح عراقی شد/ حضور میلیونی کفن‌پوش طرفداران صدر در بغداد

کفن پوشان مقتدی صدر,حمایت از مقتدی صدر
صدها هزار نفر از هواداران جریان صدر در عراق به صورت کفن‌پوش به خیابان «الفلاح» شهرک صدر بغداد رفته‌ و نماز جمعه به امامت مقتدی صدر را برگزار کردند.

به گزارش بهارنیوز، به دنبال دعوت سیدمقتدی صدر بسیاری از گروه های مردمی از شهرهای استان های جنوبی و شمالی عراق برای مشارکت در نماز جمعه یکپارچه وارد شهرک صدر بغداد شده‌ تا به رفتار گروه‌های سیاسی که مانع تشکیل دولت جدید عراق شده‌اند اعتراض کنند.

مقتدی صدر درجریان سخنرانی خود در نماز جمعه امروز خواهان انحلال تمام گروه‌های طایفه‌ای و سهم‌خواه شد و تاکید کرد: چهره‌هایی که قبلا امتحانشان را در سیاست داده‌اند نباید در دولت فدرال آینده مناصبی داشته باشند. وی گفت: ما خواهان بازگشت واقعه اسپایکر (که به‌ دست داعش در پایگاه هوایی اسپایکر و کاخ ریاست‌جمهوری صدام در تکریت عراق پس از سقوط موصل و تکریت اتفاق افتاد) و فروش مناطق عراق نیستیم. صدر گفت: "من سخنگوی مرجعیت نیستم اما ما می‌دانیم مرجعیت در را به روی تمام سیاستمداران بسته است و این ننگی برای تمام سیاستمداران است. بیشتر سیاستمداران کنونی عراق، فرمان‌بر دولت‌های خارجی هستند."

مقتدی صدر از تمام فراکسیون‌های سیاسی شیعه خواست به درگاه خداوند توبه و فاسدان را در مقابل دستگاه قضایی محاکمه کنند. وی گفت: ما در دو راهی دشوار و ناهمواری هستیم. کسانی مشتاق تشکیل دولت هستند که ما به آن‌ها حسن ظن نداریم و قبلا آن‌ها را تجربه کرده‌ایم و این‌ها نباید مجددا روی کار بیایند. صدر تأکید کرد: نمی‌توانیم با وجود گروه‌های مسلح غیرقانونی دولت قدرتمندی تشکیل دهیم برای همین باید تمام این گروه‌ها منحل شوند. باید حشد الشعبی مجددا بازسازی و از مداخله‌های خارجی دور شود و نباید آن را وارد جنگ‌های طایفه‌ای و خارجی کرد. نیروهای امنیتی عراق برای کنترل این گردهمایی میلیونی در خیابان‌های منطقه مستقر شده‌اند.

مقتدی صدر، رهبر جنبش صدری‌ها جمعه ۲۴ تیر خواستار دور نگه داشتن «حشد الشعبی» از دخالت‌های خارجی شد. رهبر جریان صدری‌ها همچنین بر ضرورت انحلال همه گروه‌های مسلح در عراق تاکید کرد. او افزود، تشکیل دولت در عراق با وجود سلاح‌ غیرقانونی و گروه‌های شبه‌نظامی امکان‌پذیر نیست. صدر با انتقاد تلویحی از نوری المالکی، رئیس ائتلاف «دولت قانون» وابسته به ایران، گفت که بحران پیشین نباید تکرار شود تا قتل‌عامی مانند «اسپایکر» توسط «داعش» در سال ۲۰۱۴ رخ ندهد. در حادثه اسپایکر نوری المالکی فرمانده وقت نیروهای مسلح عراق فرمان عقب‌نشینی ارتش را صادر کرد و صدها سرباز و افسر عراقی که در پایگاه آموزشی اسپایکر دوره آموزشی می‌دیدند به دست داعش افتاده و همه آنها قتل‌عام شدند. اغلب خانواده‌های قربانیان حادثه اسپایکر المالکی را عامل اصلی این کشتار و سقوط شهرهای عراق به دست داعش می‌دانند.

کفن پوشان مقتدی صدر,حمایت از مقتدی صدر

وی گفت الحشد الشعبی نمی تواند بابت آزادسازی عراق از دست داعش منت بگذارد چرا که اگر مردم نبودند، اراضی تحت کنترل داعش آزاد نمی شد.

این تجمع بزرگ هواداران صدر باعث نگرانی از ادامه بی‌ثباتی در عراق شد. این کشور پس از انتخابات پارلمانی اکتبر سال گذشته تاکنون همچنان در بحران سیاسی به سر می‌برد. منابع محلی گزارش دادند حامیان صدر امروز کمیته‌هایی برای برپایی نمازهای جمعه وحدت در بغداد و سایر استان‌ها تشکیل دادند. به گفته ناظران، فراخوان صدر برای نشان‌دادن قدرت جریان او به‌ویژه پس از استعفای ۷۳ نماینده پارلمان وابسته به وی در ماه گذشته انجام شده است.

عراق پس از انتخابات پارلمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱، وارد یک بحران سیاسی عمیق شده است، این بحران باعث شد که احزاب سیاسی تاکنون نتوانند درباره انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت جدید به توافق برسند. رهبر جنبش صدری‌ها دیروز به فایل صوتی افشا شده نوری المالکی که او را فردی «نادان» و صدری‌ها را «بزدل» توصیف کرده بود، واکنش نشان داد و خطاب به هواداران خود گفت: هیچ ارزشی ندارد تا به حرف‌های  او (مالکی) پاسخ بدهیم. صدر در توییتی خطاب به حامیان خود گفت: «نگران فایل صوتی نوری المالکی نباشید، ما به او اهمیت نمی‌دهیم». صدر با بیان این‌که انتخاب با مردم عراق است، تاکید کرد، از هر جنبش مردمی برای دفاع از اصلاحات در آینده حمایت خواهد کرد.

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش