
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کویت (کونا)، این بیانیه در حالی منتشر می شود که رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا و «مارک سدویل» مشاور امنیت ملی انگلیس برای بررسی این بحران در کویت که نقش میانجی را به عهده دارد، به سر می برند.
تیلرسون و سدویل به همراه شیخ صباح خالد الحمد الصباح نخست وزیر و وزیر امور خارجه کویت از ادامه بحران در منطقه ابراز نگرانی کردند.
بر اساس این گزارش؛ تیلرسون و سدویل حمایت خود را از میانجی گری کویت و همچنین تلاش های صباح احمد الصباح امیر کویت اعلام کردند.
به گزارش ایرنا، تیلرسون در سفری ۴ روزه به منطقه وارد کویت شده و پس از آن به قطر و عربستان خواهد رفت. وی چهارمین مقام بین المللی است که از روز چهارشنبه گذشته برای بررسی بحران سعودی - قطر وارد منطقه شده اند.
پیش از او نیز زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان، جفری فلتمن معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس به منطقه سفر کرده اند.
کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر در بیانیه ای مشترک بعد از دریافت پاسخ قطر به شروط ۱۳ گانه اعلام کردند که این پاسخ غیرقابل توجیه است.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از پنجم ژوئن گذشته (۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از سازمان های تروریستی، روابط دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.
وزارت خارجه قطر با رد همه این اتهامات تاکید کرد که این سه کشور با همکاری مصر، به دنبال تحمیل قیمومیت خود بر تصمیمات ملی قطر هستند.
کویت در جهت میانجیگری برای حل این بحران فهرستی از خواسته های کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و مصر را که حاوی ۱۳ ماده از جمله توقف حمایت از تروریسم، کاهش روابط دیپلماتیک با ایران و تعطیلی شبکه 'الجزیره' است به قطر تحویل داد. اما وزارت خارجه قطر با رد این خواسته ها، آنها را غیر قابل اجرا دانست.
- 10
- 5