دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۲۳ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۳۱۶
خاورمیانه

حماس: اظهارات نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در عربستان، استعمارگرانه است

نتانیاهو: زمانی که اطمینان حاصل کنیم ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد و حماس را نابود کنیم صحنه برای یک توافق با عربستانی‌ها و دیگران مهیا می‌شود

نتانیاهو,نخست وزیر اسرائیل
نخست وزیر رژیم صهیونیستی از دونالد ترامپ به عنوان «بزرگترین دوست» که این رژیم تاکنون در کاخ سفید داشته، یاد کرد.

به گزارش ایسنا، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه‌ با «مارک لوین»، مجری شبکه «فاکس نیوز» در توصیف از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور فعلی آمریکا گفت: «من فکر می‌کنم ترامپ بزرگترین دوستی است که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته است.»

«بنیامین نتانیاهو» روز چهارشنبه گذشته در سفر به ایالات متحده تبدیل به اولین رهبر خارجی که دونالد ترامپ در دولت دومش به کاخ سفید دعوت کرده، شد و با این رئیس جمهور آمریکا و مقام‌های دیگر این کشور دیدار کرد.

به نوشته فاکس نیوز، این سفر به منزله تغییر قابل توجه دیگری در روابط رژیم صهیونیستی با آمریکا بوده در حالی که دولت جدید ترامپ با فوریت سیاست‌هایی در خدمت به منافع اسرائیل در غرب آسیا اجرا کرده است.

نتانیاهو نیز در پی پشتیبانی‌های ترامپ از رژیم صهیونیستی رو به تعریف و تمجید از ترامپ در مصاحبه‌اش با شبکه فاکس نیوز آورده و گفت: «فکر می‌کنم ترامپ بزرگترین دوستی که اسرائیل تا کنون در کاخ سفید داشته، است. او نه فقط دارد تغییری عظیم را در ائتلاف آمریکا-اسرائیل به وجود آورد،‌این ائتلاف را فراتر از هر چیزی که تا کنون دیده‌ایم تقویت کرده است اما او همچنین یک رهبر بزرگ برای آمریکا و جهان است.»

یکی از شاخص‌ترین تصمیماتی که ترامپ در راستای تقویت حمایت از رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد برداشتن تعلیق تحویل بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی به این رژیم بود. دولت جو بایدن، رئیس جمهور قبلی ایالات متحده این تعلیق را در پی فشارهای فزاینده بر این دولت از بابت کشتار غیرنظامیان از سوی صهیونیست‌ها در حملات به نوار غزه اعمال کرد.

نتانیاهو تصمیم ترامپ برای برداشتن این تعلیق را یک تصمیم «آنی» توصیف کرد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه مصاحبه خود ادعا کرد: «او (ترامپ) در دو هفته اول ریاست جمهوری هر کاری که قولش را داده بود انجام داد. او دست به اقدام علیه یهود ستیزی زد. او علیه دیوان بین‌المللی کیفری اقدام کرد. این به اصطلاح دیوان بین‌المللی فاسد آمریکا را هدف می‌گیرد، اسرائیل را هدف می‌گیرد، دموکراسی‌ها را هدف می‌گیرد.»

ترامپ روز پنجشنبه با امضای یک فرمان اجرایی تحریم‌هایی را علیه دیوان بین‌المللی کیفری به سبب آنکه این دادگاه پرونده‌های تحقیقات و پیگرد قضایی را علیه آمریکا و متحدانش از جمله رژیم صهیونیستی به جریان انداخته اعمال کرد.

این دیوان پیش از این برای نتانیاهو به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در جنگ غزه حکم بازداشت صادر کرده بود.

نه آمریکا و نه رژیم صهیونیستی اختیار دیوان بین‌المللی کیفری را به رسمیت نمی‌شناسند.

رئیس جمهور آمریکا طی روزهای گذشته و از بعد از به اجرا در آمدن توافق آتش‌بس حاصل شده بین حماس و رژیم صهیونیستی در غزه پیشنهاداتی همچون پاکسازی قومی در غزه، مالکیت بلندمدت آمریکا بر این باریکه و کوچاندن ساکنان غزه به کشورهایی مانند اردن یا مصر را مطرح ساخته است.

ترامپ همچنین با انتقادات برخی دموکرات‌ها از بابت پیشنهادش برای تصرف و بازسازی غزه مواجه شده است.

نتانیاهو در این مصاحبه از طرح‌های ترامپ در قبال نوار غزه اظهار حمایت و بر تعهد رژیم صهیونیستی به همکاری نزدیک با آمریکا در زمینه سیاست مربوط به خاور میانه تاکید کرد.

نتانیاهو گفت: «اسرائیل هیچ دوستی بهتر از آمریکا ندارد و حالا آمریکا نیز در دوره رهبری دونالد ترامپ هیچ دوستی بزرگتر از اسرائیل ندارد. این یک آغاز و شروع مجدد بزرگ و یک بازتنظیم در ائتلاف بزرگ ما است.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین در این مصاحبه عنوان کرد، عادی‌سازی روابط این رژیم با عربستان بعد از آنچه که او «شکست ایران و حماس» خواند، رخ خواهد داد.

اخیرا ریاض ادعاهای دونالد ترامپ را درباره اینکه دیگر برای عادی ساختن روابط با رژیم صهیونیستی بر شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین پافشاری نمی‌کند، رد کرد.

نتانیاهو مدعی شد: «زمانی که ما تغییر در خاورمیانه را تکمیل کرده و محور ایران را حتی بیشتر از قبل تضعیف کنیم، زمانی که اطمینان حاصل کنیم ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد، زمانی که ما حماس را نابود کنیم این سبب مهیا شدن صحنه برای یک توافق دیگر با عربستانی‌ها و دیگران می‌شود. من همچنین به جهان اسلام باور دارم چون این صلح از موضع قدرت است.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین ادعا کرد، بعد از حملات هفتم اکتبر محور مقاومت به سرزمین‌های اشغالی دیگر اعتقادی به تشکیل کشور فلسطین وجود ندارد. او گفت: «آنها قبلا یکی داشتند که اسمش غزه بود. ما توافق ابراهیم را حاصل کردیم چون می‌خواستیم موضوع فلسطینی ‌ها را حل کنیم.»

نتانیاهو همچنین گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین هم مثل حماس خواهان نابودی اسرائیل است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اسرائیل کوچک است. من از ترامپ به خاطر رفتن سر اصل مطلب تشکر می‌کنم، ما دیگر نمی‌توانیم از این کوچکتر شویم. ما قرار نیست سازمانی که متعهد به نابوی ما در فاصله ۹ مایلی از دریا است را داشته باشیم.

نتانیاهو در ادامه این مصاحبه همچنین گفت، گزارش‌ها درباره اینکه «آمریکا توافق آتش‌بس غزه را به اسرائیل تحمیل کرده» رد می‌کند.

او اظهار کرد این گزارش که «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه آمریکا برای غرب آسیا او را «به زور» وادار به پذیرفتن توافق آتش‌بس غزه کرده «کاملا غلط» است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد: من و ویتکاف یک گفتگوی واقعی و نه فقط دوستانه بلکه چشم در چشم داشتیم.

او ادعا کرد که این حماس بوده که همچنان روی شرایطی که «هیچ دولت عاقلی در اسرائیل نمی‌توانسته بپذیرد» پافشاری کرده است.

نتانیاهو مدعی شد: «وقتی که ترامپ وارد دولت شد فشاری که وارد کرد روی حماس بود تا آن [توافق آتش‌بس] را بپذیرد. من اصلا مجبور نشدم که ذره‌ای از موضعم فاصله بگیرم اما حماس تسلیم شد.»

او انتقادات به طرح تحریک آمیز ترامپ برای تصرف نوار غزه را که شامل کوچ دادن و اخراج اجباری ساکنان این باریکه و «پاکسازی قومی» آن است رد و ادعا کرد که «هدف این طرح اجازه دادن به خروج کسانی است که مایل به خروج موقت هستند.»

نتانیاهو مدعی شد: «هیچ اخراج اجباری در کار نیست. هیچ پاکسازی قومی در کار نیست. خارج ساختن مردم از آن چیزی است که همه این کشورها و همه این به اصطلاح اصلاح‌طلب‌ها یک زندان رو باز می‌خوانند. رئیس جمهور  ترامپ می‌گوید می‌خواهم دروازه را باز کرده و به آنها گزینه جابجا شدن موقت را بدهم، در حالی که در این ضمن ما آنجا را بازسازی فیزیکی و همینطور بازسازی از جنبه افراطی‌زدایی کنیم. اگر می‌خواهید برگردید باید تروریسم را نفی‌کنید.»

او در ادامه تمجیدش از پیشنهاد ترامپ گفت: «فکر می‌کنم پیشنهاد ترامپ اولین ایده جدید در سالهای اخیر باشد که پتانسیل تغییر همه چیز را در غزه دارد. در غیر این صورت ما می‌توانیم دائما برگردیم سر همان چیزهای قدیمی و هی پشت سر هم به آنها برگردیم.»

او در صحبت از آنچه که «چرخه خشونت» در رابطه با غزه خواند، گفت: «می‌دانید، ما که غزه را ترک کنیم آنجا دوباره توسط این تروریست‌ها اشغال خواهد شد که از آن به عنوان پایگاهی برای حمله به اسرائیل استفاده خواهند کرد. پس از آن ترامپ جلو آمده و می‌گوید بیایید یک ایده جدید داشته باشیم. به هر صورت من دیده‌ام که او بارها این را انجام داده و سر اصل مطلب رفته است.»

نخست وزیر رژیم صهیونیستی از دیوان بین‌المللی کیفری که برای او و وزیر جنگ سابق کابینه‌اش حکم بازداشت صادر کرده، به عنوان یک «دادگاه پوشالی» یاد کرده و مدعی شد: «آنها من را یک جنایتکار جنگی اعلام کردند. درست است؟ و من به چی متهم شدم: به این که ما عمدا به جمعیت غزه گرسنگی دادیم. درست است؟ که این کاملا غلط است!»

او ادعا کرد که اسرائیل در اوایل جنگ غزه دستور به «تامین محموله‌هایی همچون غذا، آب و هر چیز دیگر» به غزه داده است.

نتانیاهو در توضیح درباره بدرفتاری های سربازان صهیونیست با فلسطینی‌ها مدعی شد: «مساله این است. ما هزاران اسیر فلسطینی حماس را به اسارت گرفتیم و شما می‌خواهید مطمئن شوید که آنها کمربند انفجاری نبسته باشند، بنا بر این از آنها می‌خواهید لباسشان را در بیاورند. حالا ما تصاویری از هزاران تن از این اسرا که پیراهن به تن ندارند داریم. و شما حتی یک نفر از آنها را نمی‌بینید که لاغر و نحیف شده باشد.»

حماس: اظهارات نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در عربستان، استعمارگرانه است

جنبش حماس در بیانیه‌ای پیشنهاد «بنیامین نتانیاهو» درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان سعودی را به شدت محکوم کرد.

در بیانیه حماس آمده است: سخنان نتانیاهوی جنایتکار و پیشنهاد وی در خصوص تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان، سخنانی خصمانه علیه عربستان و ملت فلسطین و بیانگر رویکرد برتری جویانه و افکار استعماری است که حقوق تاریخی صاحبان این سرزمین را نادیده می‌گیرد.

حماس افزود: ما موضع عربستان را در مخالفت با این اظهارات غیرمسئولانه و وقیحانه که فاقد ابتدایی‌ترین عرف دیپلماتیک است، تحسین می‌کنیم و از موضع ثابت ریاض علیه هر گونه طرحی برای کوچاندن ملت فلسطین و حمایت مستمر آن از آرمان عادلانه فلسطین و حق مشروع این ملت در تشکیل کشور مستقل فلسطین در سرزمین خود، قدردانی می‌کنیم.

این جنبش همچنین اتخاذ موضع یکپارچه عربی را در مقابله با این اظهارات استعمارگرانه که «بیانگر طمع‌ورزی و توسعه‌طلبی رژیم اشغالگر در جهان عرب است»، خواستار شد و بر ضرورت اتخاذ اقدامات موثر جهت وادار کردن این رژیم به توقف تجاوزات مستمر علیه ملت فلسطین تأکید کرد.

این بیانیه پس از آن صادر شد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تازگی به کانال ۱۴ تلویزیون رژیم اشغالگر گفت که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال فلسطینی‌ها به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن، یک طرح برای «روز پس از جنگ غزه» است.

او همچنین خواهان تشکیل یک کشور فلسطینی در خاک عربستان سعودی شد.

این اظهارات، واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی کند.

این بیانیه تاکید کرد که عربستان اینگونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایت های مداوم اشغالگران در غزه مطرح می شود، به طور قاطع رد می کند.

برپایه این گزارش، وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود، صلح دائمی را در گرو پذیرش همزیستی مسالمت آمیز از طریق به اصطلاح راهکار «دو دولتی» دانست.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش