
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه القبس چاپ کویت، رسانه های خبری روز دوشنبه اعلام کردند: وزیر خارجه آمریکا که احتمالا حامل پیشنهادهایی برای حل این بحران است طی یک هفته در کویت و دیگر کشورها با چند تن از مقامات کشورهای خلیج فارس دیدار و راههای حل بحران را بررسی می کند.
براساس گزارش القبس به نقل از واشنگتن پست، تیلرسون برای اینکه از پست خود به عنوان رئیس شرکت بزرگ نفتی اکسون موبیل در روابط با جهان خارج، طی این بحران سوء استفاده نکند از سوی کنگره آمریکا و کاخ سفید مورد انتقاد قرار گرفت.
روزنامه القبس به نقل از واشنگتن پست، تیلرسون را عامل توازن درمنطقه خواند و گفت: موفقیت درخلیج فارس حداقل، اعتماد زیادی به تیلرسون که کار خود را به عنوان وزیرخارجه آغاز کرد و عامل توازن برای رئیس جمهور کم تجربه است خواهد داد.
القبس افزود: حتی مقامات عالی آمریکا که تیلرسون را بهترین شخص برای ماموریت توقف بحران درخلیج فارس می دانند هشدار می دهند که این کار آسان نیست.
این گزارش می افزاید: اتهام حمایت مالی از تروریسم که به نظر می رسد بحران بر سر آن باشد می تواند به جز قطر در مورد دیگر طرف های بحران، مطابقت کند.
القبس به نقل از واشنگتن پست افزود: احتمال مسئول دانستن آمریکا با توجه به عمق دشمنی آن با مواضع کشورهای طرف بحران، زیاد است تا حدی که هرگونه عقب نشینی از سوی طرف های بحران در حال حاضر توهین آمیز به نظر می آید همچنین وجود منافعی که آمریکا نمی تواند از آن در کشورهای ذیربط دست بر دارد.
القبس ادامه داد: برای آمریکا بیش از تبادل اتهام میان طرف های بحران، خود درگیری که اهداف آمریکا در خاورمیانه را تهدید می کند مهم است و برغم اینکه درگیری مستقیما و تا امروز برعملیات پایگاه هوایی بزرگ آمریکا در قطر یا پایگاه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین یا فعالیت های مشترکی که نقش مرکزی درجنگ های سوریه، عراق و افغانستان تاثیر نگذاشته اما این امر، بی توجهی به این ماموریت ها را تهدید می کند.
القبس افزود : تیلرسون و جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا طرف های بحران را دعوت به حل سریع درگیری کردند این در حالی است که هر دو توافق کردند که قطر می تواند فعالیت بیشتری برای توقف حمایت مالی از تروریسم در داخل خاک خود انجام دهد و هر دو معتقدند که حمایت مالی از تروریسم درمورد همه کشورهای عرب خلیج فارس مطابقت دارد.
این روزنامه کویتی تاکید کرد : بخشی از این مشکل جانبداری علنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از عربستان و شرکای آن است به طوری که ترامپ درسفر خود به ریاض در مه (اردیبهشت) گذشته با عربستان بر سر زدن اتهام به قطر در خصوص حمایت مالی از تروریسم توافق کرد.
تیلرسون گفت : کشورهای محاصره کننده قطر ازمساله جذاب تروریسم برای غرب به عنوان پوششی برای تغییر دیگر سیاست های قطر مادام که این کشورها مخالف آن هستند، استفاده می کنند.
القبس افزود: این گزارش به دیپلمات های عرب اعلام کرد گام دوم تشدید تحریم های قطر از سوی کشورهای چهارگانه ، بلوکه کردن حساب های بانکی قطر به علاوه تحریم های دیگر است که گامی بزرگ درمنطقه در زمینه اقتصاد و پول می باشد.
براساس این گزارش کشورهای مذکور به قطر درخصوص توقف حمایت از اخوان المسلمین در مصر و لیبی، بسته شدن شبکه الجزیره هشدار دادند.
از پنجم ژوئن ( ۱۵ خرداد) عربستان، امارات، بحرین ومصر رابطه دیپلماتیک خود با قطر را به بهانه حمایت این کشور از تروریسم قطع کردند که دوحه آن را اتهاماتی پوچ برای ضربه زدن به حاکمیت این کشور دانست.
تحریم قطر از سوی چهار کشورعربی شامل بسته شدن تمامی راه های زمینی، دریایی وهوایی و منع عبور از خاک، آسمان و آب های منطقه ای این کشورها است.
- 13
- 3